Autor Wątek: Nowotwor przewodu pokarmowego  (Przeczytany 27508 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Nowotwor przewodu pokarmowego
« Odpowiedź #45 dnia: Października 02, 2016, 22:22:06 »
Problem z Ukrainem i Jarosławem Nowickim polegał na tym, że on podawał w składzie preparatu cuda (tiotepa https://en.wikipedia.org/wiki/ThioTEPA lub mniej https://pl.wikipedia.org/wiki/Tiotepa ), których nie było tam w rzeczywistości. W związku z tym oskarzano go o oszustwo.
Jednak wpadł na serio za to, że Austriacy go dopadli, jak przeklejał daty ważności preparatu, co mu dało ekstra około miliona EUR, co mu w wyniku dało wyrok paki.

Gdyby on reklamował swój produkt tak, jak powinien, to by ekstrakt z jaskółczego ziela był jednym z wielu na rynku. Człowiek dorobił bajkę do porządnego zioła i na niej doił kasę.

Skuteczność? Przyjmuje się, że jest podobna do innych preparatów z jaskółczego ziela

Usuwanie polipów - wspomnienia z Międzyborowa + odpisany fragment z książki

Aminiew (lata 20-te) materiał chyba nie opublikowany
50-100g świeżego jaskółczego ziela, robi się papkę i zjada na czczo.
Wypala polipy w przewodzie pokarmowym
Podobna metoda była opisana w najstarszych "Lekach z Bożej apteki" z wydań kościelnych (mam)
Metoda drastyczna - przepiecze zdrowo jelita (cyt: "dowiedziałem się jak przebiegają moje jelita"), a w kale pojawi się krew

W "Lekach z Bożej apteki" jest napisane:
W ,,Zielarskim Biuletynie Informacyjnym'' opublikowano artykuł dr. H. Kałużyńskiego opisujący doświadczenia z jaskółczym zielem przeprowadzone przez prof. chirurgii A.M. Aminiewa.
Otóż w czasopiśmie "Wraczebnoje dieło" (czerwiec 1960) A. Aminiew, profesor chirurgii Instytutu Medycyny w Kujbyszewie ogłosił nowy sposób leczenia polipowatości jelita grubego, żołądka i brodawczaków pęcherza moczowego przy pomocy jaskółczego ziela (Hb. Chelidonii maius). Stosuje się dawki świeżego, roztartego w moździerzu ziela w ilości 15-50g. na 0,5 litra wody schłodzonej do temperatury ciała. (Dawka dość silna).
Dwie godziny przed leczniczą lewatywą stosuje się zwyczajną lewatywę oczyszczającą jelito grube. Pacjent winien zatrzymać lewatywę leczniczą przez 30 minut, następnie wypróżnić się. Profesor Aminiew podaje że "doświadczenie wykazało, że po drugiej lub trzeciej lewatywie (przeprowadza się ją raz na dwie doby), odchodzi większa ilość rozpadających się polipów. Po czwartej lewatywie polipy zwykle nie pozostają w jelicie, co potwierdza się rektomanoskopią i rentgenografią kontrolną".
Autor uważa, że brodawczaki pęcherza moczowego powinny się poddawać podobnemu leczeniu.
Profesor dochodzi również do przekonania, że niszczącemu działaniu jaskółczego ziela ulegają także polipy żołądka. W tym celu należy podawał doustnie 30-50g. świeżego ziela jaskółczego ziela roztartego na miazgę w połowie szklanki nieco zalkalizowanej przegotowanej wody.
Należy pamiętać  że użycie nadmiernej ilości jaskółczego ziela może wywołać krwotoczne zapalenie błony śluzowej żołądka i jelit z następczą zapaścią krążeniową - naczyniową. Dlatego też dawki 50g ziela dziennie na osobnika dorosłego o wadze 80kg nie należy przekraczać (patrz J Aleksandrowicz "Przekrój" 1862/80).

