Autor Wątek: Glista ludzka, objawy neurologiczne  (Przeczytany 19426 razy)

Offline Davidek

• Nowy
  • *
Glista ludzka, objawy neurologiczne
« dnia: Lutego 09, 2016, 17:28:22 »
Witam,

mam pytanie odnośnie leczenia pasożyta glisty ludzkiej, który daje objawy ze strony ukladu nerwowego, takie jak:

osłabienie mięśniowe
zaburzenia koncentracji, pamieci
tiki mięśniowe
zrywy miokloniczne
ogólnie osłabienie
senność
nadmierne pocenie
zimne stopy (słabe mikrokrążenie)
podwyższona temperatura ciała
nadpobudliwość nerwowa i psychoruchowa

chciałbym się dowiedzieć jakie są alternatywy w medycynie naturalnej na jak najszybsze wytępienie tego dziadostwa, bo szczerze mówiąc to żyć mi się przez to coś już nie chce :/
''Wolę raczej swoją wolność niż Twoją miłość. Jeśli masz do wyboru towarzystwo w więzieniu i samotny spacer na wolności, co wybierasz?''

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Glista ludzka, objawy neurologiczne
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 09, 2016, 19:07:32 »
Przeczytaj wątek marcowej, bo macie podobne problemy http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3814.0
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 09, 2016, 19:48:31 »
A jak to zostało ustalone, że to glista?

Pozdrowienia :-)

Offline Davidek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 10, 2016, 11:30:21 »
A jak to zostało ustalone, że to glista?

Nie zostało ustalone, chodziłem do stu lekarzy od 7 lat nikt nic nie potrafił jednoznacznie określić, a ja już mam dosyć :(
W badaniu IGG z surowicy na gliste ludzką wyszło mi 10,020 NTU co daje wynik pozytywny, aczkolwiek mówie nie wiem dokładnie co mi jest mam milion badań i nikt nie potrafi, żaden lekarz nic powiedzieć. Dałbym sporo gdybym trafił na kompetentnego lekarza, który wyjaśnilby przczyny moich dolegliwości. Wczoraj wypiłem nano srebro koloidalne i objawy sie pogorsyzły, wieczorem miałem nogi z waty, totalne rozkojarzenie, jeszcze większe niż na codzień. Mam już dosyć..
''Wolę raczej swoją wolność niż Twoją miłość. Jeśli masz do wyboru towarzystwo w więzieniu i samotny spacer na wolności, co wybierasz?''

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 10, 2016, 13:58:21 »
Dogadaj się z jakimś weterynarzem, który ma mikroskop na temat badania kału.

A teraz na spokojnie, napisz, jak się odżywiasz.
Czy ostatnio na coś chorowałeś? Jak to się zaczęło?

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 10, 2016, 15:57:21 »

Testy na boreliozę też robiłeś? Sądząc po objawach jest duże prawdopodobieństwo.

Offline Davidek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 10, 2016, 16:37:44 »
Ok, ale jeżeli te moje objawy nieurologiczne, mogą być od strony pasożyta to oznaczałoby, że jest on w mózgu, czy nadal w kale ? pytam, bo na to wszystko jestem jeszcze zielony w kwestiach medycznych.

Co do chorób to ostatnio na nic nie choruje, jedynie co to właśnie te wszystkie objawy plus jeszcze kilka. A zaczęło się to dokładnie w maju 2008 roku.Generalnie już od początku 2008 roku (24 lata) miałem częste infekcje górnych dróg oddechowych, pamiętam styczeń-infekcja, marzec infekcja, maj to samo no i w czerwcu kolejna z tym, że ta w czerwcu rozpoczęła u mnie szereg innych objawów, ale o tym za chwile. To co czułem dodatkowo już praktycznie od marca 2008 to zmęczenie podczas dnia, tz. musiałem na przykład w ciągu dnia jakoś w jego połowie położyć się na chociaż 30 minut, po czym siły, że tak powiem wracały. Co prawda nie byłem już taki pełny wigoru jak wcześniej, za nim dopadło mnie to chroniczne lekkie zmęczenie, ale troszkę po lekkim odpoczynku siły wracały.
Nadszedł czerwiec i ta własnie ostatnia infekcja a z nią cały mój świat runoł :( Wieczorem poczułem osłabienie, takie jakie zawsze czułem przed zachorowaniem, lekka gorączka 37,5 C słabsze mięśnie, ogólne rozbicie coś jak przy grypie lub bardziej przy przeziębieniu, wypiłem jakieś specyfiki na przeziębienie coldrex podajże i położyłem sie spać. Kolejny dzień będzie początkiem zniszczenia mojego młodego życia, mojej młodości :((
A więc po przebudzeniu się miałem całe, ale dosłownie całe oczy zaklejone zastygniętą ropną wydzieliną, do tego stopnia, że nie mogłem ich otworzyć za nim nie oderwałem tych strupów. Ropny kaszel, osłabienie, lekka gorączka. Wizyta (kolejna) ,u lekarza rodzinnego, przepisany antybiotyk i do domu. W nocy obudziłem się cały zlany potem z cięzkim oddechem i na drugi dzień doszły inne bardzo dziwne objawy, mianowicie:

