Autor Wątek: Witamina C - wlewy i borelioza.  (Przeczytany 25192 razy)

Offline janek

• Dużo Pisze
Odp: Witamina C - wlewy i borelioza.
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 14, 2016, 09:08:27 »
Do wenflonu podłączasz dowolną rzecz i leci.
Ćwiartkę możesz wpuszczać do żył w 15 jak i 45 min.

15 minut mogłoby być już przepustką na ten lepszy świat ;)

Możemy wymieniać dowolne rzeczy które da się wprowadzić wlewem.
Ja brałem Biotrakson w dawce 4g, (dla ciekawości rozpuszczony w 100 i 250ml) nawet w szpitalach(niektórych) boją sie dawki 2g.
Czasy też miałem różne od 1:15min; do jak mi się śpieszyło te 15min, najczęściej 30 min.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 14, 2016, 09:22:44 »

Twoje relatywizowanie rzeczywistości poraża.
To co Ty piszesz jest porażką. Coś mi się zdaje, że jesteś wstrętnym seksistą. A Twój zwrot nie tylko oburzył Ewę, ja też jestem zniesmaczona.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Krzysztof B

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 14, 2016, 09:27:06 »
"Tępe cipy"- macie problem z odczytaniem tej frazy z kontekstu?

widzisz , problem w zapodaniu a ja to już mam .
Bo'
 wypowiadam się na podstawie publikacji, dostępnej na mojej półce.

strona 97 (broszurki Pana Zięby) "Dożylnie ?Ale jak?"

i co cytamy? 
Bajki Jana KOBUSZEWSKIEGO  -
To Nie jest wyznaczony Standart postępowania)

Nie twierdzę że. Terapie z wit C są nieskuteczne .
Pan Zięba tylko przybliża problem podając ośrodki i konkretne osoby je wprowadzające .
Pan Zięba nie daje nawet schematu terapii - zbyt mało tu informacji  (wyniaka to może z tego zdania P Zięby - "wiem ale nie powiem") .
Bo jak mam mówić - 

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 14, 2016, 09:41:19 »
tam też - Zięba Jerzy zleca pisemnie podanie leku dożylnego ?

Czy coś się zmieniło w ciągu nocy ?
Samowolne podanie  leku  dożylnie (przez pielęgniarkę) skutkuje odpowiedzialnością karną.

...ale wstrzykiwanie trucizny (chemia), statyny i przymusowe dawki toksyn ( szczepionki) w świetle prawa to już jest ok ?.... bo przedstawiciel handlowy -tytułujący się dziś lekarzem- ma dyplom i państwo pozwoliło?  ....he.....przypominam, że w Norymberdze odrzucili takie argumenty ;-)

Poczytaj co ma do powiedzenia w temacie DOKTOR nie prostytuujący się lobbingiem i skończ z niewolniczym uwielbieniem dla procedur:)
Twierdzenie, że ja sama nie mogę zdecydować o podaniu SOBIE dożylnie  WIT C, a państwo pod przymusem  może wstrzyknąć mi toksyny, śmierdzi z daleka  "demokracją" północnokoreańską.....

http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=17880&Itemid=119

http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/sol_a_medycyna_upadek,p1857922643

http://www.polishclub.org/2015/06/06/dr-jerzy-jaskowski-edukacja-niewolnikow-a-witamina-d-3/
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2016, 09:56:25 wysłana przez werbena »

Offline Krzysztof B

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: Kwietnia 14, 2016, 09:57:30 »

Samowolne podanie  leku  dożylnie (przez pielęgniarkę) skutkuje odpowiedzialnością karną.

