Autor Wątek: Zioła na alkoholizm  (Przeczytany 61044 razy)

Adrian Budek

• Gość
Zioła na alkoholizm
« dnia: Czerwca 28, 2011, 15:04:26 »
Czy słyszeliście o ziołach na alkoholizm, a konkretnie wspomagających leczenie.
Interesuje mnie faza przewlekła - ciągi do utraty przytomności itp.
Mamy tutaj w okolicy lekarza, Rosjanin po dobrych rosyjskich szkołach.
Leczy różnymi metodami różne nałogi za każdym razem używa też swoje mieszanki ziołowe.
Metody opierają się także o akupunkturę, akupunkturę ucha itp.
Trochę się z niego śmiałem na początku, ale efekty ma zdumiewające. Doprowadza alkoholika do stanu, w którym traci on chęć na alkohol, a jeśli spróbuje to następują wymioty. Ode mnie ze wsi było 5 osób i każdej pomógł. Niestety wymioty kończą się po jakichś 3 miesiącach i to 3 osoby zachęciło do powrotu do nałogu. Ale 2 się trzyma i nie pije.
Wiem, że to skutek łączonej terapii, ale stad moje pytanie:
Czy znacie jakieś zioła wspomagające walkę z nałogiem (np. zmniejszające chęć na spożycie)

Offline halina1

• Dużo Pisze
Odp: Zioła na alkoholizm
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 28, 2011, 15:51:16 »
No Adrian, takie pytanie i takie motto u dołu....
Korzeń kopytnika.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 28, 2011, 19:19:20 »
Mieszanka która powoduje wstręt do alkoholu ( przez jakis czas oczywiście):
60 gram - krwawnika, 20 gram - dziurawca, 20 gram - mięty pieprzowej.
Zioła wymieszać.Na jedną szklanke jedna czubata łyzeczka. Pogotować na małym ogniu  15,20 min. Przecedzić , pić rano i wieczorem od 4 do 12 tyogodni w zaleznosci od stopnia uzależnienia.Wsparcie drugiej osoby-niezastapione.

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline demonrazjel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 10, 2011, 15:02:40 »
co do ziółek to racja sam na sobie wypróbowałem fakt obrzydzały mi alko, ale niestety tak jak piszesz wracałem do gorzałki  :-\, mój najlepszy wynik to 3 miechy, ciotka znalazła mi takiego gościa, troche kosmita  ;D, który pracuje jak to określił "z ludzkimi emocjami" (nie jest żadnym psychologiem) byłem u niego ze 3 razy 2 razy sam raz z mamą (wyszło że musimy razem przepracować nasze podświadome konflikty ) i już trzeci roczek leci bez alko nie wiem czy pomógł mi na 100 ale myśle że  90 mojego sukcesu to jego zasługa, mojej mamy koleżance pomógł w bulimi. Osobiście uważam że przepis na sukces w walce z alko to silna wola chęć zmiany ziółka i relacje w rodzinie, z doświadczenia odradzam psychologów i innych ekspertów i ich dragsy mi tylko narobili problemu. Sorki za rozpisanie się ale wiem jaki to ból. Pozdrawiam wszystkich walczących z A.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 10, 2011, 21:46:39 »
Nie masz za co przepraszać. Świetnie, że dzielisz się tymi informacjami.

Offline krynia

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Września 20, 2011, 11:56:00 »
Dzisiaj przeczytałam taki oto artykulik i naprawdę mieszane mam uczucia bardzo. I to w wielu kwestiach.

http://kuchnia.wp.pl/zyj-zdrowo/health/577/1/1/niebezpieczny-napoj-ratujacy-prawo-jazdy-.html

Tak troszkę wypunktuję:

Jeżeli nie zawiera substancji toksycznych, to co groźnego jest w tej mieszance (ziołowo owocowo-jakiejś tam)?
Skoro likwiduje skutki upicia i zapewnia trzeźwość umysłu, to co jest nie tak? No bo albo jest się trzeźwym, albo nie. Chyba nie da się być pijanym zachowując wszelkie parametry trzeźwości?
No i czy to rzeczywiście działa?
Co o tym myślicie?

