Jolkaj - nie wiem dlaczego, nie wiem skąd i kiedy. Pojawia się i znika.Z wizyt lekarskich - ogólny, dermatolog, neurolog nic nie wynikło. Padło nawet stwierdzenie: taką ma pani "urodę". Dziękuję.

Pierwszy raz, jak daleko sięgam pamięcią było to w czasie upalnego lata, jakieś 30 lat temu (nie opalałam się), i tak trwa do teraz. Ulgę przynoszą ciepłe okłady, ale już przebywanie w tym czasie na słońcu nie.
leśna polanka - kleszcz, z rumieniem i to od stopy po pachwinę pojawił się 20 lat temu, nie mam i nie miałam objawów, na które uskarżają się boreliowcy. Podstawowe badania wykluczają boreliozę. Lekarz od boreliozy stwierdził, że nie zajmuje się przypadkami gdzie IgM jest 18, IgG 11 (AU/ml), powtórne IgM 11,47, IgG poniżej 5.
Janku - w sprawie hmmmm ......"apetytu" wyjaśnię, w czym był problem. Mąż jest po dwustronnej operacji wszczepienia endoprotezy bioder, operacja się udała, rehabilitacja do d..... , po której mąż nabawił się przykurczów (winę też ponosi, bo jak go bolało to mniej ćwiczył, mniej ćwiczył - mniej się ruszał, mniej się ruszał - bardziej bolało, bolało - nie spał, nie spał - zadręczał się swoim kalectwem). I to wszystko spowodowało znaczne ograniczenie ruchowe. W każdą stronę. Dochodziło do tego, że nie był w stanie samodzielnie wstać z łóżka, czasami z krzesła, nie mówiąc o ubieraniu się. I tak klękałam 2x dziennie

) przed małżonkiem, rozbierałam i ubierałam mu bieliznę, skarpety....co się napatrzyłam to moje

))))).
No i czas z obłoków wrócić na ziemię. Działanie balsamu od Janka spowodowało, że ból złagodniał, jak złagodniał to starym jak świat sposobem zaszantażowałam małżonka i zgodził się na rehabilitację. Dobrze prowadzona obecnie, i to codzienna zwiększa ruchliwość. Mąż uspokoił się psychicznie, z łóżka wstaje już sam, bieliznę ubiera też sam - koniec widoków

, ale skarpetek jeszcze samodzielnie nie założy, jeszcze nie.
Nie wymądrzę się pisząc, że dla mężczyzny brak odbycia współżycia z przyczyn bólu i ograniczeń ruchowych to katastrofa. Nieważne, że balsam nie działa na potencję. Zmniejszenie bólu podziałało na psychikę, po czym nastąpiło również to co trzeba

))). I za to Jankowi dziękuję. Mąż również.