Autor Wątek: Październikowe zbiory  (Przeczytany 10435 razy)

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Październikowe zbiory
« Odpowiedź #30 dnia: Października 18, 2016, 20:42:33 »
Jutro nie mogę. Przepraszam.

Dziś rano poszłam do owczarni a tam dwie owieczki dorobiły się czterech maluchów. Czasem tak mają. I wszystko byłoby ok, gdyby nie jeden "odrzut". Oddzieliłam od reszty matki z maluchami, dałam jeść, napoiłam i poszłam do domu na kawę. Po czym wróciłam do owczarni po jakimś czasie i jest potwierdzenie. No odrzut. Matka nie karmi i nie zajmuje się jednym maluchem. No dobra... biorę pod pachę i zabieram do domu. W domu daję mleko , które mam - mocno rozwodnione i jadę po mleko do sklepu. Nazwa mleka na priv, nie będzie tu reklamy. Maluch zaczyna się czuć dobrze. Zaprzyjaźnił się z kotami i niektórymi psami. Przez następny miesiąc jego domem będzie ludzki dom :-)

Offline ejakewa

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Października 18, 2016, 21:07:16 »
Madziu, a gdzie maluszek będzie spał ?
Może przy lub na tym piecu w kuchni, który mi się tak bardzo podoba tzn. piec.  ;) ;D
Krótko mówiąc robisz za mamkę, dobra z Ciebie dziewczynka.  :)

Wyprawę na rokitnik nadrobimy przy pierwszej okazji.

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Października 18, 2016, 21:12:06 »
Ma już swój karton właśnie przy piecu w kuchni. A śpi między stopami przy stole u mojej Mamy. Nie zapuszcza się na razie dalej. Ale dziś już był u mnie - w łóżku....
Mama musiała wyjść a ja nie mogłam z nim siedzieć w kuchni, bo dość mocno bolał kręgosłup. Więc go zgarnęłam do łóżka w ręczniku wielkim, by nic nie pobrudził. I tak sobie razem pokimaliśmy i jeszcze obok był kot.

:-)

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Października 18, 2016, 21:13:57 »
Moje maluchy zajęły miejsca na kominkowe drzewo, Madzia czas rozpalać piec w kuchni. A to sie porobiły pażdziernikowe zbiory...rokitnik dostaniesz...

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Października 18, 2016, 21:19:30 »
Jeszcze nie czas.... Daj mi Alciu żyć. :-)
 Jak przyjdzie trochę zimniej i jak będę chciała upiec chleb w piekarniku jak należy albo żeby koty się ogrzały.
Albo ugotować herbatę zieloną na sposób jak parzył mój Tata.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2016, 21:33:49 wysłana przez stukam kopytkami »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Października 18, 2016, 22:44:01 »
Nie dam rady jutro - jestem sama w pracy.

Pozdrowienia :-)

Offline moonboy

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: Października 19, 2016, 09:59:15 »
Ewa będzie zaznajomiona z rokitnikowom miejscówka więc możecie podjechać w innym terminie.

Offline ejakewa

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Października 19, 2016, 18:06:01 »
Dzięki za miłe towarzystwo i pomoc  z tymi grubszymi gałązkami. Dzięki za pokazanie tak wspaniałego  miejsca.

Darek, ale dla Ciebie była jeszcze jedna zielona siatka z rokitnikiem, dopiero jak rozpakowałam bagażnik to zobaczyłam, że jakoś tak dużo tego.
Dziewczyny macie czego żałować, ale powiem Wam, że......ja tam trafię. :)

A teraz  do roboty, muszę to wszystko pomrozić.

Darek jeszcze raz wieeelkie dzięki.

Offline moonboy

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: Października 19, 2016, 18:43:39 »
Nie ma sprawy fajnie się  rwalo ,tereny piękne a pogoda rewelacyjna.Przy okazji odkryliśmy że tych stanowisk Rokitnica jest kilkanaście choć nie wszystkie owocuje.
A co prawdopodobnie cała depresja jest nim usiana jest też glug i trzmielina oraz czarny bez i podbial.
W przyszłym tygodniu wybrałbym się jeszcze raz na rokitnik ale i owoce trzmielina na syrop wł.przepisu gospodarza.
« Ostatnia zmiana: Października 19, 2016, 19:08:30 wysłana przez moonboy »