Autor Wątek: Wykłady Łukasza Lubickiego  (Przeczytany 39885 razy)

Offline Klara2

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
Odp: Wykłady Łukasza Lubickiego
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 01, 2017, 09:44:21 »
Adamie, już dawno temu pomyślałam, że  można by polecić Ci szkołę, lub choćby kurs, z zakresu medycyny chińskiej, akupunktury. Oczywiście w, jak piszesz, luźniejszym czasie. :) Pomyśl o tym na przyszłość.
http://www.medycyna-chinska.com/o-nas/
http://www.medycyna-chinska.com/harmonogram-kursow/
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2017, 09:46:04 wysłana przez Klara2 »

Offline Arni

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 22, 2017, 11:10:32 »
Jako, że jest nowy wywiad z Łukaszem Lubickim, robiony po jego wykładach w Rzeszowie, to go podsyłam, podbijając jednocześnie wątek: https://www.youtube.com/watch?v=vDaPx25Lrjo

Nie jestem ekspertem od spraw zielarskich, więc nie chcę się tutaj wymądrzać. Napisze jednak o tym, co tam widziałem i słyszałem. Lubicki jest skromną osobą, nie odmawiającą pomocy nikomu, kto się do niego zgłosi. Co więcej, jest w tym skuteczny. Było tam kilka osób, które to potwierdzały. Już samo to, że by dostać się do niego na konsultację prosto z ulicy trzeba czekać około 5 miesięcy, o czymś świadczy. Nie boi sie też pomocy przy udzielaniu porad w chorobach ciężkich. Tam jednak mówi o wielopoziomowym podejściu do tego.

Jego wykłady o boreliozie, wyśmiewane tu przez niektórych, jednak mają chyba jakieś potwiedzenie w praktyce, bo nawet w tym roku PWSZ w Krośnie robi na ten temat spotkanie. Zaś to, że łączy on z zielarstwem różne metody, jak medycyne chińską, suplementacje czy elektroniczne hokus-pokus, jest tylko jego plusem.
Co do samej medycyny chińskiej, na pewno nie jest to metoda europejska. Niemniej wypracowywana tam przez tysiące lat, więc skuteczna. Co więcej, obecna władza w Chinach dalej tą metodę bada i rozwija, łożąc na nią ogromne pieniądze. I badają tam obecnie sposoby zwalczania boleriozy ! Doktor Błaszczyk jak i sam Lubicki, najbardziej skuteczne elementy medycyny hińskiej przeszczepili tylko na nasz grunt.
Elektroniczne hokus-pokus jest natomiast niczym innym jak dawną myślą techniczną, wynalezioną dla potrzeb  pomocy ludziom. Przykłądem takim był chocby Raymond Rife, skuteczny ale tępiony za to przez powstające klany medyczne. Podobne urządzenia badane w tajnych laboratoriach chocby dla potrzeb wojskowych częściowo zaczęły pojawiać się na wolnym rynku. Faktem jest, że wiele osób nie umie się tymi urządzeniami dobrze posługiwać a nastepna grupa robi z tego duży biznes. Niemniej skuteczność tych metod w diagnostyce jak i leczeniu jest tak duża, że nie zauważenie tego wydaje się dosyc trudne. Np. wspomniany tutaj (zapewne omyłowo) przez Doktora, Jarkek Kasprzak z Poznania, od lat ma duże wyniki w leczeniu boreliozy. Znam też na Rzeszowszczyźnie przynajmniej kilka osób które stosuja zarówno zioła jak i hokus-pokus i mają duże kolejki. Nie sadzę, że tylko z powodu błyskających diodek  :)

Wracając do samego Lubickiego. W Rzeszowie powiedział on, że wkrótce rozpoczyna wykłady dla zakonników, zainteresowanych bardzo jego metodami i skutecznością. To tak gwoli uzupenienia dla wiadomości jego przeciwników.

Informacja dla zainteresowanych wizytą u niego.  Najłatwiej dostać się tam po seminariach, bo wtedy przez 2-3 dni przyjmuje potrzebujących. Zaś samo uczestnictwo w seminarium jest podstawą, by wiedziec więcej o odpowiedniej diecie, sposobach suplementacji czy przyrządzaniu ziół.

