General Category > Fitoterapia ginekologiczna.
torbiele na jajnikach
Radiola:
Witam,
Czy może macie dobry sposób na pozbycie się torbieli na jajnikach.
Może jakieś ziółka?
Dziękuję
Basia:
Na forum http://www.hirsutyzm.fora.pl/leczenie,4/ziola-na-torbiele,333.html jest przepis i dyskusja:
--- Cytuj ---Zioła na Torbiele - przetestowane, przez wiele kobiet .
Sprawdzone przez Zakład Botaniki W A.R w Poznaniu.
Działaja tak.
Jeżeli torbiel ma średnicę 4 cm ,nalezy je pić 2X dziennie 1 łyżke ziół na szklankę i po 2 do 3 tygodniach znika.
Jeżeli torbiel ma 7 cm /operacjyny/ nalezy pić 3X filiżankę mocnego wywaru. 1 łyżka ziół na filizankę. Zioła przygotował mi bdb zielarz i poniewaz mam kłopoty z żołądkiem dosypał len dlatego bardzo dobrze sie je pije -jak na zioła .
Sprawdziłam je na wszelki wypadek u prof Jana Kozlowskiego u nas w A.R Poznaniu. Ponieważ w naszej rodzinie torbiele to tradycja rodzinna ,więc wszystkim pomagaja. Przy dużych ,trzeba je pić przez miesiąc za nim ustąpią
ALE UWAGA;
NIE LECZA tzn torbiele ustępują bezoperacyjnie ,ale wracaja ,wiec nalezy brac hormony.
SKŁAD
Liść brzozy - Betulae folium 15,00 gram
Kwiatostany nagietka - Calendule anthodium 10,00 g
Kwiatostany kocanek - Helichrysi anthodium 5,00 g
Kora kaliny koralowej- Viburni corteX 10,00 g
Nasienie lnu - lini semen .10,00 g
Ziele bylicy - Artemisiae vulg.herba 10,00 g
Ziele krwawnika - Achillae herba 50,00 g
Ziele skrzypu polnego - Equiseti herba 50,00 g
Ziele przywrotnika - Alchemillae herba 50,00 g
Kłącza perzu - Agropyri rhizoma 50,00 g
Jeszcze takich ziół nie spotkałam / Leczą niesamowicie szybko i bardzo pomagaja na ogólne sprawy kobiece. Brzoza, kocanka działa antyrakowo i przeciw wolnym rodnikom. Skrzyp polny odchudza, a przywrotnik pieknie działa na cerę. Nie wiem czy fenomen tych ziół leży w gramaturze? Ale wiele osób dzięki nim uniknęło operacji. Nie leczą poniewaz torbiele się wracaja - one je tylko likwidują.
--- Koniec cytatu ---
Jak dla mnie, to jest mieszanka moczopędno - trawienna z "kobiecym" dodatkiem w postaci kory kaliny. Myślę, że warto zaeksperymentować, jeżeli nie masz jakichś szczególnych problemów z nerkami a i CA-125 i inne wyniki badań są w normie.
Piłam te zioła - smak jest nieinwazyjny, a ponieważ mieszałam je na zmianę z innymi mieszankami, dlatego nie powiem, czy akurat one są szczególnie skuteczne. Ogółem, moje zmiany się zatrzymały, ale pilnuję ziół i badań krwi i USG.
Powodzenia :-)
halina1:
Sama nie sparwdziłam.
Ale piszą, że na wszystkie torbiele skuteczne są okłady z oleju rycynowego.
halina1:
Basiu
Bardzo ciekwa ta mieszanka. Jest jeszcze problem torbieli w piersiach.
Gdzieś czytałam, że torbiele to magazyny toksyn.
Mogą wracać, wtedy jeśli organizm dalej je magazynuje, bo nic się w naszym życiu nie zmienilo.
Według mnie na torbiele w piersiach doskonale działają krople Toda- czułam jak zanikają, towarzyszył temu ból, ale zniknął. Na badania nie chodzę, więc wynikami nie poświadczę.
Basia:
Pewnie dlatego ta mieszanka jest typowo moczopędna, aby wypłukać organizm z trucizn?
Mam dodatkową uwagę na temat źródła mojej powyższej informacji: to jest z forum o hirsutyźmie, czyli tak naprawdę o zespole jajników policystycznych. To dlatego autorka pisała o braniu hormonów. Klasyczną metodą "leczniczą" jest zalecanie hormonalnej antykoncepcji, ale to nie dochodzi do źródła choroby, tylko likwiduje pewien zestaw jej skutków, dając swoje dodatkowe skutki.
Osobiście nie jestem pewna, czy ziołami nie możnaby też podrównać tych hormonów, ale, że nie mam tego problemu w swojej okolicy, więc i z kim dyskutować o eksperymentach nie mam.
Bardzo obszerny artykuł po polsku na temat zespołu jajników policystycznych jest w Wikipedii.
Pozdrowienia :-)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej