Mąka z ciecierzycy pięknie umyła głowę po całonocnej masce z oleju kokosowego. Włosy na końcach umyłam jednak dodatkowo kapką szamponu - chyba nieumiejętnie rozprowadziłam mąkę, nie usunęła oleju z końcówek. Kapka szamponu to 10 % ilości , którą normalnie stosowałam do mycia włosów po oleju! Miro - jestem Ci szczerze wdzięczna.
Na koniec spłukałam wodą z octem.
Kilka słów o J&J.
płyn , który wzbogacam ma skład Aqua, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Citric Acid, Acrylates/c10-30 Acryl Acrylate Crosspolymer, Sodium Chloride, Glyceryl oleate, p-Anisic Acid, Sodium Hydroxide, Phenoyethanol, Sodium Benzoate, Parfum
Na "tapecie " jest szampon "no more tears"
The Campaign for Safe Cosmetics has unsuccessfully been urging the world's largest health care company for 2 1/2 years to remove the trace amounts of potentially cancer-causing chemicals – dioxane and a substance called quaternium-15 that releases formaldehyde – from Johnson's Baby Shampoo, one of its signature products.
zaznaczone na tłusto szkodliwe substancje . Drugą z nich znalazłam w składzie szamponu "no more tears" , która była
gratisem do płynu . Szampony zawierające to quaternium są ponoć wycofywane ze sprzedaży . To już wiemy, na jakiej zasadzie.
Skoro koncern J&J jest taki podpadowski, przejrzę dokładniej składniki z płynu "3 w 1" przed dalszymi eksperymentami.
Zapuszczająca włosy do pasa
Inez
1,6 cm/ miesiąc