General Category > Fitoterapia endokrynologiczna.
wyniki badań hormonów po Inh Ar 3G - dla Dr Różańskiego
KoRba:
witam
przedstawiam wyniki badań przed i po 7 tygodniowej suplementacji preparatem Inh Ar 3G
suplement dawkowałem przez pierwsze 4 tyg 2 kap dziennie rano i wieczorem, a przez kolejne 3tyg po 3 kap rano, po południu i wieczorem
Henryk Rozanski:
Witam serdecznie
Działanie chalkonów, fitosteroli oraz glikozydów buteinowych uwidacznia się po około 3 miesiącach regularnego stosowania. Wtedy spada poziom estrogenów i rośnie stężenie androgenów.Należy jednak pamiętać, że po I kwartale stosowania może nieznacznie wzrosnąć poziom pregnenolonu i estrogenów, bowiem są to prekursory do dalszej syntezy testosteronu. Z pewnością jednak nie wpłynie to źle na Pana masę mięśniową, bowiem estrogeny również wzmagają syntezę białka i pobudzają regenerację tkanek. Chalkony i buteiny glikozydowe są składnikami mojego preparatu dla zwierząt Spermistrong, który działa na libido i masę zarówno u samic jak samców świń, a nawet ptaków (indyki). Dlatego jestem przekonany o efektywności działania tych składników. Preparat zwiększał nawet objętość ejakulatu i zdolności zapłodnienia samic.
Wracając jednak do naszych spraw dla sportowców. Preparat Megabolu bogaty w chalkony, koreopsynę, buteinę działa stymulująco na procesy, w których uczestniczy enzym liaza C17-20, który rozkłada wiązanie między C17 a C20 oraz enzym 17-alfa-hydroksylaza, który wprowadza grupę wodorotlenową, dzięki czemu progesteron przekształca się w 19-węglowy testosteron Wyciągi zawarte w produkcie buteinowym w dużym stopniu stymulują 5-alfa-reduktazę, która przekształca testosteron w dihydrotestosteron. Ponadto przez hamowanie fosfodiesterazy powoduje nagromadzenie cAMP. Działa więc podobnie jak teofilina, kofeina, czy teobromina, przedłużając czas aktywności cyklicznego AMP. Poprzez cAMP działa adranalina, noradrenalina, glukagon, ACTH, LH, TSH, FSH i in. Z pewnością odczuje Pan ten efekt w większej aktywności fizycznej, chęci współzawodnictwa, dreszczyka na grzbiecie.
Ważne jest aby jednocześnie nie zażywał Pan preparatów działających na receptory androgenne lub estrogenne, które będą blokować efekty buteinowe, butynowe i koreopsynowe. Preparat wspomoże natomiast zażywanie HMB, fosforanów (w tym lecytyny), inozytolu, kwasu pangamowego. Szczególnie kw. pangamowy poprawia energetykę mięśni i nasili efekt butynowo-buteinowy.
Pozdrawiam i życzę samych sukcesów
Henryk Rozanski /luskiewnik/
KoRba:
dziękuje za obszerne wyjaśnię działania preparatu
właśnie dostałem paczkę z 3 opakowaniami InhAr i dzisiaj zaczynam suplementację
rozumiem, że mam brać po 2kap dziennie przez 3 miesiące
Co do dodatkowych suplementów to czy żeńszeń (właściwy i amerykański) będzie kolidował z preparatem ?
Poza tym mam zamiar zażywać kreatynę, koncentraty białek, kwasy omega 3, cynk, magnez (kwas pangamowy tez się znajdzie)
pozdrawiam
Henryk Rozanski:
Witam ponownie
Preparaty, które Pan zaplanował wykazują akurat synergizm (współdziałanie korzystne), nie ma więc problemu z ich przyjmowaniem. Preparat Inh Ar 3G w dawce 2-3 kaps. dziennie powinien dać efekt biochemiczny, a zarazem i fizjologiczny.
serdeczności
Henryk Rozanski
Zet:
--- Cytat: Henryk Rozanski w Czerwca 01, 2011, 09:46:03 ---Ważne jest aby jednocześnie nie zażywał Pan preparatów działających na receptory androgenne lub estrogenne, które będą blokować efekty buteinowe, butynowe i koreopsynowe.
--- Koniec cytatu ---
Witam
Czy w takim razie można stosować w tym samym czasie Inh-AR 3G i kwas D-asparaginowy z koncentratem saponin steroidowych (dokładnie preparaty DAA-stin i Biosterol firmy Megabol)?
Pozdrawiam
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej