Autor Wątek: Propozycja  (Przeczytany 4061 razy)

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Propozycja
« dnia: Lutego 21, 2017, 08:34:26 »
Paweł to jest czas byś wykazał się merytoryczną wiedzą w tematach zielarsko-medycznych.

Jako moderator już zabłysnąłeś. Likwidując słowo ludzi okazałeś coś co nie świadczy o mądrości moderatora a o jego złych pobudkach. Nie liczysz się ze słowem tworzących to forum użytkowników.
Pokaż się jako fitoterapeuta, może jeszcze ktos da Tobie szansę.

(zdziwiona)
Jolka :-\
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Propozycja
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2017, 10:03:04 »
Nie chcę stać po stronie Basi, ani Pawła - uważam, że zbyt mało wiem na temat ich konfliktu.
Paweł wprowadził dobre zmiany na forum - uporządkował wątki, stara się, aby wszystko było zgodne z prawem...
Basia była moderatorem na forum kiedy Paweł był jeszcze małolatem (tak myślę). To Basia stworzyła świetny klimat na forum i bezinteresownie dzieliła się wiedzą, za którą płaciła z własnej kieszeni (kursy, książki...). Basia pomogła wielu ludziom odzyskać zdrowie i radość życia. Niejednokrotnie pisałam do Basi na priv, aby uzyskać jakieś porady. Zawsze odpowiadała, udzielała wskazówki. Bezinteresownie dzieliła się swoimi notatkami z kursów, a było tego ogrom. Basia jest bardzo pracowita, ma ogromną wiedzę. Szkoda, że zrezygnowała z funkcji moderatora, bo to dzięki niej forum było miejscem, gdzie chętnie bywało się. Z pewnością popełniała jakieś błędy, ale któż ich nie popełnia.
Wiem jedno, jeżeli na forum będzie tyle jadu, to forum zniknie - bo po co tu zaglądać.
Aby forum wróciło do poprzedniej świetności potrzebna jest Basia i potrzebny jest gumppek. To dzięki nim forum było świetne.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2017, 10:26:47 »
Wiem jedno, jeżeli na forum będzie tyle jadu, to forum zniknie - bo po co tu zaglądać.
Będzie spokój, już co niektórzy skarżą się, biją pianę na FB.Ciekawe kiedy zacznie się wymiana skasowanych postów...pomiędzy poszkodowanymi :) . Założą albumy wykasowanych postów i będą się wymieniać :) .

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 21, 2017, 10:41:08 »
Aq już owa wymiana jest. Nie powiem, że jak takie znikniecie tekstu następuje to cholera człowiek nie łapie  8)

Poczekamy, Paweł się rozwinie. Basia odsapnie...Bogdanowi ktoś może jakoś silniej strzeli w główkę żeby wrócił ( z lubością szczerą to napisałam)
 Ale ale. Ta zadyma ma swoje plusy. Pojawiło się na forum tyle osób z dużą wiedzą. Może i oni się zastanowią czemu im się już nie chce służyć tutaj radą?

Z tym moderowanie to kurcza żadna fucha. Kupa roboty i zamiast człowiek się rozwijać to tłumaczy każdy swój ruch..kasi coś tam a Rysi coś tam. To jest fucha o którą bić się nie ma co.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline antonia

• Więcej Pisze
  • Beate vivere est honeste vivere
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 21, 2017, 11:17:49 »
Tu nikomu nie zależy na prestiżu forum :'(
Wojna toczy się o pozycję i urażone ambicje, jak w rządzie.
Podział na grupy, która głośniej krzyczy ta zwycięży, każda strona uzurpuje sobie prawo do rządzenia zapominając, że forum już ma właściciela, którego zdanie jest najważniejsze.
A rozsądek i cel żałożenia został zupełnie pominięty, przykre!

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2017, 11:23:00 »
Jeśli by to gumppkowi miało pomóc, czy żeby się lepiej czuł to mogę go oficjalnie nazywać największym cytokinowym zielarzem IV RP.

Miejsce i fotel największego zielarza RP jest mimo wszystko zajęte przez kogoś innego.

Antonio - jaka pozycja, jakie ambicje - piszesz o sobie?
Jakie grupy, jakie rządy? - pisz konkretnie.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 21, 2017, 11:26:09 »
Reniu.

Proszę Cię nie pisz z wielokropkami tylko napisz konkretnie jakich bezprawnych działań dopuszczała się Basia.

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 21, 2017, 11:38:13 »
O jakim konflikcie mówicie? To nie jest konflikt, tylko działanie na szkodę Gospodarza i nadużywanie Jego zaufania.
Moim zdaniem Gospodarz otrzymuje zmanipulowane informacje, a że jest naukowcem, to jeszcze do Niego nie dotarło czym grożą ostatnie manewry na forum.

Liczę, że Paweł się opamięta i zamiast kasowania naszych wypowiedzi zajmie się merytoryczną pracą, o którą tak zabiegał, i przestanie działać na szkodę Doktora oraz narażać Jego dobre imię.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 21, 2017, 12:38:18 »
Reniu.

Proszę Cię nie pisz z wielokropkami tylko napisz konkretnie jakich bezprawnych działań dopuszczała się Basia.