...ale wstrzykiwanie trucizny (chemia), statyny i przymusowe dawki toksyn ( szczepionki) w świetle prawa to już jest ok ?.... bo przedstawiciel handlowy -tytułujący się dziś lekarzem- ma dyplom i państwo pozwoliło?  ....he.....przypominam, że w Norymberdze odrzucili takie argumenty ;-)

Poczytaj co ma do powiedzenia w temacie DOKTOR nie prostytuujący się lobbingiem i skończ z niewolniczym uwielbieniem dla procedur:)

http://www.prisonplanet.pl/nauka_i_technologia/sol_a_medycyna_upadek,p1857922643

http://www.polishclub.org/2015/06/06/dr-jerzy-jaskowski-edukacja-niewolnikow-a-witamina-d-3/
.
Też bym tak chciał .
Ale. Póki co poruszamy się w takiej rzeczywistości (temat rozległy)
Ja tylko zwaracam uwagę  rewolucjonistom na aspekt prawno moralny w kontekście -szukania pielęgniarki do pomocy w takiej terapi.

To o czym piszesz jest w zakresie zmiany systemu a nie gotowej recepty na konkretny przypadek.
I właśnie chodzi o wdrożenie terapi zgodnie ze stanem wiedzy i zachowania bezpieczeństwa w szerszym stosowaniu.
Nie unikniemy regulacji prawnych działań medycznych.
Z prostej przyczyny - nikt nie jest nieomylny.
Jednakowoż, w kontekście działań czapy naukowo-prawnej nad medycyną, możemy stwierdzić pewien bezwład (żeby nie powiedzieć działanie w interesie lobby).
Jeśli jesteś masz już satysfakcję z dokopani mi - to jestem heppy.
Pozdrawiam.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Kwietnia 14, 2016, 10:01:43 »

.
Też bym tak chciał .
Ale. Póki co poruszamy się w takiej rzeczywistości (temat rozległy)
Ja tylko zwaracam uwagę  rewolucjonistom na aspekt prawno moralny w kontekście -szukania pielęgniarki do pomocy w takiej terapi.

To o czym piszesz jest w zakresie zmiany systemu a nie gotowej recepty na konkretny przypadek.
I właśnie chodzi o wdrożenie terapi zgodnie ze stanem wiedzy i zachowania bezpieczeństwa w szerszym stosowaniu.
Nie unikniemy regulacji prawnych działań medycznych.
Z prostej przyczyny - nikt nie jest nieomylny.
Jednakowoż, w kontekście działań czapy naukowo-prawnej nad medycyną, możemy stwierdzić pewien bezwład (żeby nie powiedzieć działanie w interesie lobby).
Jeśli jesteś masz już satysfakcję z dokopani mi - to jestem heppy.
Pozdrawiam.

...odpowiadasz, a nie wiesz na co, bo w tak krótkim czasie nie zdążyłeś przeczytać zalinkowanych tekstów, a już powoływanie się na aspekt moralny w tym kontekście to żenada ;-).....

...i jeszcze jedno- Ty  PRZEWROTNIE postrzegasz realia. Piszesz "Ja tylko zwracam uwagę  rewolucjonistom"....he , w kontekście powyższej dyskusji rewolucjonistą jesteś TY, zwolennik niewolniczych przymusowych procedur -  wszelki reżim zazwyczaj wiąże się z rewolucjami (koreańska, kubańska itd.), natomiast to, o czym ja mówię-pozostawienie decyzyjności obywatelom -wprost przeciwnie ;-)

« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2016, 10:34:47 wysłana przez werbena »

Offline Krzysztof B

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: Kwietnia 14, 2016, 10:09:19 »
[
Możemy wymieniać dowolne rzeczy które da się wprowadzić wlewem.
Ja brałem Biotrakson w dawce 4g, (dla ciekawości rozpuszczony w 100 i 250ml) nawet w szpitalach(niektórych) boją sie dawki 2g.
Czasy też miałem różne od 1:15min; do jak mi się śpieszyło te 15min, najczęściej 30 min.

Czy ten specyfik nabyłeś na allegro?

Czasy miałem różne- zgodnie z ulotką zaleceniem i znanym mechanizmem działania..

