Autor Wątek: olejki-było: herbaty ziołowe  (Przeczytany 4562 razy)

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
olejki-było: herbaty ziołowe
« dnia: Listopada 08, 2016, 08:22:27 »
od Basi:
Początek dyskusji jest w linku:

http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4669.msg65257#msg65257

Zarejestrowałem się specjalnie na tym forum bo mam nadzieję że tutaj znajdę odpowiednie osoby które nie będą mnie i mojej firmy wysmiewac.

Mieszanki nikomu nie zaszkodziły

A my myśleliśmy, że jesteś prawdziwym zielarzem i chcesz się podzielić z nami swoją wiedzą, doświadczeniami, wątpliwościami a dopiero potem reklamować jakieś swoje produkty.
Ja np. w sygnaturce zacząłem podawać link do swojej strony dopiero po napisaniu 1600 postów.

Poza tym myślę, że my tutaj na forum staramy się ziołami pomóc a nie tylko nie szkodzić.

Nemo, przestań... 1600 postów ile  porad, wartościowych wpisów...na forum.
Gdzie dzielisz sie wiedzą, jak pamiętam proponowałeś swoje olejki,innym, jako " no name"
by je rozprowadzali.
Nemo jest kilka  osób, które prowadzą np. sklep lub inna działalność związana z ziołami
czy one podają w stopce namiary na siebie, czy podają linki do swej działalności.
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2016, 09:43:44 wysłana przez Basia »

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: olejki-było: herbaty ziołowe
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 08, 2016, 19:44:12 »
Aqarel.

Napisałeś "jak pamiętam proponowałeś swoje olejki,innym, jako " no name"by je rozprowadzali."
Proszę podaj komu, jak, kiedy, a jak nie to będzie kolejny dowód na to, że jesteś zwykłym kłamcą.

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 08, 2016, 19:57:30 »
Aqarel.

Napisałeś "jak pamiętam proponowałeś swoje olejki,innym, jako " no name"by je rozprowadzali."
Proszę podaj komu, jak, kiedy, a jak nie to będzie kolejny dowód na to, że jesteś zwykłym kłamcą.
Prosisz, masz "Ponieważ na forum jest paru praktykujących zielarzy butelki będą oznaczone tylko i wyłącznie symbolem AC3, bez żadnych innych nazw więc można dać do spróbowania jako własny wyrób."
A teraz możesz wytłumaczyć to we "własnym stylu", że to kłamstwo i zdanie wyrwane z kontekstu.
I darmowe i że koszty Ty ponosiłeś, że nie były no name bo miały nazwę AC3...że itp. itd.
Zapomniałeś po Aqarel dodać "niewidzialny" i/lub "zero"
« Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2016, 20:07:22 wysłana przez aqarel »

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 09, 2016, 07:09:05 »
Ach to ty jesteś to zero.

AC3 (od acne) to seria trądzikowa.
Dalej twierdzę, że to jeden z najlepszych preparatów na trądzik. Nie trzeba nic łykać, pić, zbierać ziół, parzyć  herbatek, zmieniać diety, odkwaszać czy zakwaszać, itd.
Pryskasz czy smarujesz tylko skórę i działa.
Ponieważ jestem praktykiem proponuję ziołowy pojedynek. Sprawdźmy praktycznie.
Wystartujesz?

Ja wiem o tym, że zielarzy jest b. wielu i bdb, jest sporo takich którzy nie mają specjalizacji i robią wszystko.
Ja nie wierzę w to, że każdy jest w stanie mieć super preparaty na wszystko.
Ludzie jak przychodzą do konkretnej osoby to chcą mieć rzeczy od tej osoby.
Oznaczenie olejku np. AC3 spełnia ten wymóg.

Ja jestem za tym aby zielarze sobie pomagali, a nie siebie atakowali jak robisz to Ty czy gumppek.
Sam z przyjemnością odkupię od innych sprawdzone preparaty na: oczyszczanie, herxy, sen, p.bólowe.
Piszę tak pomimo tego, że mam własne preparaty w tym kierunku, jednak zdaję sobie sprawę, że inni mogą mieć lepsze a przede wszystkim inne co dla mnie jest ważne bo jestem raczej zwolennikiem rotacji.

Czy możesz mi zaproponować coś swojego?
Mimo, że mnie non stop atakujesz nie będzie mi przeszkadzać, że to od Ciebie, ważne aby ludziom pomagało.
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2016, 07:11:21 wysłana przez janek »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 09, 2016, 09:51:57 »
Ja jestem za tym aby zielarze sobie pomagali, a nie siebie atakowali jak robisz to Ty czy gumppek.
Zapomniałeś już, że to Ty zacząłeś atakować gumppka. Dzięki Tobie gumppek zrezygnował z tego form. Forum zielarskie bez gumppka jest już takie sobie, a było świetne.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 09, 2016, 16:09:53 »
Bogdana zabrakło to poszukał i wciąż szuka nowych ofiar... sam zaczepiając - taka już jego uroda...

