Autor Wątek: ból kręgosłupa  (Przeczytany 14010 razy)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: ból kręgosłupa
« Odpowiedź #15 dnia: Października 25, 2011, 08:36:47 »
i Mamie i sobie doradzę, z Mamą może być problem, ja mogę się dostosować.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #16 dnia: Października 25, 2011, 08:43:24 »
Naprawde warto  :)

Zdrówka
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Października 25, 2011, 08:59:02 »
Dzięki Fresh za pamięć.  :)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #18 dnia: Października 25, 2011, 10:42:50 »
U mnie temat jak najbardziej na czasie(kupe znajomych boryka sie z problemem obolałego "krega" i przez niektórzy z nich staja sie niezłymi znawco-praktykami tematu)

Pozdrawiam
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline anka999

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 12, 2013, 11:51:48 »
Hej, czy tema jest nadal aktualny?

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 16, 2013, 18:03:23 »
Mnie pomaga odbarczenie kręgosłupa lędźwiowego - najprościej siedząc na krześle biurowym i unosząc się na rękach opartych na dolnych elementach podłokietników (najlepsze są te starszego typu). Robię tak często w pracy. Brak krzesła z podłokietnikami można zastąpić biurkiem albo stołem - wtedy kładę się na brzuchu, ręce trzymają przeciwną stronię stołu/biurka, a zgięte w kolanach nogi przesuwam w kierunku pod stół.
Przy ostrych bólach maść czy raczej krem biszofit i wewnętrznie 7palecznik. To moje najnowsze i jak dotąd najskuteczniejsze sposoby.
Cała prawda o kręgosłupie jest taka, że jak ćwiczę i ruszam się to nie boli, albo ból jest znośny. Jak zaniedbam ćwiczeń to mi zastyga i potem wyję z bólu.

Offline rafalpono91

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: Września 08, 2016, 15:56:29 »
W moim przypadku sprawdzają się masaże przy pomocy Biszofitu Połtawskiego, po tygodniu masaży z pomocą biszofitu bóle się zmniejszyły. A cierpię na nie często głownie przez charakter mojej pracy zawodowej
« Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2016, 13:56:35 wysłana przez Basia »

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Września 08, 2016, 16:23:12 »
przy okazji biszofitu poltawskiego - u nas w zielarskim za balsam b.p 150 ml zaplacilam 21 zl a przywieżli mi z Lwowa 75ml i koszt to 4 zlote!!!