Autor Wątek: Liposomalna / liposomowa witamina C - warta swojej ceny ?  (Przeczytany 3484 razy)

Offline tomczan

• Więcej Pisze
Liposomalna / liposomowa witamina C - warta swojej ceny ?
« dnia: Stycznia 21, 2016, 13:32:52 »
Witam,

Własnie obserwuję ze zaczyna się robić modna Liposomalna / liposomowa witamina C coraz więcej firm ja wprowadza,

Sam dostałem ofertę na takie cudo:

Zawartość netto : 473 ml ( 80 porcji ) 1 porcja = ok 1 łyżeczka ( 5,9 ml )
Składniki: woda oczyszczona, L-askorbinian sodu, emulgator : lecytyna z nasion słonecznika, naturalny aromat cytrynowy, substancje konserwujące: sorbinian potasu ( 0,1%), substancja słodząca: glikozydy stewiolowe.

LIPOSOMOWA
WITAMINA C w PŁYNIE         
Zalecana dzienna porcja 5,9ml(1 miarka)   % realizacji Dziennego Spożycia
Witamina C(L-askorbinian sodu)     1000 mg   1250 %

Miało by to kosztować 315zł, gdzie dla przykładu L-askorbinian sodu 1k to koszt powyżej 30zł

Ktoś się wgłębiał w temat ? produkt wart swojej ceny, czy kolejny hit do robienia pieniędzy? :)
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline iogorzały

• Nowy
  • *
Odp: Liposomalna / liposomowa witamina C - warta swojej ceny ?
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 21, 2016, 13:49:20 »
Witam,
Te wszystkie rodzaje witamin to jedna wielka ściema, czym bardziej oczyszczona tym mniej przydatna dla organizmu. Witamina naturalna C najlepsza w owocach i warzywach no ostatecznie można spożywać naturalne witaminy w postaci proszku. Osobiście od czasu do czasu używałem naturalnej witaminy C lewoskrętnej ale była wytwarzana przez Chińczyków ( wiadomo co z Chińczykami) i przerzucam się na polską wytwarzaną z kapusty, znalazłem na olx- sie , wiadomo co polskie to polskie !!!

Offline alcia1907

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 31, 2016, 08:50:34 »
oczywiście najlepsze witaminy to te naturalne - tylko jeżeli te roslinki, warzywa, owoce itp. rosną w zadżumionej ziemi , oddychaja zadżumionym powietrzem , spryskiwane są tablicą Mendelajewa - TO CO Z NICH WYROŚNIE?Niestety - moim zdaniem w obecnych czasach bezpiecznie / ? / zażyć pigułę czy proszek. Jak mówiła pewna pani klasyk - " ... sorry - taki mamy klimat..."  Ufam że Wy macie sprawdzone żródła dostaw naturalnych witamin - to proszę o namiary skąd, gdzie i za ile... pozdr.

Offline LolaKarola

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 23, 2016, 08:35:36 »
Gdzie znajdę tę witaminę C z kapusty?
Znajoma, która bada m.in. różne gatunki kapusty mówi, że z roku na rok witaminy C w kapuście jest coraz mniej.
Ile świeżej, bądź kiszonej kapusty trzeba byłoby zjeść aby zapewnić sobie minimalną niezbędną dzienną podaż witaminy C? Podobnie, ile owoców dzikiej róży, czy natki pietruchy? Kiedyś analizowałam to dokładniej i wniosek był taki, że szanse marne na dostarczenie sobie niezbędnych ilości wit.C spożywając tylko i wyłącznie naturalne warzywa i owoce, czy zioła.