Autor Wątek: Balsam od 7 boleści.  (Przeczytany 27397 razy)

Offline striker

• Średnio Pisze
Odp: Balsam od 7 boleści.
« Odpowiedź #75 dnia: Lipca 16, 2018, 17:48:05 »
Abstrahując od tej dyskusji, interesujące może też być pytanie czy śluz żywokostu może jednocześnie zapobiegać podrażnieniom i wysuszeniem skóry od nalewki alkoholowej(pytanie czy śluz do niej przejdzie i  czy też nie utrudniałby przechodzenie składników leczniczych z innych surowców do skóry) .
Janku widzisz taki potencjał? Czy to jest możliwe wg Ciebie?
Bo w Twoim balsamie nie ma tłuszczy jak rozumiem.
« Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2018, 18:24:31 wysłana przez striker »

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #76 dnia: Lipca 16, 2018, 22:14:42 »
Oczywiście, że śluzy przejdą do nalewki.
Stosowałem alko od 25-70%, zawsze będą, w końcu przy najniższym stężeniu masz aż 75% wody.
Oczywiście alko wysusza ale nie odpowiem  jak to równoważą śluzy.
Ja do żywokostu stosuję łącznie 4 ekstrahenty.
Do 40% samego tylko alko nie widzę żadnych problemów, zagrożeń.
Woda i alko naprawdę szybko parują na ciele.

Nie lubię tłuszczy, wiem, że są dobrym nośnikiem ale nie lubię i już, stosuje emeulgatory żeby była konsystencja kremu.

Offline striker

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #77 dnia: Lipca 17, 2018, 16:43:42 »
Janku na początku zdefiniowałeś listę olejków, na chłodzące i rozgrzewające. Czy uważasz, że podobny podział można zastosować do surowców nalewkowych, które stosujesz,   czy powiedzmy one działają w sposób neutralny. 

Offline Iwonka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #78 dnia: Września 27, 2018, 12:24:17 »
Janku czy Twoja oferta testowania balsamu albo jego zakupienia jest jeszcze aktualna? Od 5 lat mam zapalenie stawu łokciowego. Pojawia się i znika, ale na stałe nie mogę zlikwidować bólu. A klika miesięcy temu zaczęły się bóle śródstopia. Przyczyny brak. Prześwietlenia nie wykazują żadnych zmian. A na stopie chwilami trudno stanąć, bo ból jest tak ostry i przeszywający. Proszę skontaktuj się ze mną.

Offline kardamonek

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #79 dnia: Października 11, 2018, 14:38:21 »
Czytałem niedawno:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=6810.msg82624#msg82624
Zaciekawiło mnie to co się kryło pod literami DMSO ( łatwiej się pamięta niż fachową nazwę dimetylosulfotlenek).
Ciekawe rzeczy o tym piszą w internecie.
Pamiętam 2 z wielu właściwości DMSO. Idealny nośnik-mocno i głęboko wnika w skórę niosąc z sobą substancje. Przeciwzapalne działanie.
Może by tak zrobić eksperyment i połączyć słynny już poza forum balsam od 7 boleści z DMSO.
Chyba to niezła mieszanka.... ?

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #80 dnia: Listopada 04, 2018, 08:49:33 »
Witam.
Jestem winny jankowi opisu mojej przypadłości.
Jestem spawaczem i nabawiłem się bólu nadgarstka od ciągłego trzymania uchwytu który lekko nie jest do tego ciągle szarpanie i trzymanie ręki w wymuszonych pozycjach.
Stosowalem przez kilka dni Voltaren oraz ustywnienie nadgarstka. Ale pracować pracowałem. Ból ustepował czasami ale na stałe niestety nie.
Po otrzymaniu sprayu od Janka i stosowaniu niereguralnie raz na dzień czasami na dwa dni
Ból oraz ruchomości wróciła. A ból już nie wrócił czas stosowania kilka dni. Nie dłużej jak tydzień.
Później spray uzyczylem bratu na kolano. Pół butelki poszło. To co na ja nie użyłem. Z tego co wiem to mu przeszło. Co prawda ból czasami powraca. Jednak jest to spowodowane jego wzrostem 205cm.
Ważne że w okresie ostrego bólu mu przeszło.
Potem ja potrzebowałem na lokiec i zbralko no ale musiałem sobie radzić bez ;/

Dziękuję za maść przydała się i mogę polecić.

Pozdrawiam

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #81 dnia: Listopada 04, 2018, 16:38:01 »
To jakby klasyka - stosowanie nieregularnie, choć w sumie nie ma co się dziwić - jak nie boli to nikt nie pamięta aby prysnąć 3-4 x dziennie przez 3 dni i wtedy można coś konkretnego powiedzieć.

Ale dziękuję za opinię i wiemy już, że powyżej 2 metrów też działa.

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #82 dnia: Listopada 04, 2018, 23:35:58 »
 Działa. Jak wiadomo osoby wysokie mają poważne problemy ze stawami. Dość często.
A jeśli chodzi o regularne używanie to ja mam zawsze z tym problem. Często się zapomina żeby jakieś leki brać ;(
Ale dla mnie się liczy że pomogło i tyle.

Pozdrawiam

Offline esonia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: Grudnia 20, 2018, 13:34:32 »
Witam.
Ponad rok temu dostałam balsam od 7 boleści i balsam żywokostowy.Na moje bóle nadgarstka i łokcia zdecydowanie lepszy ten drugi.Trochę się zniechęciłam i odstawiłam na półkę 7 boleści:(
Ale oto dwa miesiące  temu dopadły mnie zatoki.Ból głowy który mija po dwóch ibupromach.Postanowiłam balsam od 7 boleści przetestować na nich.Po jednym psiknięciu na czołowe i szczękowe .I co? Kilka minut i jak ręką odjął,ból minął.Stosowałam balsam za każdym razem i zawsze pomagało aż do wyczerpania zawartości buteleczki.Rewelacja dziękuję.
Życzę zdrowych i wesołych Świąt.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #84 dnia: Grudnia 21, 2018, 08:20:21 »
O zastosowaniu w takich boleściach nikt mi jeszcze nie pisał.

Jedno zewnętrze użycie ziółek - lepsze od 2 Ibupromów???
Czyż to nie piękne, że zioła są czasem potężniejsze od syntetyków?

Nie ukrywam, że poczułem się lepiej i cieszę się z kolejnego zastosowania.
Pięknie dziekuję za relację  i również życzę wszystkiego najlepszego na Święta.

Ostatnio pewien bdb zielarz wkomponował balsam do mieszanki na zaburzenia równowagi i szumy uszne.
Okazało się, że też działa, dla mnie to czasem jak magia bo chorzy byli tacy klasycznie neurologiczni.