Autor Wątek: Tiki nerwowe  (Przeczytany 1935 razy)

Offline Mynia1

• Nowy
  • *
Tiki nerwowe
« dnia: Czerwca 06, 2016, 11:22:57 »
Witam,
Od dzieciństwa zmagam się z tikami nerwowymi. W okresie dojrzewania były dość nasilone. W dorosłym życiu uległy sporemu wyciszeniu, aż do niedawna. Nastąpiło spore nasilenie tików, co bardzo mi przeszkadza w codziennym życiu. Od kilku lat jestem pod opieką neurologa. Nie biorę leków stricte na tiki (w razie dużego nasilenia mam zalecone kilka kropel Haloperidolu). Mam nieprawidłowy zapis EEG i podejrzenie choroby tkanki łącznej, co zostało potwierdzone badaniem krwi. Na razie jednak nie jestem leczona, gdyż brak jest objawów charakterystycznych dla tej choroby.
Korzystam obecnie z akupunktury i widzę lekką poprawę, chciałabym jednak wesprzeć organizm od wewnątrz.
Chciałabym więc prosić o pomoc w doborze ziół, które mogą pomóc zniwelować tiki lub chociaż znacznie je wyciszyć.
Dziękuję i pozdrawiam

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Tiki nerwowe
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 06, 2016, 14:12:01 »
Może warto zacząć od neuroprotektorów. Np. odwarów z wiązówki (ziele i bardzo warto też korzeń użyć), kozłka (kłącze, ale ziele też się nadaje), zielonych szyszek sosny (teraz są do zebrania). Więcej do poczytania tu: http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=4246.0
« Ostatnia zmiana: Czerwca 06, 2016, 14:20:13 wysłana przez adampupka »
:-)