I na koniec jego apel zawarty w wywiadzie. Powinniśmy się łaczyć i razem współpracować dla dobra ludzi a nie dzielić i zwalczać.
Warto chyba te słowa wziąć sobie do serca  :)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 22, 2017, 11:35:27 »
Jego wykłady o boreliozie, wyśmiewane tu przez niektórych, jednak mają chyba jakieś potwiedzenie w praktyce, bo nawet w tym roku PWSZ w Krośnie robi na ten temat spotkanie. Zaś to, że łączy on z zielarstwem różne metody, jak medycyne chińską, suplementacje czy elektroniczne hokus-pokus, jest tylko jego plusem.

Trochę nieprecyzyjnie piszesz. Jest konferncja w Krośnie na temat boreliozy. Pan Lubicki będzie prelegentem?

Zakonnicy też będą stosować hokus - pokus?  Który to zakon?

Kto zwalcza p.Lubickiego?

Offline Arni

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 22, 2017, 12:58:03 »

Trochę nieprecyzyjnie piszesz. Jest konferncja w Krośnie na temat boreliozy. Pan Lubicki będzie prelegentem?

Dzień przed konferencją jest seminarium w Krosnie, o czym było tu juz pisane: http://rozanski.li/4553/zapraszamy-na-seminarium-borelioza-problemy-diagnostyczne-i-terapeutyczne-krosno-10-maja-2017-r/
Pan Lubicki na pewno nie będzie prelegentem, bo go tam nikt nie zaprosił. Niestety ubolewa on nad tym, że środowiska prozdrowotne, zamiast się łaczyć, to wolą pluć na siebie.
Takie to już jest polskie bagienko, nie tylko zresztą w tym temacie. Sam nad tym ubolewam, bo zielarze to ponoć elita elit.

Lubicki nie wymienił z nazwy zgromadzeń, ale konkretne rozmowy na ten temat były przeprowadzone już ponad miesiąc temu. I nie chodzi tu o hokus-pokus, tylko całe szkolenie autorskie, jakie on robi. A więc dieta, suplementacja, helatacja metali ciężkich, medycyna chińska i zioła.

Kto zwalcza Lubickiego? Prosze poczytać sobie choćby bardziej dokładnie poprzednie wpisy.

Offline syriusz24

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 22, 2017, 13:32:04 »
Jako, że jest nowy wywiad z Łukaszem Lubickim, robiony po jego wykładach w Rzeszowie, to go podsyłam, podbijając jednocześnie wątek: https://www.youtube.com/watch?v=vDaPx25Lrjo

Nie jestem ekspertem od spraw zielarskich, więc nie chcę się tutaj wymądrzać. Napisze jednak o tym, co tam widziałem i słyszałem. Lubicki jest skromną osobą, nie odmawiającą pomocy nikomu, kto się do niego zgłosi. Co więcej, jest w tym skuteczny. Było tam kilka osób, które to potwierdzały. Już samo to, że by dostać się do niego na konsultację prosto z ulicy trzeba czekać około 5 miesięcy, o czymś świadczy. Nie boi sie też pomocy przy udzielaniu porad w chorobach ciężkich. Tam jednak mówi o wielopoziomowym podejściu do tego.

Co do samej medycyny chińskiej, na pewno nie jest to metoda europejska. Niemniej wypracowywana tam przez tysiące lat, więc skuteczna. Co więcej, obecna władza w Chinach dalej tą metodę bada i rozwija, łożąc na nią ogromne pieniądze. I badają tam obecnie sposoby zwalczania boleriozy ! Doktor Błaszczyk jak i sam Lubicki, najbardziej skuteczne elementy medycyny hińskiej przeszczepili tylko na nasz grunt.
Elektroniczne hokus-pokus jest natomiast niczym innym jak dawną myślą techniczną, wynalezioną dla potrzeb  pomocy ludziom. Przykłądem takim był chocby Raymond Rife, skuteczny ale tępiony za to przez powstające klany medyczne. Podobne urządzenia badane w tajnych laboratoriach chocby dla potrzeb wojskowych częściowo zaczęły pojawiać się na wolnym rynku. Faktem jest, że wiele osób nie umie się tymi urządzeniami dobrze posługiwać a nastepna grupa robi z tego duży biznes. Niemniej skuteczność tych metod w diagnostyce jak i leczeniu jest tak duża, że nie zauważenie tego wydaje się dosyc trudne. Np. wspomniany tutaj (zapewne omyłowo) przez Doktora, Jarkek Kasprzak z Poznania, od lat ma duże wyniki w leczeniu boreliozy. Znam też na Rzeszowszczyźnie przynajmniej kilka osób które stosuja zarówno zioła jak i hokus-pokus i mają duże kolejki. Nie sadzę, że tylko z powodu błyskających diodek  :)

