Zalałem świeżą, odstaną zaledwie jeden dzień lawendę. I już mam odpowiedź na swój problem

Spróbuje tym razem ususzyć surowiec "na wiór".
A co do sposobu na pachnące mydełko, to używasz suszonych ziół i przypraw, dajmy na to cynamon taki jak przyprawa, czy rozdrabniasz laseczkę cynamonu?
I czy moczenie w oleju kokosowy może odbywać się w temperaturze pokojowej, czy trzeba taki preparat co jakiś czas zagotowywać lub wystawiać na słońce (takie zalecenie było do wyrobu olejków sposobem który próbowałem za pierwszym razem).
A np. inny sposób opisany przez gospodarza do sporządzenia oleju z dziurawca tutaj ->
http://rozanski.li/?p=1012"Jeżeli świeże kwiaty dziurawca (Flos Hyperici) zwilżymy spirytusem, a następnie zalejemy ciepłym olejem słonecznikowym, lnianym, migdałowym, ostropestowym, sojowym, ryżowym lub kukurydzianym – uzyskamy po kilku tygodniach maceracji bardzo cenny wyciąg olejowy, bogaty w"
Dotyczy on tylko olejów spożywczych, czy też olejek wyprodukowany może być używany do "palenia" w kominku?
Przepraszam, że zadaje tak lakoniczne pytania, ale wikipedia nie odpowiada na wszystko

A jeżeli chodzi o destylacje przy pomocy aparatury, to ile wynosi koszt zakupu najpotrzebniejszych rzeczy (tak na oko)?