I sądzisz, że to działa. Muszę Cię rozczarować. Tam na dole jest sentencja księdza Tischnera i to jest ta ostatnia pozycja. Tak się składa, że podczas walki z tym co lekarze nazwali IBS zrobiłem ponad 500 lewatyw. Z różnych ziół. Wiem więc jak działają różne zioła w lewatywie. Skoro lewatywy z ziół nie czyszczą jelita grubego to tym bardziej takie coś o czym tam piszą.
300 ml przefiltrowanej wody
¼ łyżeczki pieprzu Cayenne
Sok wyciśnięty z ½ cytryny
2 łyżki syropu klonowego organicznego
A co z tego miałoby niby dotrzeć do jelita grubego ? chyba jedynie woda i to jak potem weźmie się sól gorzką. A co to jest syrop klonowy organiczny ? To klon produkuje też sok nieorganiczny ?

Tu też muszę Cię zmartwić. Nie ma syropu klonowego nieorganicznego. Takiego sformułowania użyto tylko dlatego bo jest to jedna wielka ściema. Każdy sok z klonu więc i każdy syrop z niego jest organiczny. By to złapać wystarczy jedynie włączyć mózg do działania.
¼ łyżeczki pieprzu Cayenne w ciągu dnia to przecież ilość śmieszna. Ja do zupy dodaję pół łyżeczki, kurkumy zjadał do 3-4 łyżeczek plus inne przyprawy. Sok z cytryny to głównie kwas cytrynowy i jego też dużo piję bo robię wyciągi z owoców leśnych na kwasach organicznych jakich są niedobory w diecie. Syropu klonowego nie piję ale używam dziennie ok 30 gram ksylitolu. I nie widzę by to coś oczyszczało.