Autor Wątek: IV Międzynarodowa konferencja pt. Rośliny zielarskie. 11-12.05.2017 r.  (Przeczytany 1842 razy)

Offline zulu

  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 2336
Dzisiaj od rana wisi ogłoszenie o IV edycji Konferencji "Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna".
Temat tegorocznej Konferencji: Medycyna naturalna w onkologii.
Szczegóły poniżej:

http://rozanski.li/4573/zapraszamy-na-iv-konferencje-pt-rosliny-zielarskie-kosmetyki-naturalne-i-zywnosc-funkcjonalna-medycyna-naturalna-w-onkologii-krosno-11-12-maja-2017-roku/
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2017, 10:37:09 wysłana przez Paweł »
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline Paweł

  • Ekspert forum
  • Więcej Pisze
  • ****
  • Wiadomości: 384
Odp: IV Międzynarodowa konferencja pt. Rośliny zielarskie.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2017, 10:31:10 »
Wydzieliłem tą wiadomość jako nowy wątek.

Miejsce konferncji: Krosno w. PODKARPACKIE
IV konferencja pt. Rośliny zielarskie, kosmetyki naturalne i żywność funkcjonalna. Medycyna naturalna w onkologii,
Termin: 11-12 maja 2017 roku.


Pozdrawiam,
Paweł


Offline Przebiśnieg

  • Średnio Pisze
  • ***
  • Wiadomości: 100
Na początek, troszkę wiadomości z konferencji:

"Naukowcy mówili na wykładach o właściwościach konkretnych wytworów natury. Na przykład:

• jagody goji – dzięki bogactwu antyoksydantów ich spożywanie może wspomagać budowę nowych i regenerację starych komórek organizmu i chronić DNA przed uszkodzeniami wywołanymi przez wolne rodniki oraz spowalniać procesy starzenia

• propolis – naturalna substancja produkowana przez pszczoły miodne. Największe znaczenie ma w profilaktyce raka płuc, jelita grubego, żołądka, piersi, głowy i szyi

• mleko kozie – w jego skład, w odróżnieniu od mleka krowiego, wchodzą białka, które są szybciej i łatwiej trawione przez organizm ludzki. Mleko to charakteryzuje się również wysokim udziałem witamin i składników mineralnych (mangan, żelazo, miedź, selen). Przetwory fermentacyjne z mleka koziego (jogurty, kefiry) są zalecane przez dietetyków w żywieniu w trakcie i po chorobie nowotworowej

• gryka – gatunek pseudo-zbóż, jest cennym źródłem wielu związków biologicznie aktywnych oraz substancji odżywczych. Gryka jest rośliną wykorzystywaną nie tylko w profilaktyce chorób nowotworowych, ale także leczeniu stanów zapalnych i chorób układu krążenia".

 - http://www.krosno24.pl/informacje.php3?id=10694

Offline Basia

  • Płytki nurek
  • Dużo Pisze
  • *****
  • Wiadomości: 10614
W PWSZ są dostępne w sprzedaży materiały z konferencji 2017, cena 55zł + poczta.
kontakt: wydawnictwa@pwsz.krosno.pl

Pozdrowienia :-)