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 20, 2011, 12:18:53 »
O temacie czytałem w tamtym roku i jako zielarz - pijak byłem podekscytowany i postanowiłem przetestować podobną mieszankę. Zakupiłem ziele karczocha, korzeń lukrecji, melisę, cytryny,  ostropest i witaminę C. Po wielu próbach zauważyłem pewne pozytywne działanie. Wolniejsze upijanie się, przy większej esencjonalności częściowe otrzeźwienie, brak kaca na następny dzień lub kac w postaci tzw. suszenia. Lepsze efekty daje z wódką niż z piwem - zakładam, że ze względy na objętość i ilość. Niestety całkowitego wytrzeźwienia nie zauważyłem.
Według moich przemyśleń śmiem twierdzić, że ta mieszanka włącza w wątrobie tryb turbo.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Września 20, 2011, 13:57:18 »
Link na temat kudzu... podobno skuteczna przy odzwyczajaniu się od alkoholu, tak pisze w tym artykule. Nie wiem czy to prawda, ale podaję:
http://www.kudzu.pl/materialy/dr_pietkiewicz.html

Offline piotr23kacper

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 28, 2014, 22:30:34 »
  Witam szałwia czerwono-korzeniowa  Salvia miltiorhiza roslina z wielka przyszłoscią nie tylko na alkoholizm

Tikamthe

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 02, 2014, 20:06:54 »
  Witam szałwia czerwono-korzeniowa  Salvia miltiorhiza roslina z wielka przyszłoscią nie tylko na alkoholizm

Salvia miltiorhiza... bardzo interesująca, a do tego bym jeszcze dodał wykł. prof. Żdanowa, przecież czymś taką roślinę podeprzeć trzeba;)

Alkohol - utrata twórczych zdolności NAPISY PL
https://www.youtube.com/watch?v=gjNC3fVyknk

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 02, 2014, 21:39:49 »
Znam najlepsze zioło na alkoholizm: Abstynenta permanentna. Rośnie w sercu. ;)

Offline Mama

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
    • Aga Radzi
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 03, 2014, 11:09:12 »
a chyba przy złotym wąsie pisał ktos, że traci sie ochotę na picie alkoholu...
Jeżeli w naturze występuje jakaś choroba to natura ma na nią lekarstwo !!!
Współtworze http://1000roslin.pl/
Prywatnie http://agakrok.blogspot.com/
Służbowo https://www.szm-melisa.pl/

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 07, 2014, 21:14:13 »
Kwaśne mleko, kwaśne ogórki, kwasna kapusta i te klimaty. Ogółęm zalecam abstynencję prewencyjną :-P

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 07, 2014, 23:34:33 »

Offline Aga5

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 08, 2014, 20:56:28 »
Z ziół słyszałam o kudzu, ale mogę powiedzieć co na pewno pomoże. Znam osobę, uzależnioną tak, że już umierała, zaczęła ona i kilka osób odmawiać Nowennę Pompejańską - i zdarzył się CUD. Osoba wyszła z nałogu bez szpitala, detoxu... a już prawie nie miała szans...co więcej dostała łaski niesamowite, nawet nie ma zbyt zniszczonego oganizmu...Nie wiem czy jest Pani katolikiem, jeśli tak - radzę mówić. Nie na darmo nazywa się to
Nowenną nie do Odparcia. Radzę wejść na odp. str. Jest czasochłonna, ale Maryja nie szczęzi łask zagubionym dzieciom. gdybym nie widziała na własne oczy, nie pisałabym. Tylko trzeba być z tego co wiem, by nasze modlitwy w ogóle Bog przyjmował w satnie łaski uświęcejącej - czyli po dobrej spowiedzi, 5 warunków i przebaczyć wszystkim. Wiem, bo tamta osoba miała problem z przebaczeniem. Poza tym jeśli jest ona katolikiem to chodzenie na akupunkturę to grzech, który otwiera furtkę szatanowi. Naprawdę, proszę popytać dobrego księdza, jeśli mi Pani nie wierzy...
Życzę za Pani pośrednictwem, by ta osoba nie traciła nadziei...jeśli jest katolikiem to mogę jeszcze napisać więcej.Widziałam to na własne oczy, ze niemożliwe stało się faktem.
Pozdrawiam Agnieszka