Autor Wątek: Zioła energetyczne  (Przeczytany 5534 razy)

Adrian Budek

• Gość
Zioła energetyczne
« dnia: Lipca 10, 2011, 12:41:37 »
Jak w temacie.
Będę miał teraz kilka wesel na, których jestem dj`em.
W sobotę nie mogę za długo pospać, gdyż dzieci wariują już od 8ej.
Znacie jakieś zioła lub mieszanki, które zwalczą nocny kryzys występujący ok 1ej? :D
Ewentualnie jakich owoców z weselnego stołu zjeść aby organizm się ożywił?
Kawy nie pije.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
Odp: Zioła energetyczne
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 10, 2011, 20:48:01 »
Imprezowy z Ciebie chłopak!

kawy nie pijesz - a co sądzisz o mojej ulubionej yerba-mate? oto , co pisze na ten temat dr. Różański
http://rozanski.li/?p=143

Taki dj z kubkiem i rureczką byłby może nawet bardziej stylowy?!

Ewentualnie jakich owoców z weselnego stołu zjeść aby organizm się ożywił?
Nie wydaje mi się , że zaserwują guaranki i orzeszki cola czy nasiona kakaowca, ale skoro kwasek cytrynowy ma właściwiści pobudzające, więc może cytrusy.

Warto zastanowić się nad rozwiązaniem zapachowym- olejek miętowy , sosnowy , eukaliptusowy , cytrusowe zdecydowanie orzeźwiają. (osobiście stosuję podczas jazdy samochodem).
 Po olejku jaśminowym ma się ochotę przenosić góry. To afrodyzjak, więc uważaj, żeby to nie była jakaś niewłaściwa góra.

Napar z mięty podnosi ciśnienie. Goździki również. Hibiskus działa orzeźwiająco.

Znawcy ziół adaptogennych też mogą wiele zaproponować, wydajesz mi się  idealnym kandydatem - czytałam opis  Basi
Adaptogeny zwiększają zdolność organizmu do użycia "ukrytych" zasobów, drzemiących gdzieś, na dnie. Na przykład, tradycyjnie stosowane były przez pasterzy przy przeganianiu zwierząt pomiędzy pastwiskami - przez 2-3 tygodniach pracy prawie 24 godziny na dobę, z małą ilością snu, dopalacz jest mile widziany.

Miłych występów. Inez

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 10, 2011, 22:39:58 »
Z owoców : ananas. Proponowałbym Ci zrobienie wyciągu olejowego(lniany) z kozieradki+ korzeń pokrzywy.Picie naparów z zielonej herbaty plus kwiat jaśminu spowoduje ze bedziesz pobudzony na własciwym poziomie. Dziesięc minut solidnych rozciągań wszystkich partii ciała poprawi twoje krązenie które jest kluczem do dobrej kondycji ciała i umysłu w ciągu dnia. Witamina b complex , C( ;)) i cynk(koniecznie) brany cyklicznie ( miesiąc brania , miesiąc pauzy). And no beer , Man! :)

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline vitara

• Więcej Pisze
  • nr gg 14 987 97
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 11, 2011, 09:46:07 »
to się tak mówi 10 minut rozciągania cóż to jest ale chciał bym pokreślić że te 10 minut ma naprawdę mega ogromnie zajarzyste znaczenie , wie kto to robi regularnie

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 11, 2011, 09:54:14 »
Zgadza sie... niech przykładem będzie mój znajomy który regularnie pompuje pompki własnie 10 minut tygodniowo od lat i moze sie poszczycic naprawde dobra kondycja i sylwetką...

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline vitara

• Więcej Pisze
  • nr gg 14 987 97
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 11, 2011, 09:58:48 »
kultura fizyczna - regularne ćwiczenia - bez przesady i bez zaniedbań była promowana
w prawie wszystkich cywilizacjach od starożytności po socjalizm
słynna gimnastyka poranna w 1 programie polskiego radia

Tylko obecny kapitalizm zmarginalizował ją , zepchnąć twierdząc że załatwi to tabletka taka czy inna nie załatwi

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 11, 2011, 10:10:58 »
jestem wychowany przez naqprawde solidnego fachowca , który wpoił na solidne podstawy jeszcze w szkole podstawowej ( za czasów komuny) i wszystko było naprawde podparte naciskiem na zdrowie i kondycje... Suplemntacja tabletkowa to zgniły twór który dotarł do nas ze Stanów w latach 90 i przezywa ogromny sukces w naszym kraju  Co jest bardzo smutne bo wielu ludzi staje sie krowami dojnymi takich czy owych koncernów... Szkoda bo hasło Stanisława Zakrzewskiego : siła sprawnośc , piekno- odchodzi powoli do lamusa na cześć: pozerstwo , plastik , nędza....

Pozdrawiam - Fresh