"LEKI Z BOŻEJ APTEKI" - Jan Schulz Edyta Uberhuber

Pozdrowienia :-)

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #46 dnia: Października 03, 2016, 10:08:57 »
Alinge co do preparatu UKRAIN=OSZUSTWO  gospodarz gdzieś wspominał ,że chciwośc własciciela doprowadziła do bardzo złej jakości tego preparatu i jego znikomej przydatności w leczeniu raka. Więc zanim komuś doradzisz zastanów sie nad swoją wiedzą! W tym momencie twoja wiarygodność dla mnie spadła do zera! Film został dodany dwa lata temu a ty dalej twierdzisz że ludzie kupują ten lek w Austrii gdzie został zabroniony a własciciel został aresztowany!? Dla mnie wyjścia są dwa , albo masz małą wiedzę na te tematy o czym wspomniałem wcześniej , albo prowadzisz jakąś prywatna praktykę i próbujesz naciągać ludzi.

https://www.youtube.com/watch?v=JNOA6frcmF8   Od 16.20min  Pan Henryk wyjasnia sprawę

Po pierwsze z Twoich postów wynika, że jesteś na chwilę obecną totalnym amatorem (może w przyszłości się to zmieni).
Brak Ci elementarnej wiedzy fitochemicznej i nie rozumiesz o czym tak naprawdę Doktor mówi.

Alinge jest uznaną ekspertką z zakresu zielarstwa i fitoterapii podobnie jak Basia.

Twój post był co najmniej głupi i liczę na to, że okażesz się przyzwoitym człowiekiem.

Nauka wymaga pokory (chyba Ty nie jesteś tym neti aneti co za przeproszeniem wali współczesne okrojone komunały książkowe do kamery i wspomaga się dogmatami big farmaceutycznymi ???)

Czas pokaże czy pogłębisz wiedzę z fitofarmakologii i będziesz.

Wbij sobie do głowy, że Basia i Alinge są ekspertami.

Pozdrawiam,
Paweł

Offline red

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #47 dnia: Października 03, 2016, 16:03:52 »
Alinge co do preparatu UKRAIN=OSZUSTWO  gospodarz gdzieś wspominał ,że chciwośc własciciela doprowadziła do bardzo złej jakości tego preparatu i jego znikomej przydatności w leczeniu raka. Więc zanim komuś doradzisz zastanów sie nad swoją wiedzą! W tym momencie twoja wiarygodność dla mnie spadła do zera! Film został dodany dwa lata temu a ty dalej twierdzisz że ludzie kupują ten lek w Austrii gdzie został zabroniony a własciciel został aresztowany!? Dla mnie wyjścia są dwa , albo masz małą wiedzę na te tematy o czym wspomniałem wcześniej , albo prowadzisz jakąś prywatna praktykę i próbujesz naciągać ludzi.

https://www.youtube.com/watch?v=JNOA6frcmF8   Od 16.20min  Pan Henryk wyjasnia sprawę

Po pierwsze z Twoich postów wynika, że jesteś na chwilę obecną totalnym amatorem (może w przyszłości się to zmieni).
Brak Ci elementarnej wiedzy fitochemicznej i nie rozumiesz o czym tak naprawdę Doktor mówi.

Alinge jest uznaną ekspertką z zakresu zielarstwa i fitoterapii podobnie jak Basia.

Twój post był co najmniej głupi i liczę na to, że okażesz się przyzwoitym człowiekiem.

Nauka wymaga pokory (chyba Ty nie jesteś tym neti aneti co za przeproszeniem wali współczesne okrojone komunały książkowe do kamery i wspomaga się dogmatami big farmaceutycznymi ???)

Czas pokaże czy pogłębisz wiedzę z fitofarmakologii i będziesz.

Wbij sobie do głowy, że Basia i Alinge są ekspertami.

Pozdrawiam,
Paweł

Co do kanału neti aneti to człowiek zamieszcza źródła, którymi sie wspomagał pod każdym filmikiem ,w niektórych filmikach czerpał wiedzę ze stron   gospodarza :D  :D, pubmedu, a takze z wielu uznanych niezależnych źródeł jak i ze swojego doświadczenia, bo sam tez zajmuje sie działalnościa naukową, stara sie czerpac wiedze z badan niesponsorowanych przez koncerny itd
https://www.youtube.com/channel/UCnAX2kPJ32Kyvr-BfTnDjkQ/about
Dalej uważasz ,że jego kanał wspomaga sie dogmatami big farmaceutycznymi ?  :D

Ja ciebie Pawełku bardzo proszę , skończ pajacować  :D
Człowiek poświęca swoje zdrowie, by zarabiać pieniądze, następnie zaś poświęca pieniądze, by odzyskać zdrowie. Dalajlama :-)

Offline Elian

• Nowy
  • *
    • Naturalne Terapie
« Odpowiedź #48 dnia: Października 09, 2016, 14:49:10 »
Może warto spróbować terapii preparatem paw paw. Jest wiele pozytywnych opinii na forach internetowych. Sama znam kilka osób, które skutecznie wspomagają leczenie tym preparatem, także w połączeniu z chemioterapią. Więcej informacji tutaj http://naturalneterapie.com.pl/paw-paw/

