Autor Wątek: Jak rozrzedzić krew ?  (Przeczytany 4094 razy)

Offline Marcel

• Nowy
  • *
Jak rozrzedzić krew ?
« dnia: Lutego 18, 2016, 14:12:50 »
Witam
 Obebralam wyniki morfologii i mam PLT płytki krwi 588 (Przy normie do 350)

Bardzo sie tym zmartwiłam, bo często mam kołatania serca. Może mam krew gęstą jak budyń, Nie wiedziałam szybko co zrobić . Zaczęłam pic duzo wody i zjadłam czosnek.

Co jest dobre na rozrzedzenie krwi ( bo chyba mam za gęstą). Może przyczyna było to, że brałam antybiotyk i sterydy w zastrzykach na zapalenie oskrzeli.
Proszę o jakie rady,

Offline zulu

• Dużo Pisze
Odp: Jak rozrzedzić krew ?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 18, 2016, 14:37:18 »
Tak na szybko, przypominają mi się porady sp. o. Jana-Grande Majewskiego. Cebula, która pod każdą postacią, za wyjątkiem mocno przesmażonej ma takie działanie.

veritas est adaequatio intellectus et rei

Offline Marcel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 18, 2016, 15:00:08 »
Najgorsze, że po cebuli boli mnie watroba. A milorzab?

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 19, 2016, 19:50:38 »
Najgorsze, że po cebuli boli mnie watroba.

To Ty lecz wątrobę, póki jeszcze masz czas. To jest bardzo poważne ostrzeżenie od wątroby.

Pozdrowienia :-)

Offline Marcel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 19, 2016, 21:22:53 »
A jak zabrać sie za ta wątrobę ?  Prosze o rady, bo boli mnie często w prawym boku i mam wysoki cholesterol. Pomocy, co robić z ta wątroba.  Kiedyś lekarz proponował tabletki HEPAREGEN. Co sadzicie ?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 20, 2016, 09:29:20 »
Na górze ekranu jest funkcja "szukaj". SKorzystaj z niej, przemyśl, co Tobie będzie pasować i zacznij próbować. Przed spróbowaniem oczywiście możesz tu przedyskutować wątpliwości.

Jedyne, co ABSOLUTNIE odradzam, to tzw "oczyszczanie wątroby" według przepisów, które straszą po internecie za pomocą szklanki oleju z cytryną i solą gorzką.

Widzę, że traktujesz forum, jak lekarza: przychodzisz, coś powiesz, cos pominiesz i wychodzisz z receptą do wykupienia z gwarancją lepszych wyników, niż po receptach od normalnego lekarza.

Niestety, to nie jest tak lekko.
Po pierwsze chyba nikt z nas nie jest jasnowidzem.
Poza tym, nie wszystkie często zalecane surowce są dostępne w handlu, a te, co są dostępne, mogą nie być wystarczajo dobrej jakości, ale jak nie ma wyjścia, to trzeba od czegoś zacząć. Musisz zacząć sama zbierać, albo zapłacić komuś za zebranie i za wyciąganie z Ciebie słowa-po-słowie na temat tego, co Tobie jeszcze dolega.

Pozdrowienia :-)