Autor Wątek: Borelioza  (Przeczytany 23491 razy)

Offline stratus

• Nowy
  • *
Odp: Borelioza
« Odpowiedź #30 dnia: Maja 20, 2010, 09:40:01 »
Wiem,ze punkcja nie jest obojetna , niestety zeby zrobic diagnostyke roznicowa jest niezbedna(np. do wykluczenia SM). Co do nalewek to wypilem 500ml nalewki z piolunu i niestety brak reakcji. Ale sie nie poddaje ;) Czekam na wyplate i kupie czystka polecanego przez kolege wyzej.

Offline stratus

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Września 20, 2010, 16:37:36 »
Czy ktos stosowal jezowke (echinacea) w leczeniu boreliozy ? Jesli tak to jakie efekty ?

Offline tanzania

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: Marca 29, 2011, 13:56:34 »
Odswieze watek, ciekaw jestem Stratus, jakie sa postepy w Twojej walce z tym paskudztwem?

Offline babs

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 27, 2011, 14:54:41 »
Czytałam ostatnio wywiad z dr Wojnowskim, u niego można zrobić nieinwazyjne badanie w kierunku boreliozy. Dr leczy "inaczej" wszystko o sposobach leczenia można poczytać na stronie www.paramed.waw.pl

Offline alelen

• Moderator
  • Średnio Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 29, 2011, 14:33:22 »
Gdzieś spotkałam się z informacją o dobrym działaniu pączków topoli przy boreliozie. Ale nie mam żadnych doświadczeń w tym względzie. Co prawda siostra nabawiła się onej boreliozy. Było bardzo późne rozpoznanie. Leczono ja na reumatyzm i dopiero po mojej interwencji i wizycie u prywatnego lekarza postawiono diagnozę, a rumień był ewidentny.  Niestety siostra nie skorzystała z moich propozycji dotyczących i topoli i hakorośli. Zakończyła leczenie na antybiotykach, ale problemy stawowe ciągle nawracają.  Nic nie poradzę więcej. Ona nie wierzy w zioła... jakby to w ogóle była kwestia wiary.

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 29, 2011, 15:34:19 »
Ciekawe czy wiara w antybiotyki też coś daje ::)

Pozdrawiam
Alchemik
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 29, 2011, 21:36:55 »
Pamiętam, że informację o nalewce z pączków topoli i boreliozie widziałam na czeskiej internetowej stronie sklepu zielarskiego, a nalewka była w sprzedaży. Ale jak ja na to trafiłam???

Pozdrowienia :-)

Offline alelen

• Moderator
  • Średnio Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 30, 2011, 08:52:24 »
"Zaskoczyło mnie działanie tynktury z topoli na przebieg boreliozy. W każdym przypadku, w którym zwrócili się do mnie ludzie z tą chorobą dochodziło do poprawy stanu zdrowia. "

Tutaj to znalazłyśmy Basiu :  http://www.gemmokal.eu/gemmoterapia.php

Też spotkałam się z ta stronką.

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Maja 14, 2011, 17:32:06 »
A tu podaję adres strony do p. Jarmili Podhornej, która produkuje różne nalewki (m.in. na bb):
http://nadeje.czech-trade.pl/
http://nadeje.czech-trade.pl/tag/ziola
Mozna zestawy zamówić w Polsce i płacić w euro, albo pojechać do Czech i zakupić za korony.
Pozdrawiam:)
b.

Offline tanzania

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #39 dnia: Maja 30, 2011, 23:42:27 »
Wprowadziłem nalewkę z topoli do mojego zestawu leczniczego, dwie szklanki suszonych paczkow topoli zalalem 0.7l wodki (40%) i macerowalem przez 10 dni. Zapach nalewki przyjemny, jednak przy samym spozyciu nie jest tak przyjemnie.

Buhner na Bartonelle poleca miedzy innymi Boneset...  istnieje europejski "odpowiednik" tego ziola?
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2011, 00:06:40 wysłana przez tanzania »

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Maja 31, 2011, 09:28:12 »
Naszym odpowiednikiem Boneset jest Sadziec Konopiasty.