Wracając do samego Lubickiego. W Rzeszowie powiedział on, że wkrótce rozpoczyna wykłady dla zakonników, zainteresowanych bardzo jego metodami i skutecznością. To tak gwoli uzupenienia dla wiadomości jego przeciwników.

Informacja dla zainteresowanych wizytą u niego.  Najłatwiej dostać się tam po seminariach, bo wtedy przez 2-3 dni przyjmuje potrzebujących. Zaś samo uczestnictwo w seminarium jest podstawą, by wiedziec więcej o odpowiedniej diecie, sposobach suplementacji czy przyrządzaniu ziół.

I na koniec jego apel zawarty w wywiadzie. Powinniśmy się łaczyć i razem współpracować dla dobra ludzi a nie dzielić i zwalczać.
Warto chyba te słowa wziąć sobie do serca  :)

Jestem jeszcze początkującym zielarzem ale Byłem na seminarium w Rzeszowie Pana Lubickiego i popieram w 100% mojego przedmówce Jego główną zaletą jest to iż jego terapie są naprawdę skuteczne by najmiej jeśli chodzi o boleriozę A mówicie że robi biznes A powiedzcie kto z was na jego miejscu robiłby to charytatywnie  I Jeszcze jedno Jeśli uda sie już komuś dostać do niego to jest z nim kontakt cały czas bo wyrabia coś na wzór karty pacjenta. Dla Przykładu opiszę sytułację mojego znajomego którego bolerioze tak zaatakowała ze był przykuty do łóżka A teraz wrócił w 100% do dawnej sprawności cały czas terapia trwa ale człowiek zupełnie normalnie funkcjonuje A na początku przed terapią usłyszał w szpitalu ze dla niego jedyne miejsce to hospicjum I teraz niech ktoś każe jemu krytykować Pana Łukasza Fakt ze jego filmiki są bardzo ogólne ale trzeba sobie zdać sprawe ze ziołolecznictwa nie  da sie wytłumaczyć w 15min 

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 22, 2017, 16:48:17 »
Arni.
Ja myślę, że czasy Pawła już się skończyły i można pisać otwarcie i konkretnie.
Więc tak pisz, a nie jakieś ogólniki.

Ja oczywiście na tej konferencji będę i powiem Ci i wszystkim innym, że z przyjemnością posłuchałbym p.Lubickiego.
Oczywiście zakładam, że mówiłby konkretnie i trochę mniej kontrowersyjnie.
Na pewno wielką ucztą byłoby posłuchanie dwóch cytokinowych mistrzów pp.Oruby i gumppka.
Z jeszcze większą przyjemnością posłuchałbym wykładów gosi - arte.
Z największym zaciekawieniem słuchałbym Pawła i tego co ma do powiedzenia na temat walki z boreliozą

Z jednym wyjątkiem to są znani, uznani zielarze z wieloletnią boreliozową praktyką i z sukcesami.

Trochę mnie zdziwiło, że jednym z patronów czy organizatorów jest PTZiF które chyba z założenia powinno promować zielarzy-praktyków.
Aż się wierzyć nie chce, że nie zwrócono się do praktyków, ale na szczęscie jestem omylny.
Jeśli to będą gadające teoretrycznie głowy to będzie to stracony czas i pieniądze.
Ale jestem dobrej myśli, zobaczymy.
Na pewno coś na ten temat napiszę.

