Autor Wątek: pytanie co do kąpieli w chlorku magnezu  (Przeczytany 2686 razy)

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
pytanie co do kąpieli w chlorku magnezu
« dnia: Października 16, 2016, 20:20:12 »
witam mam 2 pytania:
1.co do kąpieli w chlorku magnezu czy taka kąpiel odziałuje na mikrobiom w jelitach? bo na watrobe,tak.
2.czy jak jest uszkodzona wątroba.to jest problem z wydalaniem tego magnezu?-bo taka kąpiel to też daje dużą dawke magnezu,i jeśli może tak też być to czy może się tem magnez gdzieś odkładać i kumulować/odkładać i powodować jakieś interakcje.?
bo dzisiaj se zrobiłem właśnie znowu,gdyż cynk,który brałem też zle odziałuje na mój mikrobiom w jelitach,bo jestem strasznie zanieczyszczony.i postanawiam robić kapiele w magnezie,gdyż zauważyłem,że bardziej pomaga i jak odziałuje na mikrobiom w jelitach to dużo mniej....bo właśnie tam jestem najbardziej zanieczyszczony

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: pytanie co do kąpieli w chlorku magnezu
« Odpowiedź #1 dnia: Października 16, 2016, 22:43:32 »
Teoretycznie nadmiar magnezu wydziela się z moczem. Jeśli Tobie nie dokuczają nerki, to garść chlorku magnezu do kąpieli na wannę, a potem lekki prysznic, by nie wysuszyło skóry, nie powinno zaszkodzić.
Możesz zacząć od łyżki na wannę i zobaczyć, jak się będziesz czuł.

Pozdrowienia :-)

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Października 17, 2016, 17:33:11 »
no tak ale jak to jest z tymi jelitami.czy odziałuje to na mikrobiom w jelitach,ten magnez?Bo na wątrobe to wiadomo odziałuje bo nawet czuje,jak nieraz leciutko pobolewała,lecz to wtedy gdy się za dużo nazarlem itd.
czy np. przenika przez skórę do jelit znaczy centralnie?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Października 17, 2016, 19:05:50 »
To jest tak, że jeśli się dobrze czujesz, to jest to dobre dla Twoich jelit i bakterii: wtedy się rozkurczają naczynia krwionośne, mięśnie jelit zaczynają spokojniej pracować, dzięki czemu błony są lepiej ukrwione, ranki się goją, kosmki rosną i prawidłowe bakterie mają gdzie się zaczepić. Niestety, odwrotnie to też działa i dlatego zmartwienia, stresy itp wywołują na przykład wrzody, a prawidłowe bakterie giną. Dawniej mówiono, że zmartwienia leżą na wątrobie.

Dlatego, jeśli kąpiel sprawi Tobie przyjemność, to będzie dobrze. Oczywiście, coś się wchłonie, coś się odtruje, ale naważniejsze jest odprężenie.

W innym wątku pisałeś o piwie. Może naucz się sam je robić, to nie będziesz się zastanawiam nad składem chemicznym kupnych płynów.

Pozdrowienia :-)

Offline kickboxer

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Października 18, 2016, 16:33:30 »
co do tego piwa lech cytryna schandy to ma one duzo cukru wyczytalem i duzo konse3rwantów itd. teraz se kupilem okocim i z tego co wyczytalem to jest lepsze.....a jakby tak samemu robic takie piwo to lemoniada ile ma mniejwięcej cukru,bo byl artyku to gosciu napisal ze jest jedna lemoniada która ma tylko 0,3 cukru na 250 ml lecz tylko w niektórych sklepach w polsce niewiem czy we wrocławiu jest....