Autor Wątek: wybielanie zębów  (Przeczytany 45953 razy)

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
Odp: wybielanie zębów
« Odpowiedź #45 dnia: Stycznia 17, 2015, 19:13:53 »
Da się jakoś wybielić zęby po zażywaniu żelaza?
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.

Offline książkowy

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #46 dnia: Lutego 14, 2015, 20:01:44 »
Ja z raz na półtora roku wybielam zęby paskami Crest Supreme. Uprzednio przez tydzień stosuję pastę na nadwrażliwość, bo inaczej przy stosowaniu tego strasznie bolą zęby i dziąsła. Paski te zawierają nadtlenek wodoru, częste stosowanie jest raczej niewskazane bo szkodliwe.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #47 dnia: Lutego 16, 2015, 09:34:09 »
ja tam ostatnio myjąc toaletę umyłem zęby domestosem :-) jechało trochę z paszczy, dziewczyna marudziła ale blask rodem z hollywood-u.żartowałem :D

Offline Lutka

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #48 dnia: Lutego 16, 2015, 21:20:17 »
a ja tam zareklamuję: beżowe też piękne, byleby zdrowe.
Nie pomogło "piaskowanie, szlifowanie, wybielanie ani inne "cudowności",  ;D pokochałam więc kolor beżowy

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #49 dnia: Lutego 16, 2015, 21:42:36 »
Uśmiech w kolorze ecru.  ;D

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #50 dnia: Maja 04, 2015, 21:12:59 »
"Zęby leczone kanałowo to „martwe” zęby, które mogą stać się inkubatorami bardzo toksycznych bakterii beztlenowych. W pewnych warunkach, mogą przedostawać się do krwiobiegu, wywołując poważne problemy zdrowotne. Wiele z nich objawia się dziesiątki lat później. Przez długi okres naszego życia, „toksyczne zęby” nie wywołują widocznych efektów.

Niestety, zdecydowana większość dentystów jest nieświadoma poważnego, potencjalnego ryzyka, na jakie narażają pacjentów, ryzyka utrzymującego się u pacjentów przez resztę życia. Amerykańskie Stowarzyszenie Dentystów (ADA) twierdzi, że wypełnione kanały zębowe są bezpieczne, ale NIE opublikowało żadnych danych potwierdzających tę opinię.

Na szczęście miałem kiedyś mentorów takich jak dr Tom Stone i dr Douglas Cook, którzy edukowali mnie 20 lat temu. Gdyby nie wspaniały dentysta-pionier, który ponad 100 lat temu wykrył związek między leczonymi kanałowo korzeniami zębowymi i chorobami, ta leżąca u podstaw przyczyna chorób pozostałaby do dziś w ukryciu.

Ten dentysta to dr Weston Price – przez wielu uznawany za najlepszego dentystę wszechczasów.

Większość dentystów wyświadczyłaby ogromną przysługę społeczeństwu, gdyby zapoznali się z pracą dr Westona Price’a.
 Niestety, jego badania nadal odrzucają i przemilczają tak samo profesjonaliści medyczni, jak i stomatolodzy.

Dr Price był dentystą i badaczem, który objechał świat by badać zęby, kości i diety tubylczych społeczeństw żyjących bez „dobrodziejstw” korzystania z nowoczesnej żywności. Badał stałe infekcje korzeni zębowych i zaczął podejrzewać, że kanały korzeni zębowych zawsze były zainfekowane, pomimo leczenia. Pewnego dnia zalecił kobiecie od 6 lat przykutej do wózka, usunięcie zęba leczonego kanałowo, mimo że nie sprawiał widocznych problemów.

Dr Price usunął ząb i wszczepił go pod skórę królika.
Zdumiewające!
U królika pojawiło się to samo kalectwo – zapalenie stawów [artretyzm], które występowało u kobiety. Królik zmarł w wyniku infekcji 10 dni później. Kobieta, wolna od toksycznego zęba, natychmiast wyzdrowiała i mogła chodzić nawet bez laski...."
c.d.:

http://martabrzoza.pl/rak/rak-zabojcze-leczenie-kanalowe/
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2015, 13:14:41 wysłana przez werbena »

Offline refa

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Marca 21, 2016, 21:37:22 »
Jeśli chodzi o wybielanie to większość tych wszystkich preparatów to ściema i nie ma co się na to łapać. Na większości blogów tematycznych i stronek typu http://szczoteczka-elektryczna.edu.pl masz wypisany skład konkretnych produktów i nie ma tam nic, co znacząco by pomogło wybielić zęby.

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #52 dnia: Marca 22, 2016, 17:30:08 »
ostatnio przejrzałem skład jednego takiego preparatu za 60 dych, w sumie tylko polisorbat80 jako środek zmniejszający napięcie powierzchniowe i kwas cytrynowy jako odkamieniacz nic cudownego, ja dalej polecam domestos :D  ;D

Offline LolaKarola

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 23, 2016, 16:28:02 »
Nakręciłam się na gałkę muszkatołową do mycia paszczy, pewnie dołożę trochę świeżo zmielonych pączków goździkowca, na podłoże dam glinkę i lekko zakwaszę, co by bakteriom pasta czasem też się nie spodobała. A do płukania oczywiście domestos :).

Offline neptun88

• Nowy
  • *
    • ibright w aptece
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwca 05, 2016, 13:56:17 »
Wszystko trzeba stosować z głową a będzie ok.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #55 dnia: Czerwca 05, 2016, 21:02:49 »
Skasować?

Pozdrowienia :-)

Offline LolaKarola

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #56 dnia: Czerwca 13, 2016, 09:25:26 »
Bardzo zadowalający efekt wybielenia uzyskałam po myciu zębów pastą złożoną ze sproszkowanej gałki muszkatołowej, pączków goździkowca i korzenia kurkumy z dodatkiem ekstraktu z miodły indyjskiej. Podłoże pasty to glinka. Recepturę stosuję od tygodnia.

Offline ekolove

• Nowy
  • *
    • serwis o świadomym żywieniu
« Odpowiedź #57 dnia: Września 21, 2016, 19:23:39 »
Ja z kolei od jakiegoś czasu poddaje się procedurze wybielania zębów, która jest naturalna i stosowana od wieków, a mianowicie płuczę zęby olejem kokosowym. Jest to trochę dziwne uczucie i co rano na czczo trzeba przez minimum 10 minut to robić. Mimo tego, że nietypowy, to naprawdę dużo osób zachwala ten sposób i w necie można znaleźć efekty mogące konkurować z regularnym wybielaniem u stomatologa.

Więcej informacji w tym artykule: "Ssanie oleju kokosowego – sposób na bielsze zęby i poprawę stanu zdrowia?"

Offline morana

• Nowy
  • *
  • Lettre à mon âme malade
« Odpowiedź #58 dnia: Października 14, 2017, 22:27:33 »
Dorzuce cos od siebie.
wybielanie zebow, naturlne sposoby:

swiezy lisc laurowy
 kora drzewa orzecha wloskiego
 olej kokosowy
 wegiel drzewny, sproszkowany
 biala glinka
 i na koniec mocz (tej metedy nie probowalam, ale czesto slyszalam, ze skuteczna). Wiadomo, ze mocz zawiera amoniak, a amoniak odkaza i wybiela. Poza tym wiele produktow do wybielania zebow uzywanych przez stomatologow, w swoim skladzie zawiera wlasnie amoniak.