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 22, 2017, 18:16:59 »
Adamie, już dawno temu pomyślałam, że  można by polecić Ci szkołę, lub choćby kurs, z zakresu medycyny chińskiej, akupunktury. Oczywiście w, jak piszesz, luźniejszym czasie. :) Pomyśl o tym na przyszłość.
http://www.medycyna-chinska.com/o-nas/
http://www.medycyna-chinska.com/harmonogram-kursow/

Dzięki za linki, przeoczyłem początkowo ich wstawienie, a Tu proszę :-)

Pozdrawiam,
A.
:-)

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 22, 2017, 19:39:56 »

Nie piszę na tym forum i pisał raczej nie będę. Czuję się jednak wywołany do tablicy. Otóż uważam pana Lubickiego za hochsztaplera z niewielką wiedzą na temat ziół. Kompletnie nie zna fizjologii człowieka, biochemii i farmakologii. Farmakognozja to dla niego nauka tajemna tak jak i fitochemia.
Przypomnę co o nim napisał doktor Różański
Witam

To nie jest jeden film, tylko kilka i we wszystkich są
informacje nieprawdziwe. Nie można przede wszystkim przypisywać
konkretnym osobom informacji, których nigdy nie publikowali. O czym w
tym momencie dyskutować? To co Ten Pan głosi nie jest hipotezą, teorią,
informacją zaczerpniętą z literatury, tylko potokiem głupot. Już nie
wspomnę o niewłaściwym używaniu nomenklatury i braku właściwego używania
 nazw naukowych, nie mówiąc o niewłaściwym używaniu nazw taksonów, czy
łacińskich. O czym dyskutować? Mogę tylko zaprosić na kurs kształcenia.
Nie mylmy teorii, innowacyjnych poglądów, kontrowersyjnych hipotez, czy
tez od steku bzdur i pomieszanej nomenklatury.
Wracając do Pana Łukasza Lubickiego

Po sprawdzeniu dokumentacji w
 Instytucie Medycyny Klasztornej (przy Klasztorze Franciszkanów w
Katowicach i Panewnikach) i w Państwowej Wyższej Szkole Zawodowej w
Krośnie stwierdzam, że wbrew plotkom, jakie krążą po internecie, Pan Ł.
Lubicki nie uczęszczał na kursy Zielarz - Fitoterapeuta, nie jest
absolwentem tych Instytucji, nie uzyskał dyplomu z obu Ośrodków. Nie
jest też członkiem Polskiego Towarzystwa Zielarzy i Fitoterapeutów.
Uważam,
 że Pan Łukasz Lubicki szkodzi Polskiemu Zielarstwu i Ziołolecznictwu,
wypowiada rzeczy niedorzeczne i mijające się z faktami naukowymi. Nie
jest też zgodny z zasadami Tradycyjnej Medycyny Chińskiej, a także
przeinacza informacje zasłyszane i niedoczytane lub niewłaściwie je
interpretuje z powodu poważnych braków w wykształceniu z zakresu nauk
przyrodniczych. Ubolewam nad tym, martwię się o zdrowie i bezpieczeństwo
 ludzi/pacjentów, którzy korzystają z błędnych informacji jakie szerzy
Pan Łukasz Lubicki.

Henryk Różański
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4852.msg68924#msg68924
Znam doktora od lat jeździłem przez trzy lata na kursy z nim do Międzyborowa i rok na kurs fitoterapeutów do Krosna. To w mojej ocenie jeden z najwybitniejszych żyjących fitoterapeutów i zielarzy. Twórca dużej ilości preparatów ziołowych dla ludzi i zwierząt. Nie tylko teoretyk fitoterapii i zielarstwa ale też praktyk. Człowiek który potrafi zahamować rozwój nowotworów i często je wyleczyć. Jego opina o panu Lubickim jest więc opinią miarodajną. Pan Lubicki to człowiek o niezwykle małej wiedzy z fizjologii, mikrobiologi, fitoterapii, fitochemii, farmakologii i farmakognozji. Człowiek który na poziomie jaki obecnie prezentuje mogący zaszkodzić.
Na moim profilu na facebooku napisał
 Dziękuję
 Panu Bogdanowi za krytykę i ujawnienie prawdy o tym co Pan Lubicki
głosi. To jest tragedia, że telewizje emitują programy z takimi
nieukami. Mam ulgę, że Pan Łukasz Lubicki nie jest absolwentem kursów,
które organizowałem.
https://www.facebook.com/fitoterapeuta.gumppek/posts/1088062144654028?pnref=story
 Kilka tygodni temu miałem zatarg z pewnym uznanym autorem książek zielarskich który wydał i ch bardzo wiele i pisze je od lat 80. W mailu do mnie napisał o panu Lubickim tak
Dziękuję także, że  odważył się Pan krytycznie skomentować wystąpienia w niezależnej telewizji Łukasza Lubickiego, który swoimi niedorzecznymi prezentacjami od dawna  szkodzi ludziom. Najgorsze jest jednak w tym to,zresztą nie dotyczy to tylko wystąpień tego pana, że ludzie słuchający - uznają go za autorytet. O jakim poziomie to świadczy... Dosłownie ręce opadają po przeczytaniu kilku komentarzy pod tymi wystąpieniami.
Nie mogę podać nazwiska tego pana ale zaręczam, że na ziołach się zna /choć mam trochę uwag do tego co pisze i mówi/.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2017, 19:42:05 wysłana przez gumppek »
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 20, 2017, 21:49:20 »
janek ma rację, szkoda, że sam zainteresowany się nie wypowie.

