Autor Wątek: Kiszona kapusta- afrodyzjak  (Przeczytany 4691 razy)

Offline halina1

• Dużo Pisze
Kiszona kapusta- afrodyzjak
« dnia: Maja 18, 2011, 16:03:00 »
Liczni stwierdzili, że kobiety rosyjskie są niesłychanie chętene...
Krystyna Kurczab- Redlich (Głowa w mur Kremal) pisze, że niemieccy uczeni stwierdzili, że w kapuście kiszonej występuje "ogromny potencjał damskiego afrodyzjaku".
A kapustę kiszoną Rosjanki i Rosjanie jedzą co najmniej raz dziennie.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
Odp: Kiszona kapusta- afrodyzjak
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 19, 2011, 06:42:24 »
Najprawdopodobniej jakośc i ilośc witaminy c pobudza znacznie pracę hormonów....U facetów w podobnym stopniu działa pokrzywa , owies , awokado , ananas ( najlepiej z 1 godzinkę przed  :))
Korzystając z poniższej informacji zaopatrzę się dzisiaj w porządną ilość kiszonej kapusty i będę nim częstował napotkane niewiasty :-)
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2011, 07:59:44 wysłana przez freshbynature »
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 19, 2011, 11:05:01 »
A może by wymyślić atrakcyjne kanapki?
Bo to przecież proces.

Offline CudTrava

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 19, 2011, 11:16:58 »
A czy tylko o kiszoną musi chodzić... ogólnie kapusta na wschodzie jest b. popularnym warzywem, robi się z niej gołąbki, dusi się (bigos raczej mało spotykane danie tam), pierogi z kapustą też pochodzą ze wschodu itd. chyba głównie z tego względu,że łatwo ją przetworzyć, wytrzymuje także w stanie surowym długi okres czasu.

Zauważyłam,że na wschodzie nie sadzi się prawie sałat, dominują więc tam kapusty różnego rodzaju.

No i kapusta to nie tylko afrodyzjak jest bardzo dobra np. przy ropnych schorzeniach skóry ("wyciąga"), bóle głowy (przykładanie liści kapusty na czoło) itd.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 19, 2011, 11:18:48 »
Halinka ! Ty sie marnujesz! kreatywność  twoich pomysłów powinna zostać zuwazona przez producentów! Pomysł trafiony! juz widze hasło reklamowe: kanapki "wycieplające" . Przyrządzę dzisiaj takie kanapki dla teściów...

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 19, 2011, 15:44:40 »
Chodzi absolutnie o  kapustę kiszoną.

Dziękuję Fresh - cokolwiek oznacza "wycieplające" ;).

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 20, 2011, 06:23:46 »
Miałem namysli wycieplanie chłodnych sypialni partnerskich ;D

Pozdrawiam- Fresh