Autor Wątek: Jakie zioła na alergię  (Przeczytany 27612 razy)

Offline Rataj

• Nowy
  • *
Odp: Jakie zioła na alergię
« Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 14, 2017, 18:41:04 »
Druga sprawa, że mój internista twierdzi, że to co mam w nosie to nie polipy, a zapalenie śluzówki nosa. Ja mam zatkany nos naprzemienie lewa, prawa strona. Zbiera się krew w jednej stronie, następnie w drugiej. Zazwyczaj najbardziej lewa strona jest zatkana, ale nie wiem czy to ma jakieś większe znaczenie?

Również tak mam że na przemiennie przytykają mi się dziurki zwłaszcza jest to odczuwalne gdy leżę, przewracając się na lewy bok przytyka się lewa i odwrotnie do tego mam alergie że na zimnie a zwłaszcza przy wysiłku cieknie mi z nosa bezbarwna wydzielina i do gardła.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 14, 2017, 20:59:36 »
Zostaje wrócić do wpisu Admina w tym wątku i spróbować wykonać:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4980.msg69611#msg69611

Pozdrowienia :-)

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 17, 2017, 10:36:46 »
Na razie zacząłem pachnotkę. Sprawdzę jak to działa.

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 26, 2017, 23:39:28 »
@Basia Pytanie, tylko skąd dostać tą surmia - Catalpa? Na swoje sadzonki też trzeba mieć miejsc i czas.

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwca 18, 2017, 12:32:11 »
Witam,

Szybki update. Brałem przez około 2 miesiące Allerin. Zwiększałem nawet dawki. Niestety bez żadnych pozytywnych skutkow. Nic nie pomaga. Jak dla mnie uznałbym pachnotke za mit. Przetestowałem na sobie, przez dłuższy okres. Co ciekawego mogę dodać jest fakt, że wróciłem teraz z wakacji. Spędziłem prawie 3 tygodnie na pustyni w Kalifornii. Muszę przyznać, że bardzo dobrze się tam czułem, dość drożny nos, dobrze się oddychało. Zastanawiam się czy suche powietrze nie sprzyja roztoczą? Nie wiem jak to jest, ale czyłem się o niebo lepiej :) Moze komuś to coś podpowie wynieść jakieś z tego wnioski :)

Pozdrawiam!

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Czerwca 18, 2017, 17:15:32 »

Tomczan to nie czasem Pan Tomasz Woźniak, właściciel sklepu: http://biostrefa.pl/, który reklamuje swoje produkty na forum? Przepraszam, jeżeli się mylę. Olej z czarnuszki brałem 3-4 miesiące i nic nie pomogła. Tzn biorę ją nadal 3 razy dziennie. Łącznie 3 gramy dziennie. Może dawka za mała?

tak to ja :D jak bym chciał nachalnie reklamować swoje produkty, to bym pisał w co drugim wątku na tym forum, że mi coś pomogło, mam tych produktów ponad 3 tysiące, możesz sobie prześledzić moje wypowiedzi.

A co do czarnuszki rzuciłem tylko pomysł, że może warto spróbować. Jeśli chodzi o alergie pokarmowe to ze swojego doświadczenia wiem, że jest dość skuteczna, dodatkowo słyszałem o tym od wielu klientów. Inna sprawa to jakość oleju z czarnuszki, trochę tego już wypiłem i powiem szczerze, że na 4 różnych producentów, tylko jeden miał fajny ostro-drapiący smak, który wydaje się być właściwy dla tego surowca, ekspertem nie jestem, może ktoś się wypowie jaki to powinien być smak :)
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwca 18, 2017, 18:23:54 »
Badania wykazują ścisły związek między alergią a niedoborami witaminy D3.
Jak z tą witaminą jest u Ciebie?

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwca 18, 2017, 18:59:03 »
@Tomczan W takim razie zwracam honor. Różnie bywa.

Podasz dokładnie producenta tego szlachetnego Oleju z czarnuszki?
Ja stosowałem to jakieś kilka miesięcy, chyba z 6mc. Taki w kapsułkach, ale nic, a nic nie pomogło.

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwca 18, 2017, 21:44:30 »
Może u Ciebie co innego jest przyczyną alergii i czarnuszka nie pomoże. Jeśli chodzi o olej z czarnuszki to najlepszy jaki piłem jest z firmy olvita, nawet inne certyfikowane ekologicznie nie były tak wyraźne w smaku, np z darów natury za delikatny dla mnie, bio planete z czarnuszki egipskiej tez bardzo delikatny.

Kapsułek nikomu nie polecam, zawsze wychodzi drożej. Istotne może być picie oleju z czarnuszki na czczo, wtedy działa na pasożyty - tak pisze nasz Gospodarz. 
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwca 19, 2017, 10:00:41 »
Dobry olej z czarnuszki powinien smakować, jak przepalony olej smarny - jeśli wykrzywi, to dobrze :-)

Poniatowski, na tej pustyni najbardziej Tobie pewnie pomógł brak jakiegoś Twojego ulubionego alergenu.
Teraz zostaje ustalić, czego zabrakło.

Offline poniatowski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwca 20, 2017, 23:50:58 »
@Basia Pytanie czy taki olejek pomaga w chorobach alergii? Czujesz znaczącą poprawe albo jakakolwiek ?

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwca 21, 2017, 10:56:26 »
Wiem, że pytanie było do Basi ale tak z własnych obserwacji - tak, olej z czarnuszki łagodzi/znosi objawy. I to w sposób odczuwalny a w dodatku - w niektórych przypadkach - już po kilku dniach kuracji.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwca 21, 2017, 13:44:10 »
Mąż po kolizji spowodowanej nagłym atakiem kichania zażył przez 3 dni po 4 łyżki oleju z czarnuszki i jak ręką odjął. Teraz bierze po łyżeczce rano i wieczorem a czasami zapomina. Alergie wziewne nie wróciły. Czerwone powieki również nie występują.

Ja po wysypce spowodowanej alergenem również zastosowałam ów olej ale zewnętrznie. Tak świąd, jak i kaszka na ramionach znikły.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwca 21, 2017, 14:14:32 »
@Basia Pytanie czy taki olejek pomaga w chorobach alergii? Czujesz znaczącą poprawe albo jakakolwiek ?

Ja nie mam alergii (w miarę, muszę pilnować płukania ubrań), ja tylko kosztowałam olej i wiem, że smakuje, jak przepalony olej silnikowy ;-)

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwca 21, 2017, 15:25:17 »
Oleju silnikowego co prawda nie próbowałem ale fakt, że olej z czarnuszki w smaku jedzie mi spaloną fryturą. :)