Forum "Luskiewnik" Fitoterapia, zielarstwo. Medycyna dawna i współczesna. Forum zielarzy i fitoterapeutów
Witamy,
Gość
.
Zaloguj się
lub
zarejestruj
.
1 Godzina
1 Dzień
1 Tydzień
1 Miesiąc
Zawsze
Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Aktualności:
Witamy na forum Zielarzy
Strona główna
Pomoc
Szukaj
Kalendarz
Zaloguj się
Forum "Luskiewnik" Fitoterapia, zielarstwo. Medycyna dawna i współczesna. Forum zielarzy i fitoterapeutów
»
General Category
»
Zioła w domu, ogrodzie i w dzikich uprawach
»
Mączliki
« poprzedni
następny »
Drukuj
Strony: [
1
]
Do dołu
Autor
Wątek: Mączliki (Przeczytany 2252 razy)
Kari
Mało Pisze
Mączliki
«
dnia:
Czerwca 03, 2016, 05:58:01 »
Czym mogę się pozbyć mączlików z mięty w doniczkach? W ubiegłym roku zniszczyły mi roślinki. W tym roku też już są.
Basia
Płytki nurek
Global Moderator
Dużo Pisze
Odp: Mączliki
«
Odpowiedź #1 dnia:
Czerwca 03, 2016, 11:54:27 »
Jesli masz szklarniowe mutanty, to sprawa jest beznadziejna. Posadź do ogrodu i zobacz, co się stanie po zimie, zanim się nie rozlezą na wszystkie rośliny w mieszkaniu.
Pozdrowienia :-)
Wacek
stary winiarz Białystok
Dużo Pisze
«
Odpowiedź #2 dnia:
Czerwca 03, 2016, 13:01:23 »
Też tak miałem na Carolinie Reaper bo przez zimę trzymałem w domu . Wystawiłem w donicach na taras ale żyły i rozmnażały się bez problemów dopiero jak prysnąłem mospilanem 20 sp co go mam na śliwy to padły a jak wstały to dostały drugi raz i mam spokój . Nigdy więcej nie wezmę do domu sklepowej ziemi ogrodniczej na przemrożonym przez zimę własnym kompoście ich nie ma .
Ps. myślałem że mam spokój ale są więc dostaną trzeci raz .
«
Ostatnia zmiana: Czerwca 03, 2016, 13:21:48 wysłana przez Wacek
»
Kari
Mało Pisze
«
Odpowiedź #3 dnia:
Czerwca 04, 2016, 10:13:32 »
Dzięki choć żywiłam nadzieję... Ogrodu nie mam. Czyli pozostaje utylizacja? A jakby jakimiś olejkami "okadzać"?
Basia
Płytki nurek
Global Moderator
Dużo Pisze
«
Odpowiedź #4 dnia:
Czerwca 04, 2016, 20:21:30 »
To może zagospodaruj jakiś kawałek trawnika? Albo wysadź gdzieś na łące. Mięta sobie całkiem nieźle radzi na wolności. Szkoda wyrzucać.
Pozdrowienia :-)
jolkaj
Moderator
Dużo Pisze
«
Odpowiedź #5 dnia:
Czerwca 04, 2016, 21:15:22 »
Tyle, że wszelakie opryski jak się ma już do zbioru warzywa to jest sprawa beznadziejna. Ową miętę to posadzić daleko od upraw jak kalarepa czy jakiekolwiek kapustne.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski
Drukuj
Strony: [
1
]
Do góry
« poprzedni
następny »
»
General Category
»
Zioła w domu, ogrodzie i w dzikich uprawach
»
Mączliki