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 09, 2016, 17:13:28 »
Reniu.

Piszesz, że ja atakowałem gumppka. Coś Ci się pomieszało. To przecież ja broniłem się nieustannie przed jego atakami na mnie czy na olejki, a to, że się przed nim nie ukorzyłem i nie potrafił dowieść rzekomej szkodliwości olejków denerwowało go najbardziej. Teraz kłamstwa rozsiewa gdzie indziej.

Najsmutniejsze jest to, że te jego ataki spowodowane były tym, że nie mógł znieść tego, że stosuję inną metodę i środki zielarskie. Inna metoda a na dodatek wielokrotnie skuteczniejsza od jego środków.

Jak twierdzisz, że forum nie jest świetne to go opuść, nie ma przymusu pisania.
Ja zauważyłem, że od czasu jak gumppka nie ma, to tylko nieustannie rośnie liczba uczestników.
Pamiętam kiedyś długo utrzymywała się liczba 106, potem 125 a teraz jest 181 czyli dwukrotnie więcej jak był na forum.

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 09, 2016, 20:50:27 »
Ach to ty jesteś to zero.
/.../
Argumentacja godna Twej osoby, ma się nijak do zarzucanego mi kłamstwa,akwizytorze ogarnij się.

Teraz odniosę się do tego co napisałeś.
Zielarze zazwyczaj pomagają potrzebującym, chorym ale jak widać są wyjątki.

Ludzie jak przychodzą do konkretnej osoby to chcą mieć rzeczy od tej osoby.
Przychodzą do osoby po jej wyrób a nie do akwizytora który wciśnie produkt niewiadomego pochodzenia
o niewiadomym składzie.
Jak zamawiałem produkty od Basi to wiedziałem, że część jest Halinki (imiona przykładowe)
Ty namawiasz do nieuczciwego postępowania.
Twoje słowa "Ponieważ na forum jest paru praktykujących zielarzy butelki będą oznaczone tylko i wyłącznie symbolem AC3, bez żadnych innych nazw więc można dać do spróbowania jako własny wyrób."

Oznaczenie olejku np. AC3 spełnia ten wymóg.
Takie oznaczenie nie spełnia żadnych wymogów.

Czy możesz mi zaproponować coś swojego?
Jak będziesz w potrzebie chętnie pomogę.

AC3 (od acne) to seria trądzikowa.
Dalej twierdzę, że to jeden z najlepszych preparatów na trądzik. Nie trzeba nic łykać, pić, zbierać ziół, parzyć  herbatek, zmieniać diety, odkwaszać czy zakwaszać, itd.
Pryskasz czy smarujesz tylko skórę i działa.
Ponieważ jestem praktykiem proponuję ziołowy pojedynek. Sprawdźmy praktycznie.
Wystartujesz?
Typowy tekst marketingowy a ponoć:
"Pisanie na forach o własnych metodach, środkach i zachwalanie ich jest nieetyczne, do niczego nie prowadzi."-znasz ten tekst?

Zaproponowałeś pojedynek, niestety nie mogę pojąć wyzwania bo nie jestem zielarzem.
Ale mogę zrewanżować się, wspólnym, przyjemnym spędzeniem czasu, napisałeś na stronie,
że biegasz...oczywiście kontuzje wyleczyłeś olejkami i swoimi miksturami dla biegaczy.
Więc jak biegacz do biegacza jest wyzwanie, nie rywalizacja. Wybierz bieg z tej strony
http://dfbg.pl/trasy/ jeśli możesz to niech będzie to bieg powyżej 45km
bo dłużej będzie trwał dojazd i powrót niż sam bieg.
Więc, jak, biegaczu..."Sprawdźmy praktycznie.Wystartujesz?"

« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2016, 21:38:39 wysłana przez aqarel »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 09, 2016, 22:38:27 »
Najsmutniejsze jest to, że te jego ataki spowodowane były tym, że nie mógł znieść tego, że stosuję inną metodę i środki zielarskie. Inna metoda a na dodatek wielokrotnie skuteczniejsza od jego środków.
,,Wielokrotnie skuteczniejsza" - nie przypuszczałam.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 10, 2016, 08:11:34 »
Aqarel.

Znowu coś Ci się pomieszało, biegaczem to jest gumppek, z nim się możesz zmierzyć.
Ja biegam jedynie rekreacyjnie.

