Autor Wątek: zielarze - pomożecie?  (Przeczytany 16063 razy)

Offline witk1234

• Nowy
  • *
Odp: zielarze - pomożecie?
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 10, 2016, 23:17:24 »

- jedzenie surowych rzeczy to podstawa zdrowia jest kłamstwem
- pasta Budwig to cudowny lek też jest kłamstwem
- mięso szkodzi więc nie należy go jeść i wtedy człowiek stanie się silniejszy i zdrowszy też jest kłamstwem
- dieta oparta o tłuszcze z niską zawartością cukrów powoduje wyleczenie też jest kłamstwem.
- dieta rozdzielna przywraca zdrowie też jest kłamstwem
- probiotyki naprawią naszą florę jelitową to też nie prawda
Podchodząc do tematów tak jak Ty podszedłeś na zasadzie testów bez zebrania odpowiedniej wiedzy można napisać również:
- zioła leczą dolegliwości - to jest kłamstwo
- homeopatia leczy dolegliwości - to jest kłamstwo
- organizm sobie nie poradzi bez dodatkowego łykania witamin - to jest ogromne kłamstwo
- lekarze prawidłowo diagnozują problemy - to jest kłamstwo
- większość badań daje prawidłowy obraz stanu organizmu - to jest kłamstwo
- stosowanie dużych ilości ziół i preparatów naturalnych szkodzi - to jest prawda
itd.

Co do badań, które zaleciliście na problemy to jedynie co może wyjść to dodatkowe choroby tj. wrzody, polipy, problemy z wydzielaniem żółci, nadmierna ilość kwasu solnego lub jego brak itd, które nie mają wpływu na podstawę problemu a tylko będzie można na nie zwalić wszystkie dolegliwości. Potem zacznie się cała litania preparatów na wszystkie możliwe dolegliwości. I tak latami raz jest dobrze a raz źle.

Podstawowa wiedza

Co jest przyczyną przewlekłego zmęczenia?
Dlaczego organizm nie toleruje pokarmów?
Dlaczego przy tym występują problemy ze stawami?

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Luty 11, 2016, 02:26:36 »
Nie bardzo wiem do czego zmierzasz ?
Do stwierdzenia, że zioła nie leczą. Tak nie leczą. Mogą leczyć związki w nich zawarte. Działanie danej rośliny jest wypadkową tych działań. Ponieważ skład ziół jest zmienny /w różnym stopniu/ różne może być też działanie wypadkowe. Ponadto zioła stosowane objawowo nie będą leczyć. Będą działać na objaw tak samo jak to robią farmaceutyki. Ponadto mogą ale nie muszą leczyć. To tak jak skrzypce. W rękach dobrego muzyka, będzie się z nich wydobywać piękna muzyka. W rękach dyletanta usłyszymy rzępolenie, Czy homeopatia leczy czy nie leczy. Nie wiem. Nikt tego tak na prawdę nie sprawdzał ani ci którzy twierdzą, że leczy jak i ich adwersarze. Skoro nie ma badań ani potwierdzających działanie ani wykazujące że preparaty homeopatycznie nie działają, obie strony sporu nie mają racji.

Co do witaminy to jestem przeciwnikiem ich suplementacji w takich dawkach jak piszą niektórzy. Je trzeba uzupełniać wtedy kiedy są ich faktyczne niedobory a nie wtedy kiedy wyczytaliśmy, że to może pomóc.
Lekarze diagnozują co zostało i jak zaburzone. Przy czym to drugie jest raczej nie do ustalenia. Lekarze nie ustalają przyczyny choroby. Nie wiem czy to przy obecnym stanie wiedzy możliwe. Na chorobę składa się bardzo wiele czynników i ustalenie np 90 % procent z nich było by sukcesem. Badania nie są miarodajne nawet te najprostsze  z tytułu błędu pomiarowego.
Pojęcie duże ilości to pojęcie nie ostre. Są zioła które nawet w małych dawkach mogą zaszkodzić, a są takie które można jeść czy brać ile się zechce. /chodzi o świeże zioła/.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2016, 07:33:15 wysłana przez gumppek »
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 11, 2016, 10:22:31 »
Co jest przyczyną przewlekłego zmęczenia?
Dlaczego organizm nie toleruje pokarmów?