Nie bij piany. Pisałam o Pawle, że wprowadził pewne dobre zmiany. Podoba mi się, że napisał wiele wartościowych rzeczy, np, że porady na forum nie zwalniają z wizyty u lekarza - niby każdy to wie, ale pewne działania warto podejmować, dla naszego dobra. Nawet nie pomyślałam, że ktoś może mój wpis odebrać, jako moje oszczerstwa wobec Basi.
Jasno wyraziłam się co sądzę o Basi. Jest bardzo ważną osobą na forum. Ponoć nie ma ludzi niezastąpionych - bzdura, Basia jest niezastąpiona. Gumppek też jest niezastąpiony.

,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline zulu

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 21, 2017, 12:44:09 »
Niech się za mnie wypowiedzą te słowa, do których choć czasem wracam, jednak wciąż stanowią odległy wzór, może jednak przyda się je przemyśleć:
„Najwyższym tryumfem rozumu jest zwątpienie w swoją własną słuszność.”
Miguel de Unamuno

Principiis obsta:
sero medicina paratur
cum mala per longas
convaluere moras 
[Publius Owidiusz Naso]
W tłumaczeniu:
      Niszcz zło w zarodku:
      za późno szykować lekarstwo
      gdy zło stało się obyczajem
     z powodu zwlekania.

Rady Mevlany

1.     Bądź użyteczny i szczodry jak rzeka
2.     Twoje miłosierdzie i współczucie niech – jak słońce – obejmuje każdego
3.     Wobec ludzkich błędów bądź dyskretny jak noc
4.     W zdenerwowaniu i gniewie zachowuj się jakbyś był umarły
5.     Bądź skromny i mało wymagający jak ziemia
6.     Twoja wyrozumiałość niech będzie niezmierzona niczym morze
7.     Bądź takim, na jakiego wyglądasz, albo wyglądaj na takiego, jakim jesteś

i na koniec:
„Dobrze, że czasem ktoś nam się sprzeciwia i źle nas osądza, nawet, gdy nasze intencje są czyste, a postępowanie właściwe. To uczy pokory i broni przed próżnością.”
        [Tomasz a Kempis, O naśladowaniu Chrystusa
veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline Klara2

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 21, 2017, 13:10:54 »
Ludziska kochane! O co tyle hałasu? Był bałagan na forum? - był. A jak miał być porządek jak moderator był jeden - Basia? Już dawno proponowałam, żeby zwiększyć liczbę moderatorów (czynnych a nie honorowych) i przyporządkować im do moderacji działy - chodziło mi wtedy o Renię i to, żeby moderowała dział boreliozy. Jak na mnie wówczas naskoczyliście?
W końcu - nareszcie! - dr Różański postanowił to  uporządkować. Powierzył to zadanie Pawłowi.
Macie blade pojęcie, jaka to robota uporządkować takie duże forum?! I do tego użerać się z użyszkodnikami dzień w dzień?
Rozwiązanie teraz jest tylko jedno. Paweł porządkuje forum wg ustalonych zasad czy to się komuś podoba czy nie. Wpisy niezwiązane z tematyką forum, oraz cienkie zagrywki są kasowane natychmiast i bez wyjaśnień. Zostaje tylko i zawsze tematyka ziołowo zdrowotna. Są zmiany - trzeba się dostosować.
Wszyscy eksperci, którzy chcą tu pisać nadal niechże piszą, na miłość Boską, bo w tym jest sens ich obecności na tym forum a nie w zadymach.
No
 Jedyne dopuszczalne zadymy tutaj to zadymy ziołowe. Szczegóły - od 1'32
https://www.youtube.com/watch?v=cNcMSgAjbqE

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 21, 2017, 13:21:20 »
O co tyle hałasu?
O dobre imię Doktora. To Jego forum.
Nie zapomninaj, że Doktor jest naukowcem i praca plus dydaktyka pochłaniają Go bez końca.
Jeśli padają zarzuty, to trzeba je wyjaśnić i przywrócić dobrą atmosferę na forum, a nie przyklaskiwać nie ma temat.
Nikt nie mówi, że porządki organizacyjne są be. Są ok. Jednym się podobają bardziej, innym mniej.
Mówimy, że forma w jakiej Paweł to robi jest nie do przyjęcia i że to się może odbić na Gospodarzu.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 21, 2017, 13:31:35 »
Dorunia zakładasz, że Paweł niszczy dr Różańskiego. Ja tego nie widzę. Niech sobie porządkuje forum w spokoju.
Jak skończy z moderowaniem naszych postów to zajmie się ziołami z pasją. Tego życzę.
To kompletnie nie wyklucza bytności i działania arte czy Basi.

Forum jest dla pasjonatów czyli dla ludzi, którym jak się pasja obudzi to wchodzą i piszą. Jak pasja osłabnie to wchodzą lub nie. Dość proste.

Wyjaśnień i zarzutów, cytowań itp dupereli mam na tym forum po uszy.
Tu przydałby się mój były admin i jego przemyślenia bo burzowym spotkaniu moderatowów i innych osobistości żywo zainteresowanych kataklizmami i równią pochyłą : " forum to nie agencja i nie dogodzi każdemu"

Offline Dorunia

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 21, 2017, 13:36:07 »
Kilka, nie wkładaj mi w usta czegoś, czego nie powiedziałam.
Wyrażam swoje obawy i szukam rozwiązania.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 21, 2017, 13:37:59 »
Przepraszam, tak zrozumiałam Twoje ostatnie zdanie.
Pozdrawiam  :)