Autor Wątek: torbiele na jajnikach  (Przeczytany 59845 razy)

Offline Radiola

• Nowy
  • *
torbiele na jajnikach
« dnia: Kwietnia 27, 2011, 23:00:17 »
Witam,
Czy może macie dobry sposób na pozbycie się torbieli na jajnikach.
Może jakieś ziółka?
Dziękuję

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: torbiele na jajnikach
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 28, 2011, 12:16:44 »
Na forum http://www.hirsutyzm.fora.pl/leczenie,4/ziola-na-torbiele,333.html jest przepis i dyskusja:
Zioła na Torbiele - przetestowane, przez wiele kobiet .
Sprawdzone przez Zakład Botaniki W A.R w Poznaniu.
Działaja tak.
Jeżeli torbiel ma średnicę 4 cm ,nalezy je pić 2X dziennie 1 łyżke ziół na szklankę i po 2 do 3 tygodniach znika.
Jeżeli torbiel ma 7 cm /operacjyny/ nalezy pić 3X filiżankę mocnego wywaru. 1 łyżka ziół na filizankę. Zioła przygotował mi bdb zielarz i poniewaz mam kłopoty z żołądkiem dosypał len dlatego bardzo dobrze sie je pije -jak na zioła .
Sprawdziłam je na wszelki wypadek u prof Jana Kozlowskiego u nas w A.R Poznaniu. Ponieważ w naszej rodzinie torbiele to tradycja rodzinna ,więc wszystkim pomagaja. Przy dużych ,trzeba je pić przez miesiąc za nim ustąpią
ALE UWAGA;
NIE LECZA tzn torbiele ustępują bezoperacyjnie ,ale wracaja ,wiec nalezy brac hormony.
SKŁAD
Liść brzozy - Betulae folium  15,00 gram
Kwiatostany nagietka - Calendule anthodium  10,00 g
Kwiatostany kocanek - Helichrysi anthodium  5,00 g
Kora kaliny koralowej- Viburni corteX  10,00 g
Nasienie lnu - lini semen  .10,00 g
Ziele bylicy - Artemisiae vulg.herba  10,00 g
Ziele krwawnika - Achillae herba   50,00 g
Ziele skrzypu polnego - Equiseti herba  50,00 g
Ziele przywrotnika - Alchemillae herba   50,00 g
Kłącza perzu - Agropyri rhizoma  50,00 g
Jeszcze takich ziół nie spotkałam / Leczą niesamowicie szybko i bardzo pomagaja na ogólne sprawy kobiece. Brzoza, kocanka działa antyrakowo i przeciw wolnym rodnikom. Skrzyp polny odchudza, a przywrotnik pieknie działa na cerę. Nie wiem czy fenomen tych ziół leży w gramaturze? Ale wiele osób dzięki nim uniknęło operacji. Nie leczą poniewaz torbiele się wracaja - one je tylko likwidują.

Jak dla mnie, to jest mieszanka moczopędno - trawienna z "kobiecym" dodatkiem w postaci kory kaliny. Myślę, że warto zaeksperymentować, jeżeli nie masz jakichś szczególnych problemów z nerkami a i CA-125 i inne wyniki badań są w normie.
Piłam te zioła - smak jest nieinwazyjny, a ponieważ mieszałam je na zmianę z innymi mieszankami, dlatego nie powiem, czy akurat one są szczególnie skuteczne. Ogółem, moje zmiany się zatrzymały, ale pilnuję ziół i badań krwi i USG.

Powodzenia :-)

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 28, 2011, 12:44:20 »
Sama nie sparwdziłam.
Ale piszą, że na wszystkie torbiele skuteczne są okłady z oleju rycynowego.