Pozdrawiam

Offline Krzysztof B

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: Kwietnia 14, 2016, 10:12:21 »

...odpowiadasz, a nie wiesz na co, bo w tak krótkim czasie nie zdążyłeś przeczytać zalinkowanych tekstów, a już powoływanie się na aspekt moralny w tym kontekście to żenada ;-).....

Ha, mam taki dar.

pozdrawiam bez urazy.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #23 dnia: Kwietnia 14, 2016, 10:16:16 »
Wlewy witaminy C to nie zabawka. Po pierwsze nie ma opracowanych procedur: stężeń i prędkości dozowania, po drugie najpierw tą witaminę C z Allegro by trzeba było rozpuścić (w czym? soli fizjologicznej?) i wysterylizować, jeśli nie mamy płynów wysterylizowanych fabrycznie?. Czy ktoś się zastanawiał, jak się sterylizuje domowe wyroby? Proponuję przeczytać Danysza podręcznik dla felczerów.

Dalej, nawet Ziębia opisując super działanie odtruwające witaminy C powołuje się na historie szpitalne i wlewy przeprowadzane w szpitalach w sytuacji bezwzględnego zagrożenia życia. Lekarze podejmujacy te decyzje ryzykowali, ale niezrobienie czegokolwiek nie byłoby bynajmniej mniej szkodliwe.

Zadna rozsądna pielęgniarka, z minimalnym instynktem samozachowawczym, nie zrobi partyzanckiego wlewu witaminy C pacjentowi w domu bez zlecenia i wyraźnej instrukcji podawania od lekarza. No, chyba, że pacjent i jego rodzina podpiszą, że on i jego spadkobiercy się zrzekają wszelkich odszkodowań, a swoje majątki zapisują pielęgniarce, aby miała za co żyć po wyjściu z paki i utracie prawa do wykonywania zawodu.

Pozdrowienia :-)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2016, 11:10:51 wysłana przez Basia »

Offline Krzysztof B

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Kwietnia 14, 2016, 10:26:45 »
Dziękuje.
Już byłem na granicy zwątpienia w zdolność postrzegania rzeczywistości przez ludzi.
Danysz" przeczytany" -
Ale, potrzeba nam trochę samokrytycznego spojrzenia na nasze możliwości.

Z pozycji polecam 'Lekarz ratujący zdrowie" Springer .
Jako odtrutkę na nowomowę (rok wydania 1928).

I, myślę,
 Twój wpis ostudzi te "sejmowo -  telewizyjne" maniery.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 14, 2016, 10:29:43 wysłana przez Krzysztof B »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Kwietnia 14, 2016, 12:59:17 »
Czy myślisz, że to zrobią bez zlecenia lekarza 100 gramów witaminy C dziennie?
Jakoś nie chce mi się w to uwierzyć...

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Kwietnia 14, 2016, 13:08:56 »
W życiu nie uwierzę, że ktoś poda oficjalnie,np. z rachunkiem 100g vit C

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Kwietnia 14, 2016, 13:19:51 »
Nie wiem czy zrobią czy nie. Jeżeli robią to na zlecenie lekarza, to widać, że są lekarze, którzy zlecają. Tak samo nie wiem czy janek mógł legalnie dostawać 4g Biotraksonu, skoro jak sam napisał 2g boją podać się w szpitalu. Nie chcę dyskutować co wolno, a czego nie wolno. Jak się ma boreliozę, trzeba walczyć aby przeżyć, legalnie czy nie...

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Kwietnia 14, 2016, 13:30:58 »
Janek mógł dostawać ponieważ dawka 4g jest dość powszechnie stosowaną dawką przy braniu 4x w tygodniu.
Zlecało ją przynajmniej 2 lekarzy ILADS i każdy kto doradza w sprawach boreliozowych powinien o tym wiedzieć.
To jest elementarz.

A podawać wolno wszystko co zleci lekarz.
Ja piszę o legalnych, realnych,prawdziwych rzeczach.
Dla ciekawych podam, że słyszałem o jednej osobie która brała w szpitalu 8g.