Offline grzegorz79

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 12, 2017, 21:14:23 »
dzien dobry,

Zapoznałem się z całym wątkiem, jednak mam jeszcze wątpliwości. M.in. co do wykształcenia p. Lubickiego (nigdzie nie mogę zweryfikować, by podawał gdzie się kształcił)

Chcialbym się zapytac / poprosić czy ktos z osób, ktore znaja sie na ziolach/leczeniu moglby przejrzec skrypt z seminarium z panem Lubickim. Zależy mi na opinii innego zielarza.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to prosze napisać, wtedy wyśle plik/link

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 14, 2017, 16:56:29 »
Zapoznałem się z całym wątkiem, jednak mam jeszcze wątpliwości. M.in. co do wykształcenia p. Lubickiego (nigdzie nie mogę zweryfikować, by podawał gdzie się kształcił)

Chyba w Polsce chyba nie szkolił się w żadnym oficjalnym miejscu. Wspominał na swoich filmikach o człowieku, u którego się uczył, który mieszka w Niemczech i tam napisał sążniste dzieła o medycynie chińskiej.

Akurat to by nie musiało za wiele świadczyć, ponieważ można naczytać się książek lub można mieć po prostu wrodzony dziesiąty zmysł i wiedzę, którą inni muszą mozolnie przyswajać.

Niestety, filmiki z jego udziałem nie świadczą o tym, by się mocno naczytał książek, bo jego terminologia nie jest tą, którą się obecnie używa w Polsce. Mam zwyczaj się wyżywać na tym, że korzeń nie jest zielem, od biedy może być ziołem, bo tak jest.
Jeśli chodzi o wyniki leczenia ludzi, to może jakieś sukcesy ma, ale też i są ludzie, którym nie pomógł. Akurat to też nie musi człowieka przekreślać.

Marketingowo człowiek jest bardzo dobry, to trzeba mu uczciwie przyznać.

Chcialbym się zapytac / poprosić czy ktos z osób, ktore znaja sie na ziolach/leczeniu moglby przejrzec skrypt z seminarium z panem Lubickim. Zależy mi na opinii innego zielarza.
Jeżeli ktoś byłby zainteresowany to prosze napisać, wtedy wyśle plik/link

Czy to są Twoje notatki, czy na zajęciach u niego dostaje się materiały?

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 14, 2017, 19:37:35 »
Każdy kto jeżdził do Międzyborowa może zweryfikować.

Offline grzegorz79

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 21, 2017, 22:41:09 »
to są materiały z zajęć (dostałem od cioci), które opracował pan Lubicki. Ciekawi mnie ich merytoryczna wartość.
Tak jak napisalem wcześniej, jeżeli ktoś chciałby się pokusić o ich analizę (mając do tego odpowiednią wiedzę oczywiście) to mogę wysłać link.

Offline zielarz polski

• Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 22, 2017, 12:00:53 »
To wrzuć może link na forum, czy to jakaś tajemnica?
Jeśli nie możesz lub nie chcesz do całości, to zeskanuj jedna stronę i wrzuć jako zdjęcie.

Offline Ondrasz

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 23, 2017, 11:20:47 »
To wrzuć może link na forum
Kopiowanie i rozpowszechnianie takich materiałów podpada pod prawo autorskie, tak że lepiej już na pw. Typek najwyraźniej jest wyznania finansowego i diabli wiedzą co by z tego mogło wyniknąć.