Offline halina1

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 28, 2011, 19:45:43 »
Basiu
Bardzo ciekwa ta mieszanka. Jest jeszcze problem torbieli w piersiach.
Gdzieś czytałam, że torbiele to magazyny toksyn.
Mogą wracać, wtedy jeśli organizm dalej je magazynuje, bo nic się w naszym życiu nie zmienilo.
Według mnie na torbiele w piersiach doskonale działają krople Toda- czułam jak zanikają, towarzyszył temu ból, ale zniknął. Na badania nie chodzę, więc wynikami nie poświadczę.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 28, 2011, 22:00:22 »
Pewnie dlatego ta mieszanka jest typowo moczopędna, aby wypłukać organizm z trucizn?

Mam dodatkową uwagę na temat źródła mojej powyższej informacji: to jest z forum o hirsutyźmie, czyli tak naprawdę o zespole jajników policystycznych. To dlatego autorka pisała o braniu hormonów. Klasyczną metodą "leczniczą" jest zalecanie hormonalnej antykoncepcji, ale to nie dochodzi do źródła choroby, tylko likwiduje pewien zestaw jej skutków, dając swoje dodatkowe skutki.
Osobiście nie jestem pewna, czy ziołami nie możnaby też podrównać tych hormonów, ale, że nie mam tego problemu w swojej okolicy, więc i z kim dyskutować o eksperymentach nie mam.

Bardzo obszerny artykuł po polsku na temat zespołu jajników policystycznych jest w Wikipedii.

Pozdrowienia :-)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 29, 2011, 07:31:36 »
Dietetycy zalecaja picie soku z selera i pietruszki plus picie naparu z liscia brzozy... Moze faktycznie co jest na rzeczy z wypłukiwaniem toksyn?
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 04, 2011, 09:00:01 »
Ponieważ w tym wątku pisze się o torbielach, mam pytanie:
moja koleżanka ma kilka torbieli na wątrobie. Lekarze nie potrafią nic z tym zrobić. Jedynie mówią: obserwować... a torbiele rosną. Czy jest ktoś na forum, kto potrafi coś podpowiedzieć w tej kwestii. Z góry dziekuję Ewa

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 04, 2011, 12:33:44 »
Nie widzę przeszkód, aby przetestować powyższą mieszankę.
Z serii mieszanek Eligiusza Kozłowskiego jest wiele stosowanych między innymi przeciwko torbielom. O ile się nie mylę, to byłyby na przykład numery 0,1,2,3,4,11,12,132.
Testowałam - smak jest niekoszmarny. Wydaje się, że trochę rozregulowują cykl miesięczny (a może to tylko menopauza się zbliża?) i trochę zapierają, więc trzeba jeść dużo surowizny.

Powodzenia :-)

Offline bapona

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 14, 2011, 17:25:25 »
Moja znajoma miała spory torbiel na jajniku. Lekarz proponował operację - usunięcie jajnika. Robiła okłady naprzemienne na podbrzusze (tzn mąż te kompresy jej zmieniał). Po bodaj miesiącu kolejne badanie nie wykazało obecności torbieli.
Okłady: ręczniczek (bawełniany) namoczony w bardzo ciepłej wodzie i wyciśnięty (żeby woda nie spływała po brzuchu) przykłada się na 3 minuty, potem (najlepiej drugi) namoczony w zimnej wodzie - na pół do jednej minuty. I znowu gorący 3 min, i zimny 0,5 - 1 min. I ostatni raz 3 min. gorący i 0,5 - 1 min zimny.
Chodzi o to, żeby różnica temperatur była jak największa - i żeby to wytrzymać. Każdy ma inną torelancję na temperaturę, więc trzeba próbować. Ostrożnie, żeby się nie poparzyć.
Można stosować 1 -2 razy dziennie.
Najlepiej przygotować sobie dwa wiaderka/miski z wodą ciepłą/gorącą i z zimną. A pod ręką mieć jeszcze czajnik z gorącą wodą, żeby w razie potrzeby dolać do pierwszego naczynia.
Pozdrawiam:)
B.

