Autor Wątek: Hemoroidy.  (Przeczytany 48889 razy)

Offline paproc

• Nowy
  • *
Odp: Hemoroidy.
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 20, 2017, 20:57:09 »
"Gdzieś" wyczytałam, że skuteczne jest smarowanie naturalną witaminą E, przy czym nie może to być sól np. octan. Ponoć leczy w 3 miesiące, aplikując  2 razy dnia ( np. zawartość  z  kapsułki - przebijając kapsułkę igłą i smarując). Piszę to dla tego, żeby nie wpaść na pomysł i zastosować całą kapsułkę z osłoną.  :)

Offline kara

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 25, 2018, 22:43:28 »
Witamina E w kapsułkach zastosowana z osłonką w miejsce hemoroidów (myślę, że o to chodziło autorowi ostatniego postu  :D) raczej by wypłynęła w całości, bo takie osłonki rozpuszczają się dopiero w żołądku. Ale z tym smarowaniem to jest jakiś pomysł, bo wit. E jest witaminą młodości i mocno nawilża skórę, więc może złagodzić świąd. Ale hemoroidów raczej nie wyleczy. Są inne metody łagodzące ból przy hemoroidach. Aha i np. stosowanie witamin nawilżających doustnie pewnie też może trochę pomóc  ;)

Edit: Zlikwidowałem link, pisz śmiało, opisuj doświadczenia, podawaj przykłady metod stosowanych w leczeniu bólu. Chętnie poczytamy ale na TYM Forum. zielarz polski
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2018, 13:55:09 wysłana przez zielarz polski »

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 28, 2018, 16:26:10 »
Polecam na hemoroidy wykonywanie mula bandhy.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 29, 2018, 19:43:28 »
O Jezus i Maria - litości.
Nie każdy ma tyle mocy.

Offline kara

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 01, 2018, 09:38:20 »
To dorzucę jeszcze coś od siebie, może kogoś zaciekawi  ;) Hemoroidy bolą głównie jak są podrażnione i suche, a dzieje się tak gdy: nieodpowiednio korzystamy z toalety  :o Dużo się mówi żeby nie jeść w pośpiechu, bo dla żołądka nie zdrowe, a zapominamy, że z drugiej strony działa tak samo  ::) Trzeba przyjąć odpowiednią pozycję, ściśle określoną  :) Może lepiej uniknąć krwawień, zamiast później tamować...

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 01, 2018, 10:43:19 »
Polecam na hemoroidy wykonywanie mula bandhy.

:) normalne ćwiczenie na mięsień łonowo-guziczny (mięsień Kegla)

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 01, 2018, 18:44:49 »
Trzeba przyjąć odpowiednią pozycję, ściśle określoną  :)

Czyli jak być girlandą. ;) Malasana.

:) normalne ćwiczenie na mięsień łonowo-guziczny (mięsień Kegla)

Zbyt upraszczasz.

Offline kara

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 01, 2018, 21:54:18 »
Miałam na myśli coś prostszego na początek  :) A mianowicie: pochylamy się do przodu w trakcie siedzenia na sedesie, a pod nogi podkładamy małą pufę  :D Nie trzeba od razu tak drastycznie  :o

Offline kamil123

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 03, 2018, 22:13:23 »
Może tutaj mi pomożecie? Pytałem na forum o przypadku chorób, ale nikt nie odpowiada  :'( Czy mogę stosować zioła do przemywania również do picia? Myje się, robie nasiadówki i nie pomaga. Wszędzie są niejasne informacje. Np. na tej stronie pisze, że zioła na hemoroidy można pić: http://hemoroidy.blog/jakie-ziola-pic/, ale które z nich mam pić, a którymi się myć? No i czy to w ogóle ma sens? Od samych ziół mi się to wchłonie z powrotem?