- temperatura 37,2 w ciągu dnia cały czas podwyższona, wiem ze jest pdwyższona bo zawsze mialem 36,5
- przez dwa dni ból wszystkich mięśni coś jak przy zakwasach, lecz nie uprawiałem wtedy żadnych sportów
- napady swędzącej skóry w danym miejscu
- to ogólne osłabienie, senność o której wspomniałem, że czułem to od marca, tylko teraz było to jeszcze bardziej odczuwalne
- przez jakiś czas klucha w gardle, dosyć długo, jakiś miesiąc lub nawet dłużej
- zwiotczenie mięśni - w ciągu jednej nocy po przebudzeniu były miękkie i jakby oderwane od kości jak u starych ludzi, dzień wcześniej miałem mocne sprężyste mięśnie
- lekkie zaniki drobnych mięśni widoczne szczególnie na zgięciach kolan i przy nadgarstkach
- pogorszenie wydolności oddechowej, szybka męczliwość
- kłucia w klatce piersiowej
- fascykulacje na całym ciele - zaczeło się od pleców o poranku kiedy to obudziłem się z zaklejonymi oczami poczułem silne zrywy mięśnia za raz pod łopatką, w bardzo niedługim czasie dosłownie na drugi dzień drżenia pęczkowe rozlały się na całe ciało, łącznie z powiekami, nawet mięsień wewnętrzny zwieraczy czasami
- lekkie bóle głowy napadowe, chwilowe
- osłabienie mięśni tz. nie osłabienie typu że nie mam siły czegoś podnieść tylko osłabienie typu zakwasy po niewielkim wysiłku mięśni dłuższe o wiele niż przed zachorowaniem na to 'coś'
- zaczołem czuć pogorszenie koncentracji i pamięci
- przez kilka dni mocne poty w nocy
- zimne stopy
- cały czas obfite pocenie się pod pachami w ciągu dnia
- podkrążone oczy
- mocniejszy puls serca widoczny i odczuwalny wszedzie, w głowie na brzuchu..

Powrót na ścieżkę poszukiwań skłonił mnie fakt że 05.2015 czyli 7 lat po, przebyłem jakąś infekcję znowu z kaszlem i potami w nocy i wszystkie jakby objawy z 2008 roku na kilka dni powrociły po czym odeszły zostawiając te same, które trwają aż do dzisaj po tej infekcji z 2008 roku! Czyli od 2008 roku utrzymują się u mnie dzień i noc 24h takie objawy jak:

- fascykulacje na calym ciele caly czas
- osłabienie mięśni (zakwasy i szybka męczliwość) po małym wysiłku, siła w mięśniach taka sama
- straszna senność i zmęczenie po każdej przespanej nawet 8 godzin nocy
- zimne stopy aż bolą gdy temeperatura na powietrzu spada ponizej 15 stopni
- gorsza wydolność oddechowa przy bieganiu etc.
- nadmierne pocenie pod pachami ( z tym poceniem jest różnie, pamiętam, że po 2010 ustało lecz teraz to tej infekcji z maja znowu sie zaczeło
- podwyższona temeperatura ciała do 37 lub 37,2 st
- podkrążone bardzo oczy
- mocny puls serca

Offline Davidek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 10, 2016, 17:13:35 »

Testy na boreliozę też robiłeś? Sądząc po objawach jest duże prawdopodobieństwo.

Odnośnie boreliozy to robiłem najpierw ELISA w 11.07.2008 roku

Borelia IgG ilościowo < 2 RU/ml

Borelia IgM ilościowo < 2 RU/ml

ujemny =<15,9 ru.ml
wynik wątpliwy 16.0- 21.9 ru.ml
dodatni > 21.9 ru/ml

poźniej:

30.07.2008

zwykły PCR NA Borrelia burgdoferi - negatywny
robiłem także PCR real time w Poznaniu data 5 listopada 2008

mykoplazma - negatywny
borelia - negatywny
babesia - negatywny
bartonella - negatywny

09.10.2015

borrelia western blot zdjęcie wyników w załącznikach

także:
11.08.2008 - ELISA/Chlamydia pneumoniae IgG 44.22 RU/ML
IgM 0.26 RATIO

wynik ujemny , <16,0 RU/ml
wynik wątpliwy 16-21,9 RU/ml
wynik dodatni >21,9 RU/ml

ELISA/ Mykoplazma pneumonia IgG 54,90 RU/ml
IgM -------------

wynik ujemny , <16,0 RU/ml
wynik wątpliwy 16-21,9 RU/ml
wynik dodatni >21,9 RU/ml

i teraz
Wyniki na chlamydie i mykoplazme. Krew pobrana 09.10.2015:

