Autor Wątek: Hemoroidy.  (Przeczytany 49883 razy)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Hemoroidy.
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwca 17, 2011, 14:09:11 »
Na razie przesłałam link dalej. Poliglotka sobie z tym poradzi.
Dzięki.  ;)

Adrian Budek

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwca 17, 2011, 14:16:52 »
Zapomniałem dodać, jeśli chodzi o rutynę z artykułu to bogate i dobrze dostępne w sklepach zielarskich z ziół są: ruta i fiołek trójbarwny.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwca 18, 2011, 07:20:35 »
Z tym olejem w diecie to na pewno masz rację.

Przepraszam , że się czepiam, ale skoro
Dziewczyna nie cierpi na zatwardzenie. Nie ma problemu z wypróżnianiem się.
to dlaczego Ona te hemoroidy ma, bo nie znam innych przyczyn niż zła konsystencja kupy.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwca 18, 2011, 10:50:38 »
Skłonności genetyczne, stres i "złe siedzenie" na tyłłku, Adrianie. Od tego się biorą hemoroidy równie często, co od czestego luźnego stolca czy zatwardzenia. Niedawne odkrycie medycyny, bo hemoroidy to było nie było częsty problem współczesnej cywilizacji.

Pozdrawiam
Alchemik

//Przepraszam, dziś z rana byłem w innym świecie :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 18, 2011, 15:44:13 wysłana przez Alchemik »
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline ineslik

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
    • herbiness
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwca 18, 2011, 15:06:21 »
To ja , Inez , się tak dopytuję.
Dziękuję za wyjaśnienia.

Offline CudTrava

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwca 18, 2011, 19:11:14 »
Z ziół stosuje się jeszcze nasiadówki różnego rodzaju, czopki można samemu dopasować odpowiednie składniki i zrobić.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwca 18, 2011, 20:03:34 »
Własnie - nasiadowki z korą dębową.

Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline tanzania

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: Lipca 16, 2012, 13:50:51 »
Pytanie jedno mam. Jestem w trakcie leczenia boreliozy, od pewnego czasu z wiekszym nasileniem doskwieraja mi rowniez hemoroidy, traktuje to jako objaw stanu organizmu, tego co sie z nim dzieje. Zdaje mi sie, ze objawy szczegolnie nasilily sie odkad biore miedzy innymi Wrotycz. Piolun nie jest zalecany gdy ma sie problemy z hemoroidami. Zarowno Piolun jak i wrotycz sa zawieraja Tujon. Dobrze zakladam, ze wlasnie Tujon moze byc odpowiedzialny za nasilenie problemow z guzkami hemoroidalnymi?

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #23 dnia: Lipca 16, 2012, 18:48:05 »
Pytanie jedno mam. Jestem w trakcie leczenia boreliozy, od pewnego czasu z wiekszym nasileniem doskwieraja mi rowniez hemoroidy, traktuje to jako objaw stanu organizmu, tego co sie z nim dzieje. Zdaje mi sie, ze objawy szczegolnie nasilily sie odkad biore miedzy innymi Wrotycz. Piolun nie jest zalecany gdy ma sie problemy z hemoroidami. Zarowno Piolun jak i wrotycz sa zawieraja Tujon. Dobrze zakladam, ze wlasnie Tujon moze byc odpowiedzialny za nasilenie problemow z guzkami hemoroidalnymi?

Tujon jest w nalewkach z piołunu, w naparach to raczej go nie ma bo się nie rozpuszcza w wodzie. Piłem piołun gdy leczyłem boreliozę,miałem problemy z hemoroidami i nie zauważyłem nasilenia objawów, objawy ze strony hemoroidów, nasilały się przy antybiotykach.
« Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2012, 17:50:22 wysłana przez aqarel »

Offline tanzania

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Lipca 23, 2012, 17:40:45 »

Tujon jest w nalewkach z piołunu, w naparach to raczej go nie ma bo się nie rozpuszcza w wodzie. Piłem piołun gdy leczyłem boreliozę,miałem problemy z hemoroidami i nie zauważyłem nasilenia objawów, objawy ze strony hemoroidów, nasilały się przy antybiotykach.

Rozumiem, w takim razie napar lub tez wywar z Wrotycza tujonu zawierac nie powinien, Piolun mam wlasnie w nalewce. Swoja droga, jesli moge zapytac, Borelioze udalo Ci sie zwalczyc?

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 24, 2012, 06:02:02 »
Rozumiem, w takim razie napar lub tez wywar z Wrotycza tujonu zawierac nie powinien, Piolun mam wlasnie w nalewce.
"Tujon C10H16O jest to ciekły terpen ketonowy (dwupierścieniowy) rozpuszczalny w alkoholach, tłuszczach i eterze, nierozpuszczalny w wodzie..." ===>>http://rozanski.li/?p=223

Tanzania, jestem zdrowy, zostały jakieś drobne niedomagania ale to pikuś a porównaniu
do tego jak było.

Offline Ingwer

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:16:14 »

Witam, widze, ze z hemoroidami kazdy sobie juz jakos radzi
- dzieki Waszym wspanialym wskazowka i radom...

Bardzo bym prosila, by ktos z doswiadczenia poradzil mi,
jak "zastopowac" krwawienie hemoroidow, zwlaszczy po wyproznieniu sie.
Osoba starsza - mezczyzna 74 lata, szpital - ostatecznosc.
Bede bardzo wdzieczna.
Pozdrawiam. :)

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 12, 2013, 14:55:37 »
Dobra jest maść kasztanowa. Najlepiej mocna, samodzielnie zrobiona. Smarować koniecznie na noc i w miare mozliwości w dzień.

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Stycznia 12, 2013, 15:46:27 »
Ingwer, może to szczelina odbytu, może dziadek ma zatwardzenia i nadrywa sobie pupę.
Stosowałem alantal, wazelinę. Po kazdej kupce mycie i smarowanie no i jedzonko takie
by to co oddajemy było "al dente".

Offline arte

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Stycznia 12, 2013, 16:13:49 »
U  nas  pomijane  są  nie  słusznie   wlewy.
 Najpierw  lewatywa  oczyszczająca  potem  ta  właściwa. Można  się  z  powodzeniem  posłużyć  ziołami   garbnikowymi,  np,   z  korzenia   pięciornika,    galasami,  kasztanowcem, do tego   np,  krwawnik,  arnika, nagietek, może  być  tez  kocanka, rdestowiec,  olcha  szyszki,  krwiściąg    . Wyciąg   wodny   można  wzbogacić o  olej   z  dziurawca. Lewatywy  robić  na  noc.
 Pic  ,  pic  dużo  ziół   w  tym   zwrócić    uwagę  na    zioła    wątrobowych- żółciopędne,  żółciotwórcze.
Uszczelniać  i  wzmacniać  naczynka  włosowate. Uszczelniać    śródbłonki-   papryka  ostra.
Dużo  błonnika . W    diecie  sporo  zup,  warzyw  oczywiście. Dużo  ruchu.