Offline Darshan

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 03, 2018, 23:05:49 »
Istnieje taki stary, doraźny i skuteczny sposób na remisję hemoroidow: kawałeczek waty nasączamy (10-15 kropli) płynem Lugola rozprowadzamy na niej ok 1cm3 oleju kokosowego (lub smarujemy odbyt). Umieszczamy tę watkę w tamtym miejscu na ok godzinkę. I tak kolejno 2-3 dni. Hemoroidy znacznie się zmniejszają lub "znikają" z reguły już po kilku dniach. Czasem trochę piecze, czasem nie. Warto spróbować -  kilku moich znajomych zastosowało tę metodę i byli całkiem zadowoleni.
Kto zastosuje - niech raportuje wyniki dla innych.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 03, 2018, 23:21:48 »
czy chodzi Tobie o to:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=6782.msg82532#msg82532 ?

Wczoraj wpisałeś swój tekst w niewłaściwy wątek i nie wyjaśniłeś, o co Tobie chodzi, a dziś płaczesz z powodu braku odpowiedzi. Gdybyś wczoraj napisał to, co dziś, to bym najwyżej przeniosła wpis, tam, gdzie by lepiej pasował. Pewnie i tak go usunę, bo zaśmieca tamten wątek. Wiem, że każdy jakoś zaczynał ;-)

Oczywiście, że istnieją zioła przeciwzakrzepowe, uszczelniające i obkurczające naczynia krwionośne, które trzeba pić. Jeśli są hemoroidy, to oznacza, że inne żyły też są w fatalnym stanie, tylko hemoroidy mają możliwość wystawienia łebka na świat i ostrzeżenie właściciela, że coś trzeba zrobić z własnym zyciem..

Klasyczna mieszanka Herbapolu na hemoroidy do picia i nasiadówki, czyli Rektosan, kiedyś była w sprzedaży, teraz trzeba sobie to zrobić samodzielnie, ale surowce są dostępne:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=360.msg2548#msg2548

Czy hemoroid się wchłonie od samych ziół? Często tak, jesli to nie jest stan zapaprany. Nie ma środków z gwarancją, trzeba zmieniać mieszanki, kombinować z różnymi czopkami, aż w końcu się trafi. Dodatkowo ABSOLUTNY ZAKAZ ZAPARĆ, posiad w samotności max 10 minut (w razie czego nastawić minutnik i wyrzucić gazety) i zakaz długotrwałego siedzenia lub stania.

Jeśli masz zapaprany stan, to szukaj chirurga - artysty, bo zwykły tylko spaprze jeszcze bardziej. W stanie zapapranym zioła i czopki ułatwiają doczekanie do terminu operacji, ale nie rozwiążą raczej sprawy. Przynajmniej mi się nie udało tego osiągnąć i człowiek w końcu miał operację, po której stanął na nogi, a zioła ułatwiły i przyśpieszyły gojenie.

Pozdrowienia :-)

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 04, 2018, 14:20:12 »
Miałam na myśli coś prostszego na początek  :) A mianowicie: pochylamy się do przodu w trakcie siedzenia na sedesie, a pod nogi podkładamy małą pufę  :D Nie trzeba od razu tak drastycznie  :o

To nie jest drastyczne. :) Pozycja girlandy jest naturalną pozycją do wydalania, tyle, że pojawił się kiedyś w cywilizacji problem z wypróżnianiem, więc, żeby nie kucać zbyt długo, wymyślono klozet, no i problemy jeszcze się zwiększyły, zamiast robić do "dołu", jak na popularnej jeszcze niedawno ruskiej skoczni narciarskiej. ;)

Offline kamil123

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 05, 2018, 00:09:01 »
Bardzo dziękuję Basi i Darshan, że chciało się Wam mi odpisać. Nie wiem czy poradze sobie sam z robieniem mieszanki  :o Musze to dokładnie poczytać bo mam nadziej, ze mi pomoże  :-[ A ten płyn lugola to nie będzie szczypało? Jak wypróbuję to dam znać.

Offline kamil123

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 05, 2018, 00:10:54 »
A już doczytałem, że będzie piekło. Trudno, gorzej już być nie może.

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #59 dnia: Październik 09, 2018, 11:16:39 »
kamil123, zerknij jeszcze do wątku haliny1 o jarzębinie, gdzie wspomina o skutecznej kuracji hemoroidów. Jest teraz sezon na owoce i choć mamy nów (nadziemne części roślin mają najmniej mocy), to na pewno poskutkują. Znajdziesz w swojej okolicy jakiś jarząb?