Autor Wątek: Bakteryjne zapalenie migdałów  (Przeczytany 17145 razy)

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Bakteryjne zapalenie migdałów
« Odpowiedź #30 dnia: Stycznia 13, 2016, 19:46:15 »
Tyle, że jak wykonać przepis by nie zastosować % lub tylko zwilżyć nim propolis. I to na już potrzebne  :-\

Ostatnio na migdałki chorował w październiku. W sumie to była też ostatnia choroba. Gorączka ciągle jest. Innych bóli brak. Z nosa nie bardzo mu schodzi.
Gardło płucze naprzemiennie: filiżanka wody i kilka kropki jodyny, szałwia, kora dębu, tymianek+majeranek. Do tego kilka psik psików z apteki i poprawa ledwo widziana.

https://www.doz.pl/apteka/p64880-Argentin-T_spray_do_gardla_20_ml nad tym się jeszcze zastanawiam.
Trochę strzałem w kolano będzie po prawie 2 tyg choroby wziąć antybiotyk więc szukam wszelakich dobroci na nieżyt gardła.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline iza

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 23, 2016, 17:16:14 »
Miesiąc czerwiec jest u mnie miesiącem ostrego zapalenia gardła. W przeciągu trzech tygodni biorę drugi antybiotyk i czuję się fatalnie. Ból gardła jest nie do zniesienia!
Już dawno tak zle się nie czułam.
Płuczę gardło wodą z octem jabłkowym, z wodą utlenioną i sodą. Na zmianę oczywiście.
Piję grzybka tybetańskiego.
Chyba zerwę trochę tymianku, mięty i szałwii i sama zrobię sobie Septosan :)
Martwi mnie to osłabienie organizmu :(   

Offline ArturZ

• Mało Pisze
  • **
    • Czterolistna Koniczyna
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 23, 2016, 22:30:04 »
iza - u mnie w rodzinie podobnym miesiącem był maj. Najpierw dzieciaki, potem rodzice.Syn po anginie ropnej i antybiotykach dostał zapalenia uszu, żona jakiegoś wędrującego zapalenia stawów. Jakoś wyszliśmy z błędnego koła pilnując probiotyków (potem ogórki małosolne i kapusta kiszona), witaminy c(potem zielenina) i witaminy D (potem plażowanie). Żona z zapaleniem walczy do teraz.

Offline iza

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 24, 2016, 21:09:51 »
ArturZ to współczuję :( U mnie walka też jest długa i zaciekała. Pogody jeszcze nie sprzyjają!

Żonie życzę szybkiego powrotu do zdrowia! :) 

U mnie w rodzinie tylko ja, na szczęście, zachorowałam!