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #49 dnia: Października 23, 2016, 01:33:51 »
Lekarze zaczęli się interesować tym co Zięba opisał w swojej książce

2:05
http://www.tvp.info/27174371/22102016-1715

Badanie stężenia metali ciężkich w organizmie przełomem we wczesnym wykrywaniu raka

prof. Jan Lubiński z Pomorskiego Uniwersytetu w Szczecinie powiedział:
"97,5% kobiet chorych na raka jest zatrute metalami ciężkimi"

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #50 dnia: Października 23, 2016, 09:55:55 »
Proponuję przeczytać książkę "Nie ma nieuleczalnie chorych" i Juliana Aleksandrowicza z lat 80-tych. Problem zanieczyszczeń środowiska i jego wpływ na zdrowie jest znany od dawna. Podobno tylko 10% chorób to genetyka, reszta to środowisko, czyli mamy na to jakiś wpływ na + i na -.

Ale- ale- to nie ma wiele wspólnego z problemem znajomego Ingwer, który już ma poważny kłopot.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #51 dnia: Października 23, 2016, 17:00:04 »
Ale- ale- to nie ma wiele wspólnego z problemem znajomego Ingwer, który już ma poważny kłopot.
Istnieją zabiegi chelatacji, wspominałem tu o tym.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #52 dnia: Października 23, 2016, 19:59:40 »
Piszesz o przepłukiwaniu krwi wersenianem sodu? Ponieważ jest to proces niekontrolowany, to może się skończyć ciężką anemią, bo usunięto żelazo.
Odtruć zawsze można, ale nie jestem pewna, czy na tym etapie to będzie mieć sens. Ale... Tu już wchodzimy w pojedyncze procenty pewności czegokolwiek, z oficjalną onkologią łącznie, przy których efekt placebo może odgrywać najwięksżą rolę.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #53 dnia: Października 23, 2016, 22:18:52 »
Dobrze wiedzieć, że to niebezpieczne, ponieważ myślałem o badaniu poziomu rtęci, a później o chelatacji.
2 lata temu zamiatałem pył z potłuczonej świetlówki i się nim pobrudziłem, nie wiedziałem wtedy, że jest on bardzo szkodliwy. Myślałem, że rtęć ulatnia się szybko po stłuczeniu, a później pozostałości są nieszkodliwe.

Offline Alinge

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #54 dnia: Października 23, 2016, 22:58:56 »
Dobrze wiedzieć, że to niebezpieczne, ponieważ myślałem o badaniu poziomu rtęci, a później o chelatacji.
2 lata temu zamiatałem pył z potłuczonej świetlówki i się nim pobrudziłem, nie wiedziałem wtedy, że jest on bardzo szkodliwy. Myślałem, że rtęć ulatnia się szybko po stłuczeniu, a później pozostałości są nieszkodliwe.

Temat chelatacji jest w tej chwili w wielu środowiskach omawiany, zwłaszcza wśród rodziców dzieci autystycznych.  Dobrze sprawdzają się m.in  kombinacje chelatorów podawane w okręlonych dawkach.   Nie będę się rozpisywać, bo wątek nie na temat, ale w razie ciekawości, zapraszam na priv.

pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #55 dnia: Października 23, 2016, 23:25:54 »
Myślałem, że rtęć ulatnia się szybko po stłuczeniu, a później pozostałości są nieszkodliwe.

Pierwsza część zdania jest prawidłowa, ale ta druga to już nie bardzo. To szkło jest powleczone luminoforem, który powoduje, że w towarzystwie par rtęci i prądu mamy światło.
Nie jest to zdrowe, szczególnie, jeśli się skaleczyć, ale pozamiatanie rozbitej świetlówki jednak nie powinno narobić szczególnych szkód, właśnie dlatego, że część lotna już wyparowała.

Z tradycyjnych środków metale ciężkie usuwa czaga, szczególnie ta najczarniejsza warstwa pełna czarnego barwnika, który właśnie wiąże metale ciężkie, nawet radioaktywne i w postaci soli rozpuszczalnych w wodzie mogą być wydalone przez nerki.
Poza tym wszelkie czarne owoce.