Offline kolorowa91

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 20, 2015, 20:42:55 »
cześć, podbijam temat :)

Czy ktoś leczył się tym zestawem ziół na torbiele jajnika? Ja mam torbiel 6x3cm, która nie zeszła po pierwszej kuracji duphastonem. Dostałam go znow, od 15  dc, ale teraz chce zastosowac wspomagajaco ziola, bo wierze w ich moc.

Jesli nie te, to moze komus pomogla jakas inna mieszanka? :)

Offline Renee55

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 29, 2015, 13:13:10 »
Stosuję tę mieszankę od tygodnia więc nie wiem na razie czy pomaga, mam zamiar pić 2-3 miesiące, moja torbiel 2x2cm nie ruszyła się po 7 miesiącach brania hormonów. Ufam że te zioła mi jakoś pomogą. Koleżanka na torbiel endometrialna stosuje dietę Dąbrowskiej. Z tego co wiem zmniejszyła się trochę.

Offline KatarzynaT

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 14, 2015, 20:55:44 »
Witam serdecznie,
Na początku czerwca w trakcie kontrolnego  usg okazało się,że na lewym jajniku dochowałam się torbiela o wielkości 48 mm.Zrobiłam zalecone badania (markery nowotworowe antygen ca 125 -
wynik 11,7 -w normie ) W związku z dobrym wynikiem  postanowiłam spróbować pozbyć się torbiela metodami naturalnymi.Po przeczytaniu powyższych postów i dyskusji , do której odesłała Basia ,zrobiłam opisaną mieszankę ziołową i piłam ją 2 x dziennie przez 4 tygodnie .Stosowałam też w tym czasie homeopatyczny wyciąg z gorzknika kanadyjskiego (zalecony przez homeopatę).Po 4 tygodniach
kolejne kontrolne usg wykazało brak jakiegokolwiek torbiela.Nie jestem pewna czy same zioła też by zadziałały.Tak czy inaczej przy pomocy metod "ziołowych" udało mi się zlikwidować "intruza".
Dziękuję za wiele pożytecznych informacji,które pojawiają się na tym forum i zachęcają do korzystania z Apteki Natury.

Offline tomczan

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 14, 2015, 23:23:16 »
Słyszałem ostatnio od jednej klientki, że rewelacyjnie się spisuje w tej kwestii olej z wiesiołka :)
Polecam:http://www.biostrefa.pl/ żywność, zioła, kosmetyki :)

Offline Renee55

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 03, 2015, 10:24:29 »
SKŁAD
Liść brzozy - Betulae folium  15,00 gram
Kwiatostany nagietka - Calendule anthodium  10,00 g
Kwiatostany kocanek - Helichrysi anthodium  5,00 g
Kora kaliny koralowej- Viburni corteX  10,00 g
Nasienie lnu - lini semen  .10,00 g
Ziele bylicy - Artemisiae vulg.herba  10,00 g
Ziele krwawnika - Achillae herba   50,00 g
Ziele skrzypu polnego - Equiseti herba  50,00 g
Ziele przywrotnika - Alchemillae herba   50,00 g
Kłącza perzu - Agropyri rhizoma  50,00 g

Od kilku tygodni piję tę mieszankę, zauważyłam że skóra na twarzy mi się bardzo przesusza i mam jakby pod skórą "kaszę". Myślicie że to z powodu tych ziół? Czy przypadkiem skrzyp nie wysusza? Ale tez sporo wyprysków się pojawia no i nie wiem czy to dobrze czy źle, czy to znak oczyszczania czy przedawkowania ziół? Piję po ok. 3 szkl. dziennie.

Offline nalia

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 04, 2015, 07:06:17 »
Renee55, nie miałam problemów z cerą podczas picia tej mieszanki, ale 5 cm torbiel zniknęła w miesiąc :) wcześniej tabletki jej nie ruszyły. Teraz popijam te ziółka profilaktycznie.