W 99% przypadków są to zaburzenia składu flory bakteryjnej jelit i spowodowane tym złe wchłanianie i na skutek tego awitaminoza.
Doprowadzenie flory bakteryjnej do prawidłowego stanu, po wielu latach zaburzeń jest zadaniem skomplikowanym, nie wystarczy zwykle łykanie Lakcidu czy Trilacu na noc, jak to co niektórzy zalecają.

Dlaczego przy tym występują problemy ze stawami?

Awitaminoza lub zakażenie jakimiś mikrobami lub niewydolność nerek.

Wracając do problemów marooned, jak już porobi proponowane badania, to będzie można dyskutować, co robić dalej.

Pozdrowienia :-)

Offline Wesoły Sen

• Więcej Pisze
  • Ojcze Święty Janie Opalo módl się za nami
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 11, 2016, 21:59:44 »
witk1234 nikt tu cudów nie obiecuje.

Cytat: witk1234
- stosowanie dużych ilości ziół i preparatów naturalnych szkodzi - to jest prawda

no dokładnie dlatego jak ktoś ma pieniadze to lepiej by się zbadał dokładnie niz badać reakcje na leki wypisywane w ciemno na podstawie możliwych domysłów i teorii. Można zbadać we krwi poziom amylazy i lipazy, mozna zbadać w kale poizom elastazy trzustkowej, test na h. pylori itd. im więcej się tych puzli odkryje tym bardziej wiadomo. Alternatywą jet testowanie odpowiedzi na leki. Skoro głównym objawem jest niestrawność to naturalnie warto pokombinować z enzymami. SIBO, kandydoza zmęczenie to tylko objawy np. nieporpawnie pracujących organów jak trzustka czy żołądek, mogą byc infekce, genetyczne uwarunkowania itd. itd.

Cytat: witk1234
- lekarze prawidłowo diagnozują problemy - to jest kłamstwo

oni przewaznie diagnozują jednostki chorobowe czyli objaw nazywaja chorobą a na objawy są leki, daje to szybkie możliwości reakcji i polepszenia samopoczucia, nie czarujmy się człowiek się rodzi i to nie zawsze zdrowy od urodzenia a potem to się już tylko coraz bardziej sypie i tego nikt nie zmieni. Zepsute do reszty zwraczałe organy naprawi tylko przeszczep, a lekarz który usuwa wszystkie choroby i przyczyny jest tylko jeden ale jego widzieć nikt nie chce.
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2016, 22:21:58 wysłana przez Wesoły Sen »
Jedna nitka DNA jest + a druga nitka -.  Całkowite sterowanie falami elektromagnetycznymi wszystkimi chorobami człowieka, komórkami, wirusami. Prąd powstaje z rozmagnesowania które zabija planetę obniżając pasy Van Allena. Walka z totalną kontrolą systemu śmierci się zaczyna

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #19 dnia: Luty 22, 2016, 10:41:18 »
Członkowie sekty optymalnej oraz sekty trawożernej też tak mówią. Ich diety też wszystko leczą. Nie nie wszystko bo na głupotę nie wpływają. Tak się składa, że stosowałem najbardziej drastyczną formę diety Budwig a pastę wzbogaciłem o kurkumę /ogień/ co czyniło ją za zgodną z zasadę pięciu elementów. Może nie piłem tyle soków ale tu niestety przeszkodą jest fakt że jabłka dzikie są do zebrania tylko w pewnym okresie. Skuteczność diety Budwig jest taka sama jak skuteczność witaminy C /wg członków sekty witaminowej/.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 22, 2016, 10:55:38 »
Ja nie wiem czy dieta Budwig jest kłamstwem. Z prostej przyczyny, nigdy jej nie stosowałam.
Może jest tak, że co jednemu pomoże, nie musi pomóc innemu. Każdy z nas jest indywidualnością.
W leczeniu często skupia się uwagę na niedomaganiu ciała, zwalczaniu samej choroby bez zwracania uwagi na psychikę jako elementu wspierającego w istotny sposób wychodzenie z choroby.
Wklejam link, w którym opowiedziana została historia chorego na raka nerki i leczenia dietą Butwig. Do historii załączone zostały wyniki badań chorego:
http://www.primanatura.pl/historia-bogdana-sie-konczy/

Offline marooned

• Nowy
  • *
  • wiem, że nic nie wiem...
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 22, 2016, 12:07:56 »
Wracając do mnie, porobiłem już większość badań, o których pisaliście. Umieszczę tutaj tylko te wyniki, które wyszły poza normy w badaniach ogólnych, oraz pojedyncze wyniki badań w kierunku konkretnych chorób czy patogenów:

Badanie ogólne moczu:
Ketony 5,20 mg/dl (Norma: 0,00 - 5,00)
Kreatynina:0,66mg/dl (norma 0,70 - 1,20)
Białko całkowite 6,3 g/dl (norma 6,4 - 8,3)

Posiew moczu - jałowy

Kiła (Treponema pallidum), test przesiewowy RPR/VDRL - wynik ujemny
HCV przeciwciała - wynik ujemny
Wirus zapalenia wątroby typ B - wynik ujemny
Helicobacter pylori IgG - <0,40 U/ml (wynik ujemny poniżej 0,9)

Wymazy z dziąseł i jamy ustnej - nic nie wyhodowano

Cholesterol całkowity 186 mg/dl
Homocysteina 9,30 µmol/l
Ferrytyna 117,72 ng/ml
Witamina D (25OH) 62,40 ng/ml

W tym tygodniu idę jeszcze do urologa, aby zlecił mi jakieś badania w kierunku tych okresowych stanów zapalnych w układzie moczowo-płciowym (bóle najądrza, stany zapalne prostaty, choroba mondora na prąciu).
I chyba po tych badaniach moczu trzeba by się nerkom bliżej przyjrzeć - i nie wiem czy dobrze kojarzę - cukrzycy?

justyna35

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Luty 23, 2016, 09:32:38 »
Ty miales monotonna diete, nie patrz na te wyniki wiazaco. Zrob  glukoze z krwi. Pewnie bedzie niska

"Uwaza sie ze sa najzdrowsi na kuli ziemskiej zyjac na silniku ketonowym. Nie moznawywolac cukrzycy z powodu takiej diety ale wynik endogennej insuliny bedzie niski. Moze byc za niski bo organizm jej nie potrzebuje funkcjonujac na ketonach"''

Zakonczysz diete to wszystko wroci do normy.

Offline marooned

• Nowy
  • *
  • wiem, że nic nie wiem...
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 09, 2016, 15:26:43 »
Wykonałem w zasadzie większość badań jakie mi podpowiadaliście na PW. Z niepokojących wyników wyszły:

Chlamydia pneumoniae   Przeciwciała w kl. IgA   0,14 (wynik dodatni: powyżej 1,1)
Chlamydia trachomatis   Ch. trachomatis kl. IgA   0,10 (wynik wynik niejednoznaczny: 0,8 - 1,1)

Nadmienię też, że te bakterie wyszły też na Oberonie...

PS.
Prosiłbym modów o posprzątanie mojego tematu. Licze także na pomoc w działaniu. Obecnie piję srebro koloidalne i ból jądra jakby przestał dokuczać.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 09, 2016, 16:13:10 »
Te bakterie są z nami zawsze, w zasadzie masz wyniki ujemne, co oczywiście nie wyklucza zakażenia.

Miejmy nadzieję, że się Tobie zacznie prostować.
We wspomnieniach z Międzyborowa natrafiłam na środki do płukania i dezynfekcji jąder.
W wolnej chwili wrzucę to na forum.

Przejrzę Twój wątek pod kątem posprzątania.

Pozdrowienia :-)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 09, 2016, 19:24:54 »
Borelioza też może być http://borelioza-przyczyny.pl/bol-jader
Znam dwóch panów z takimi objawami.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 09, 2016, 20:43:48 »
Marooned.
Zmęczenie, strzelanie, jądra, teraz po srebrze (antybakteryjne działanie) zanik bólu.
To wszystko może być rzeczywiście boreliozą czy chlamydiami.
Jak chcesz spróbować mojego testu olejkowego w tym kierunku do napisz do mnie na PW.