Jak nie jesteś zielarzem to czemu się wypowiadasz w sprawach zielarskich?

Reniu.

Nie lubię zaśmiecać postami nie na temat jakiegoś wątku, to samo doradzam innym.
Założę osobny wątek aby Ci odpowiedzieć, nazwę go Borelioza - reakcje olejkowe.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 10, 2016, 11:19:35 »
A jak odróżnić prawdziwych użytkowników żywych od automatycznych i spamerów?

Janek i Bogdan się nie lubią od czasów wspólnego pobytu na gazetowej boreliozie. Tam Janek zachowywał się dziwnie promując tajemniocze olejki Nemo okraszone bajkową historią o tajemniczym fitoterapeucie - lekarzu, który się boi, że go zaciukają i dlatego się ukrywa.
Tutaj na forum wielokrotnie pojawiała się sprawa "obrony olejków" czy "atakowania olejków". Mi to się od razu kojarzy (przepraszam) z "obroną Boga" czy "atakiem na religię" - reakcja jest podobnie szybka i bezsensownie gwałtowna.
Janek w kółko pisze o olejkach, jako najsilniejszych i najlepszych środkach, ale zwykle trzeba z niego z gardła wydzierać odpowiedź na pytanie do czego to stosować można i do czego tego stosować nie ma sensu.

Bogdan oczywiście święty nie jest w całej historii - jego reakcje często też nie miały zbytniego sensu.

Obiektywnie należy stwierdzić, że zaczepiali się wzajemnie, czasem sensownie, ale niekoniecznie.
Co ciekawe, ich debaty skupiała się na olejkach, ale Janek raczej się nie wypowiadał o cytokinach, mimo, że to też temat pełen znaków zapytania, szczególnie w zastosowaniach praktycznych, na pozimie kuchni.
Bez sensu...
Szkoda, że ludzie dorośli, trzeźwi, obudzeni nie potrafili chociażby się omijać, nawet, jeśli nie chcieli wspólpracować.

Na koniec Bogdan zajął się swoją stroną na FB, dzięki czemu nie jest zaczepiany, a z drugiej strony sam nie szuka powodu do zaczepiania.

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 10, 2016, 13:04:18 »
Basiu.

Uśmiechnąłem się jak czytałem Twój tekst. Przypuszczalnie ile osób tyle interpretacji.
Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że prawie nikt z zielarzy nie stosuje olejków i w związku z tym nie mogę być powszechnie lubiany.
Szczerze powiedziawszy nie przeszkadza mi to, nie mam nerwicy czy problemów z zaśnięciem.

Jeśli już wspominasz gumppka to dla mnie to jest człowiek chory z nienawiści do inaczej myślących.
On musi mieć wroga, musi kogoś atakować, inaczej nie potrafi żyć.

Olejki jeśli chodzi o konkrety to moim zdaniem najlepiej(pisząc to słowo mam na myśli najbardziej spektakularne efekty) sprawdzają się we wszelkiego rodzaju infekcjach bakteryjnych.

Szybka reakcja- też pisałem wielokrotnie - atakowany zawsze odpowiadam, być może to moja wada ale jakoś specjalnie nie zamierzam z tym walczyć.

Jeśli chodzi o wydzieranie z gardła - sprawa dla mnie jest prosta i oczywista, też o tym wielokrotnie pisałem.
Ja nie będę się ośmieszał i udzielał porad na podstawie 1 czy 2 zdaniowych informacji. Uważam, że ludzi trzeba traktować poważnie, trzeba przeprowadzić porządny wywiad, jak taki wywiad przykładowo może wyglądać - jest  na moich stronach.

Dr.Nemo - gdyby go nie było to od lat byłbym olejkowym zielarzem, wszystko ma swój czas, porządek, kolejność.
« Ostatnia zmiana: Listopada 10, 2016, 13:20:07 wysłana przez janek »

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 10, 2016, 16:29:10 »
Jeśli już wspominasz gumppka to dla mnie to jest człowiek chory z nienawiści do inaczej myślących.
On musi mieć wroga, musi kogoś atakować, inaczej nie potrafi żyć.

To Twoje odbicie w lustrze. Przyjrzyj mu się dobrze.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 10, 2016, 20:23:41 »
Uśmiechnąłem się jak czytałem Twój tekst. Przypuszczalnie ile osób tyle interpretacji.
Ja sobie doskonale zdaję sprawę, że prawie nikt z zielarzy nie stosuje olejków i w związku z tym nie mogę być powszechnie lubiany.

Jeździłeś do Międzyborowa i wiesz, ile tam się przewijało olejków w różnych radach do wykonania.
Nie opowiadaj, że zielarze nie stosują olejków, bo jeszcze trochę, to się dowiem, że "zieloni" nie mają samochodów ;-)
Sama ostatnio wykonywałam mikstury według wspomnień z Międzyborowa na grzybicę jamy ustnej dla jednej dziewczyny.

Czy jeśli jakiś zielarz stosuje szczwół (rzeczywiście mało jest takich), czy to oznacza, że inni zielarze mieliby na niego warczeć? To dlaczego mieliby warczeć na Ciebie z powodu olejków?

Ja uważam, że to z powodu dziwnego modelu biznesowego uprawianego przez Ciebie na gazetowej boreliozie. Kiedyś wyraziłam tam swoją opinię na temat małej wiarygodności bajki o dr. Nemo, do dostałam natychmiast komentarz, że przecież zielarze powinni się wzajemnie wspierać, a nie podgryzać. Już lepiej, by te miksy olejkowe były firmowane przez Ciebie, a nie przez wirtualne widmo.

Jeśli chodzi o wydzieranie z gardła - sprawa dla mnie jest prosta i oczywista, też o tym wielokrotnie pisałem.

Chodzi o to, że bardzo często piszesz o "najlepszości" olejków, ale nie piszesz dlaczego i na co. Sam wiesz, że się o to Ciebie wielokrotnie czepiałam, wskazując, że olejkami się nie załatwi wszystkiego, że trzeba stosować jeszcze inne środki.

Ja nie będę się ośmieszał i udzielał porad na podstawie 1 czy 2 zdaniowych informacji. Uważam, że ludzi trzeba traktować poważnie, trzeba przeprowadzić porządny wywiad, jak taki wywiad przykładowo może wyglądać - jest  na moich stronach.

O to trudno mieć do Ciebie pretensję - jeśli to ma być zamiennik wizyty i rozmowy, to ma sens.

I od czego to się zaczęło? Że młodzież trochę nieporadnie próbuje zamieniać na pieniądze zainteresowania taty, a zeszło na pyskówkę... Bez sensu...

Pozdrowienia :-)

Offline `

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 10, 2016, 23:39:37 »
Janie, nazwałeś mnie kłamca, zerem itp. …trudno tak już masz.
Chciałeś bym zaproponował cos od siebie, mówisz i masz.
1.wykasuj prywatna korespondencje w watku borelioza-reakcje olejkowe
 Postępek nieetyczny, ścigany prawem
2.usuń ze swej strony ankietę – dane wrażliwe

Zgodnie z art. 53 ustawy o ochronie danych osobowych, niezgłoszenie, wbrew obowiązkowi, zbioru
danych do rejestracji, grozi grzywną, karą ograniczenia wolności, a
nawet pozbawienia wolności do roku. Warto podkreślić, że jest to przestępstwo ścigane
z urzędu, co oznacza, że organy ścigania, po uzyskaniu informacji o podejrzeniu popełnienia przestępstwa,
 zobowiązane są do niezwłocznego podjęcia działań, mających na celu wykrycie sprawcy
i zebranie dowodów jego winy.

Jeśli tego nie zrobiłeś to wystarczy by ktoś zgłosił, zapytał się GIODO o rejestrację zbioru danych Twej firmy.
Dane wrażliwe to nie przelewki.
Sprawdziłem w rejestrze e-giodo nie zarejestrowałeś  zbioru danych …a są  tam małe firmy np.  wypożyczalnia kaset, no chyba że zleciłeś to firmie zewnętrznej wtedy możesz spać spokojnie.
Po zmianie ustawy  nie ma "obowiązku zgłaszania zbiorów do rejestracji, jeśli w organizacji powołano ABI
i zgłoszono go GIODO do rejestracji (art. 34 ust. 1a). Wówczas jednak ABI musi prowadzić rejestr zbiorów
i udostępniać go wszystkim zainteresowanym. Trzeba także pamiętać, że zwolnienie z rejestracji dotyczy wyłącznie zbiorów, które nie zawierają danych wrażliwych".

Janek masz mnie z głowy na kilka miesięcy(cel mnie wzywa :) )...możesz kłamać do woli.

3.Zgodnie z nowymi przepisami Prawa Telekomunikacyjnego dotyczącymi plików cookies (tzw. ciasteczka) każdy właściciel strony internetowej musi umieścić informację o celu przechowywania i używaniu ciasteczek.
Jako właściciel strony musisz umieścić zrozumiałą, czytelną i widoczną dla użytkownika informację o ciasteczkach na swojej stronie. Jeżeli tego nie zrobisz, a nie zrobiłeś, grożą Ci kary finansowe.
Na Twej stronie bark takowej informacji a ładują się ciasteczka ....smacznego :)

Bez odbioru
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2016, 00:12:41 wysłana przez aqarel »