Autor Wątek: Łuskiewnik różowy  (Przeczytany 10306 razy)

Offline Castor

• Nowy
  • *
Łuskiewnik różowy
« dnia: Lutego 24, 2017, 12:50:20 »
Witam już niedługo zacznę zbiory łuskiewnika . Zbieram zamówienia . Dostępny będzie łuskiewnik grabowy,topolowy,osikowy,brzozowy,robińowy,trzmielinowy. Proszę się zastanowić jaki typ łuskiewnika jest wam potrzebny. Łuskiewnik w zależności od żywiciela ma różne właściwości lecznicze i inaczej działa  . Ceny w zależności od ilości najdrożej robińowy. Mam,tylko jedno stanowisko .Przy zamawianiu do 1-2 kg doliczam do ceny 30zł ,gdyż muszę dojechać 30 km do stanowisk z łuskiewnikiem i potem 2 kg przez las. Ceny od 110zł (poza robiniowym) w dół przy większych ilościach.

Ps. W związku z pytaniami czemu tak drogo :) kilogram suszonego żeń-szenia to 1397zł pow świeży to cena 500zł zbiór żeń-szenia  jest co 5 lat do 8 lat optymalnie stąd jego cena . Co do łuskiewnika najwcześniej łuskiewnik wypuszcza kwiaty po 10 latach rozwija się tylko pod ziemią i tylko z żywicielem, nie ma możliwości go uprawiać tak jak żeń-szeńa. Kopałem korzenie, które miały ok 40 lat . W koreańskich jak i rosyjskich opracowaniach uważa się go za bardziej leczniczy niż cytowany wyżej korzeń . To ,że nie jest popularny w fitoterapii wynika z tego, iż nie można było uzyskać jednoznacznych badań, a to  wynikało z tego ,że w zależności od żywiciela ma inne właściwości . Jego właściwości w kwestii  przenikania bariery krew/mózg oraz jego zbawienne działanie na układ nerwowy zwłaszcza przy neuroboleriozie i chorobach układu nerwowego są nie podważalne na co między innymi gumppek ma  całą dokumentację. Znam osobiście osobę która wyleczyła (pozbyła się objawów ) alergii  którą miała od dzieciństwa . Wyciąg z łuskiewnika na ethanolu leczy katar w 2 może 3 dni :) przynajmniej u mnie u mojej mamy  i znajomych którzy go zastosowali. Jak wiec widzicie ma dość szerokie spektrum działania. Sadze ,że gdyby przyjrzeć się bliżej tej roślinie odkrylibyśmy nieznane antybiotyki . 
 Łuskiewnik łuskiewnik rozpoczynam sezon od worku kopię.
Uwaga po ostatnich zmianach pogodowych praktycznie za kilka dni nie będzie widać kwiatu łuskiewnika więc nie będzie można go znaleźć, to ostatnia chwila na złożenie zamówienia .On pomaga nie tylko przy boreliozie i autyzmie. Pomaga też przy chorobie Parkinsona i Alzheimera, w niedowładach wszelkiego typu, Rosjanie stosują go także przy nowotworach, ciężkich chorobach wątroby oraz nawet przy bezpłodności.   
Uwaga kwiaty łuskiewnika będą widoczne jeszcze tylko ok tyg. może 2 potem łuskiewnik będzie, już nie osiągalny. Cena na pewno będzie wyższa. Radzę się śpieszyć.
« Ostatnia zmiana: Maja 25, 2017, 20:20:21 wysłana przez Castor »

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: Łuskiewnik różowy
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 24, 2017, 15:23:01 »
Bardzo mi się podoba wpis, konkretny, możliwość wyboru - super.

Szkoda, że Castor wiecej o sobie czy na forum nie pisze.

Offline Castor

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 24, 2017, 17:12:24 »
Dziękuję . Jak już wspomniał mój mentor i mam nadzieję przyjaciel Gumppek, nie chcę się zbytnio wypowiadać z tego samego powodu co i on :) Są tu osoby które prowadzą świetny biznes, a mają za nic zdrowie ludzi . Dzięki temu, że trochę sprzedam łuskiewnika i innych ziół będziemy mogli gdzieś dalej się zapuścić  z Bogdanem . To kosztowne rzeczy jak w życiu na wszystko potrzeba czasu i pieniędzy  niestety . Dzięki niemu mam pewną wiedzę,na temat ziół , ale jest ona znikoma w stosunku do tego co on robi . Natomiast nasze badania nad niektórymi grzybami i ziołami przynoszą zaskakujące wyniki o czym piszemy u Gumppka. Pozdrawiam wszystkich i życzę dużo zdrowia :) 

Offline raflezja

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 07, 2017, 10:55:18 »
A jak działają poszczególne rodzaje łuskiewnika,  bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat ?!

Offline armada

• Mało Pisze
  • **
    • adaptogeny i inne "ziólka"
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 04, 2017, 23:07:37 »
Ja na łuskiewnik do swojego lasu chodzę w pantoflach (50m), zresztą rośnie wszędzie w okolicy.

Offline Pajona

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 23, 2018, 21:50:01 »
Czy w 2018 jeszcze aktualne?

Offline Toja

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Września 07, 2018, 09:17:15 »
Witam, ja tez mam pytanie czy luskiewnik aktualny?

Offline wzuo

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Września 07, 2018, 11:04:23 »
Witam, ja tez mam pytanie czy luskiewnik aktualny?

ojj, chyba nie ma terminu na łuskiewnika :-)

Offline Maksio

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Września 24, 2021, 08:22:40 »
witam

na forum jestem od niedawna. Mam prośbę, poszukuje informacji na temat dawkowania maceratu z łuskownika różowego. 
Mój 15-letni syn ma bóle głowy ( wykluczono inne schorzenia neurologiczne). Lekarze chcieli mu przepisać lek psychotropowy - Tramadol. Ja wiem jak może się skończyć dla niego podawanie tego leku. Podaje mu teraz olej CBD. Szukałam jeszcze innych informacji i pomocy i trafiłam na macerat z łuskownika różowego, ale nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat jak go dawkować. Szukałam na blogu dr Różańskiego , a z niego trafiłam na to forum.
Proszę jeśli ktoś wie jak go stosować, proszę o informacje. Bedę bardzo wdzięczna

pozdrawiam serdecznie

Offline Maksio

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: Września 24, 2021, 18:40:10 »
przepraszam pomyliłam leki chodziło mi o tegretol , taki lek przepisano mojemu synowi

Offline DamianD

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 05, 2023, 09:37:29 »
Co prawda wiem, że to stary temat (akurat przeglądam forum w poszukiwaniu różnych informacji), ale jestem pewien, ze jeszcze niejedna osoba wpadnie tu po informacje o łuskiewniku (trudno coś o nim znaleźć), także postanowiłem podać dwa linki (mam nadzieję, że to nie kłopot), dawkowanie i sposób przyrządzenia maceratu z łuskiewnika można znaleźć w komentarzach do artykułu o śledziennicy na blogu, dokładnie pod tym linkiem https://rozanski.li/1683/ziele-sledziennicy-herba-chrysosplenii-w-praktycznej-fitoterapii/. Poza tym warto zapoznać się z ostrzeżeniami z tego tematu http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=6135.0.
« Ostatnia zmiana: Marca 05, 2023, 09:40:43 wysłana przez DamianD »