Chlamydia pneumoniae   Przeciwciała w kl. IgG   45,65   RU/ml   
Chlamydia pneumoniae   Przeciwciała w kl. IgM   0,13   Ratio   

Mycoplasma pneumoniae   Przeciwciała w kl. IgG   105,33   RU/ml   
Mycoplasma pneumoniae   Przeciwciała w kl. IgM   0,28   Ratio

dodam jeszcze że od tego 2008 roku mam cały czas niski poziom b12: 250pg/ml norma 175-870pg/ml, co prawda nie mam niedoboru, ale jest przy dolnej granicy, w tej chwili suplementuje b12

i dodam, że mam monocyty podwyższone od jakiegoś czasu bez znanej przyczyny. w załączniku wynik morfologii

Offline Davidek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 10, 2016, 17:15:40 »
Kurczę nie mogę coś dodać załączników, pisze że koszyk jest pełny. zdjęcia mają po 30 kB

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 10, 2016, 18:19:25 »
No, to nie borelioza, ale chlamydie i mykoplazmy to też bardzo nieciekawe towarzystwo i spokojnie mogą dawać objawy później neurologiczne. Masz stany podgorączkowe, a borelioza daje efekt raczej przeciwny - temperatura jest zbyt niska.

Ale kał na pasozyty też możesz zbadać.

Offline Davidek

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 10, 2016, 18:43:03 »
No, to nie borelioza, ale chlamydie i mykoplazmy to też bardzo nieciekawe towarzystwo i spokojnie mogą dawać objawy później neurologiczne. Masz stany podgorączkowe, a borelioza daje efekt raczej przeciwny - temperatura jest zbyt niska.

Ale kał na pasozyty też możesz zbadać.

No tak, te chlamydie i mycoplazmy biorę też cały czas pod uwagę. Z borelioza chyba daje sobie spokoj, bo teraz robiłem western blot i wyszło 0 punktów dla wszystkich 15 antygenów, więc chyba nie ma śladu po boreliozie biorąc pod uwagę ten wynik i tamte z 2008 roku.

Co do diety to od jakiś 3 miesięcy przeszedłem na dietę zbalansowaną pod względem metabolizmu. Tz. jem 3 razy dziennie w odstępie 5 godzin, żeby wszystko mogło się wypalić w organizmie do następnego posiłku. Do tego nie łączę białek w jednym posiłku tylko jak jem gęś to jem gęś a nie gęś i świnie. Do każdego dania zjadam 160gram warzyw, które kupuje na targu od ludzi ze wsi. Ograniczyłem chleb prawie do zera, jak już to żytni na zakwasie. Zero makaronów, mąki, prostych cukrów. Po każdym posiłku zjadam owoc zazwyczaj są to polskie jabłka, gruszki, ale owoc zawsze po posiłku, żeby trzustka nie była obciążana. Wypijam dziennie okolo 2 litrów wody.

Zauważyłem że to co jem ma wpływ na jeden z moich objawów mianowicie to zmęczenie. Jest mniejsze jak nie jem cukrów prostych, słodyczy etc. A gdy zjem coś takiego to natychmiast nie mam na nic siły, idę spać. Nie wiem ale moze dla jakiegoś kumatego lekarza może to być jakiś punkt odniesienia do mojej zagadkowej sytuacji :/

Jeszcze dodam, że wczoraj spróbowałem srebra koloidalnego po którym miałem ostre pogorszenie samopoczucia tak jakbym coś tam ruszył w tym moim układzie nerwowym.
« Ostatnia zmiana: Lutego 10, 2016, 18:45:54 wysłana przez Davidek »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 10, 2016, 22:28:46 »
Masz stany podgorączkowe, a borelioza daje efekt raczej przeciwny - temperatura jest zbyt niska.
Rozmawiałam z dziewczyną, której mąż miał ciągłe stany podgorączkowe, no i w ogóle bardzo źle się czuł. Trafił do onkologa, a lekarz kazał zrobić testy na boreliozę. Wyszły dodatnie, wkrótce okazało się, że cała rodzina jest chora włącznie z dzieckiem kilkuletnim. Wiem, że leczyli się ILADS.
Davidek bardzo dużo chorych z dziwnymi objawami, gdy wykluczą inne choroby, leczą boreliozę nawet przy ujemnych wynikach. Bakterie mogą mieć postać L, albo są w kompleksach immunologicznych - wtedy ewentualnie test KKI.

Offline neurologiabnfz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 20, 2023, 11:59:52 »
Nie wiadomo jaka jest przyczyna, trzeba zlecić szereg szczegółowych badań.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 21, 2023, 11:38:21 »
Nie wiadomo jaka jest przyczyna, trzeba zlecić szereg szczegółowych badań.

To tylko spamer SEO, żaden porządny lekarz.