Offline Optimus

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #56 dnia: Października 24, 2016, 00:21:05 »
Część tych szkieł pozbierałem palcami i dłonie miałem białe, a jeszcze gorsze jest to, że przy zamiataniu to się jednak bardzo pyliło.

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #57 dnia: Października 24, 2016, 16:35:21 »
Rzeczony prelegent z neti aneti bagatelizował w swoich materiałach kwestie badań wykrywających skażenie organizmu metalami ciężkimi..

tak advocem do "red"

W przeciwieństwie do neti aneti znam kolesia, który ruszył głową i rozwalił kilkanaście puszek piwa głową w tym kilka pełnych... Też było na youtube i facebruku... Koleś przeżył, choć według prawideł medycyny trup.. Taki widać egzemplarz..

Co do przewodu pokarmowego wspomniany Koleś lat 31 używa wody z niekoniecznie z akcesem sanitarnym.. Jego żołądek został poddany działaniu różnych bakterii i pasożytów  itp rzeczy..
Prawdą jest jednak, że Przypadek (ksywka Kolesia Jacka) spożywa równolegle znaczne ilości alkoholu w proporcji Mendeleyewa..

Kiedy tak popijał brudną wodę koloru żółtego to piołun  łagodził dolegliwości żołądkowe, które go nękały..

Pozdrawiam,
Paweł

ps. Takie gadające głowy, których ostatnio pełno w necie na youtube to tylko chaos informacyjny ale jak ktoś nie potrafi czytać to niech się "jara" youtube z wątpliwej jakości materiałami..

Offline red

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #58 dnia: Października 25, 2016, 09:08:20 »
Rzeczony prelegent z neti aneti bagatelizował w swoich materiałach kwestie badań wykrywających skażenie organizmu metalami ciężkimi..

tak advocem do "red"

W przeciwieństwie do neti aneti znam kolesia, który ruszył głową i rozwalił kilkanaście puszek piwa głową w tym kilka pełnych... Też było na youtube i facebruku... Koleś przeżył, choć według prawideł medycyny trup.. Taki widać egzemplarz..

Co do przewodu pokarmowego wspomniany Koleś lat 31 używa wody z niekoniecznie z akcesem sanitarnym.. Jego żołądek został poddany działaniu różnych bakterii i pasożytów  itp rzeczy..
Prawdą jest jednak, że Przypadek (ksywka Kolesia Jacka) spożywa równolegle znaczne ilości alkoholu w proporcji Mendeleyewa..

Kiedy tak popijał brudną wodę koloru żółtego to piołun  łagodził dolegliwości żołądkowe, które go nękały..

Pozdrawiam,
Paweł

ps. Takie gadające głowy, których ostatnio pełno w necie na youtube to tylko chaos informacyjny ale jak ktoś nie potrafi czytać to niech się "jara" youtube z wątpliwej jakości materiałami..

Wolę słuchać jego niż ciebie, on ma wiedzę , wykształcenie, wspiera też medycyne naturalną opiera sie na własnych i niezależnych badaniach miedzy innymi też na badaniach gospodarza, a ty dla mnie jestes zwykłym czarodziejem, który przez brak wiedzy wykształcenia i doswiadczenia próbuje dowartosciowywać sie na forum i pouczać innych. Twoje zadufanie w sobie ogranicza cię na świat i wiedzę  spoza tego forum.Dla mnie EOT
« Ostatnia zmiana: Października 25, 2016, 09:17:18 wysłana przez red »
Człowiek poświęca swoje zdrowie, by zarabiać pieniądze, następnie zaś poświęca pieniądze, by odzyskać zdrowie. Dalajlama :-)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #59 dnia: Października 25, 2016, 10:28:26 »
Wolę słuchać jego niż ciebie, on ma wiedzę , wykształcenie, wspiera też medycyne naturalną opiera sie na własnych i niezależnych badaniach miedzy innymi też na badaniach gospodarza
Trochę posłuchałam co Pan ma do powiedzenia. Fajnie się słucha, człowiek ma wiedzę i mówi ciekawie. Oceniać go nie będę, nie mam takiej wiedzy. Z przyjemnością obejrzę wszystkie nagrania pana Doktora. Jednakże jeden filmik ocenię, chodzi o nagranie dotyczące boreliozy. Zdecydowanie w tej kwestii czerpał wiedzę od zakaźników. Fakt mówił o olejkach w profilaktyce i chwała mu za to. Jeżeli chodzi o leczenie, niestety wypowiedź typowego lekarza. Smutne, lepiej gdyby to nagranie nie powstało.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller