Autor Wątek: Jakie zioła na alergię  (Przeczytany 27620 razy)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
Odp: Jakie zioła na alergię
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 07, 2017, 11:39:22 »
Co do polipów - żona zadziwiła ginekologów bo miała wytypowanego polipa "gdzieś tam" i nie zanosiło się na to, aby on miał sam ustąpić ale dali jej 2-3 miesiące na próbę i w tym czasie polip zniknął. Po drodze było częste zażywanie wina arcydzięglowego oraz kuracja rdestowcem (krótka, tylko jedna seria 2 tygodnie). Jest prawdopodobne, że kuracja okazała się skuteczna.
Co do ziół przeciwzapalnych, przeciwalergicznych, działających przestrajająco - wg mnie sprawdzają się podstawowe zioła irydoidowe, można je pić całymi miesiącami (różne na zmianę), ja chętnie pół na pół z jerbą - chodzi o babkę i przetaczniki w pierwszym rzędzie, uważam je za bardzo skuteczne a przy tym przecie bezpieczne. Pół na pół z zielem pokrzywy też będą nie od rzeczy (szczególnie może szczyty pędów pokrzywy z nasionami). Dalej nasze ulubione astrowate: uczep, krwawnik... z zieloną herbatą i szczyptą mięty zdecydowanie dają się pić :D
Piszę to w uzupełnieniu wpisu Doktora o katalpie która nie jest najłatwiej dostępnym surowcem. Babki przetaczniki też są przeciwbólowe, przeglądałem kiedyś jakieś badania jak to ich długotrwałe zażywanie wygaszało nawracające bóle głowy i takie tam... ale tak mi tylko świta.
« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2017, 11:43:30 wysłana przez kaminskainen »
Różnice, głupcze!

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpnia 12, 2017, 22:01:29 »
Co powiecie na temt BICOM biorezonans? Czy ktoś miał doświadczenie z biorezonansami? Ja miałem test w Warszawie jakimś podstawowym urządzeniem. A teraz jestem 3 dni po leczeniu biorezonansem. Pewnie 1h to za mało, żeby coś powiedzieć, ale jak na razie nie czuję żadnej różnicy nawet minimalnej.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpnia 13, 2017, 21:55:32 »
Musisz napisać do użytkownika Paweł - on specem od rezonansu na forum.

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpnia 14, 2017, 19:49:32 »
Właśnie napisałem, ale cos nie odpisuje.

Offline poniatowski

• Nowy
  • *

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpnia 25, 2017, 09:22:33 »
Odpisałem na temat biorezonansu i pseudobiorezonansu...

Offline Andariel666

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Lutego 07, 2018, 09:26:00 »
Osobiście rozważyłabym tu Glistnik tak jak zauważyli niektórzy przedmówcy. A poza tym? Jeśli zioła nie pomagają to niestety może trzeba pomyśleć o normalnie medycznej terapii?

(tu była niezgodna z Regulaminem reklama - zielarz polski)

Odczulanie, testy itp trochę trwają, ale jest szansa na pozbycie się kłopotu.

« Ostatnia zmiana: Lutego 07, 2018, 09:54:41 wysłana przez zielarz polski »

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Lutego 21, 2018, 21:07:46 »
Słyszałem, że odczulanie często nie pomaga w ogole. A jak już pomoże to w bardzo małym stopniu. I po kiku latach wszystko wraca i trzeba od nowa się 3-5 lat odczulać. Nie słyszałem, zabardzo pozytywnych opinii to nie wiem co o tym myśleć?

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #53 dnia: Maja 11, 2019, 11:13:31 »
Co do polipów - żona zadziwiła ginekologów bo miała wytypowanego polipa "gdzieś tam" i nie zanosiło się na to, aby on miał sam ustąpić ale dali jej 2-3 miesiące na próbę i w tym czasie polip zniknął. Po drodze było częste zażywanie wina arcydzięglowego oraz kuracja rdestowcem (krótka, tylko jedna seria 2 tygodnie). Jest prawdopodobne, że kuracja okazała się skuteczna.

Dr Morse twierdzi, ze polipy, torbiel, guzy itd to zbiorniki zablokowanej , brudnej limfy. Zeby je usunąc trzeba poruszyc i oczyscic  limfę...

https://www.youtube.com/watch?v=GZZ-1bE-J20

...a  arcydzięgiel drenuje węzły chłonne, tu podaje dr Różański :

http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=6784.msg82274#msg82274

Pawłownia – Paulownia w praktycznej fitoterapii.

https://rozanski.li/4691/pawlownia-paulownia-w-praktycznej-fitoterapii/

Paulownia przyrasta ok 3 m rocznie i rośnie w Polsce:

https://www.youtube.com/watch?v=0F8OoR22uN0

https://www.youtube.com/watch?v=2sF6Ewiaqxg
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2019, 11:21:31 wysłana przez werbena »

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 19, 2019, 10:27:29 »
Osobiście rozważyłabym tu Glistnik tak jak zauważyli niektórzy przedmówcy. A poza tym? Jeśli zioła nie pomagają to niestety może trzeba pomyśleć o normalnie medycznej terapii?

(tu była niezgodna z Regulaminem reklama - zielarz polski)

Odczulanie, testy itp trochę trwają, ale jest szansa na pozbycie się kłopotu.

Nie zaczynałbym od glistnika. Jeśli nie bardzo pomaga krwiściąg (wg mnie b. skuteczny i są na to naukowe przesłanki), krwawnik/rumianek (nalewka na alko 70% bardzo skuteczna), katalpa/przetacznik czy rdestowiec to owszem, rozważmy zioła alkaloidowe - z tym, że nie zaczynałbym od glistnika tylko od dymnicy, najlepiej w połączeniu z przetacznikiem lub babką/katalpą. W drugim rzucie można spróbować tygodniowej terapii berberysem/mahonią lub glistnikiem.
Różnice, głupcze!