Autor Wątek: Czy naprawdę można obniżyć cholesterol bez leków ?  (Przeczytany 40528 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Czy naprawdę można obniżyć cholesterol bez leków ?
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 24, 2016, 19:10:03 »
Stare mieszanki Herbapolu
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=360.msg2548#msg2548

Inne stare mieszanki:
http://rozanski.li/2438/dawne-mieszanki-ziolowe-oficjalne/

Marcel, nikt Tobie nie ubliża, ubliżanie tutaj wygląda zupełnie inaczej, wierz mi.

Co nie zmienia faktu, że musisz zacząć naukę, a leczenie nie od poprawy wyników, ale od przyczyny złych wyników. Nie leczy się nadciśnienia i cholesterolu, leczy się niewydolną wątrobę i osłabione z tego powodu serce.

Pozdrowienia :-)

Offline Marcel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 24, 2016, 20:02:23 »
Bardzo dziękuje, to zabieram sie za leczenie mojej wątroby, którą odczuwam... Nigdy bym moich chorób nie połączyła z wątroba. Zawsze ufalam lekarzom, nigdy mi tego nie mówili, chociaż skarżyłam sie tez i na wątrobę. Dzięki.

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 24, 2016, 23:14:44 »

Masz kasę to się leczysz. Nie masz to umierasz w cierpieniu. Składki w takiej wysokości jakie są w Polsce to wystarczą na 5% a może mniej. Ludzie nie zdają sobie sprawy z kosztów
[/quote]

...  gdyby te składki zwiększyć i o 1000% , to w przysłowiowym  worku bez dna i tak zawsze będzie za mało, jest tylko jedno wyjście- trzeba uszczelnić dno  ;)

"...Jeszcze gorszym szkodnikiem są tzw. procedury, stosowane w tej medycznej administracji. W zdecydowanej większości służą one wyprowadzaniu pieniędzy z worka przymusowych ubezpieczeń. Przypomnę, że wszelkie procedury ustalają bezimienni urzędnicy. Nigdzie nie ma podanej podstawy merytorycznej, czy naukowej, do ich stosowania. Nikt nie bierze za nie odpowiedzialności. A pieniądze wypływają. ....

http://dakowski.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=17283&Itemid=119

Offline Paweł

• Ekspert forum
  • Więcej Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 25, 2016, 08:34:22 »
Bardzo dziękuje, to zabieram sie za leczenie mojej wątroby, którą odczuwam... Nigdy bym moich chorób nie połączyła z wątroba. Zawsze ufalam lekarzom, nigdy mi tego nie mówili, chociaż skarżyłam sie tez i na wątrobę. Dzięki.

Zrób sobie to badanie Marcel:

http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3868.0
i daj znać jaki wynik.
Przydałby się również panel badań wątroby.

Przeanalizuj leki. które używasz/używałaś na przestrzeni ostatniego roku pod kątem uszkodzeń wątroby (polecany szczery farmaceuta, lekarz o dobrym sercu i rozsądnej wiedzy o toksykologii leków).

Uważaj na alkohol, kawę i żadnych papierosów!

W diecie uwzględnij zieleninę warzywną, owoce warzywa bogate w witaminy i minerały.

Mieszanki już podała Ci Basia i Bogdan (gumppek).

Pozdrawiam,
Paweł

Offline Marcel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 25, 2016, 11:26:14 »
Bardzo dziękuje za rady.

Mam jeszcze parę pytań, nie rozumiem paru kwestii, możecie mi wytłumaczyć, bardzo proszę...

1. Basia napisała:    "Poza tym zasuplementuj sobie mocno witaminy, wszystkie, jak leci, tylko je zmiel, kapsułki rozetnij, dodaj tyle samo kurkumy, zrób z tego błoto z olejem lnianym lub innym porządnym. Dopiero takie błotko witaminowe jedz po łyżeczce dziennie z posiłkami. Można to przechowywać w słoiku, w lodówce.
- Czemu ma to byc zmielone i czemu z kurkuma ?
2. Piszecie, że miażdżyca nie jest od cholesterolu, tylko od wapnia. To nie łykać wapnia?

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 25, 2016, 12:31:47 »
- Czemu ma to byc zmielone i czemu z kurkuma ?

Zmielone, by się lepiej przyswoiło, a kurkuma dla wątroby i wspomożenia przyswojenia

2. Piszecie, że miażdżyca nie jest od cholesterolu, tylko od wapnia. To nie łykać wapnia?

Wapń jest potrzebny, ale nie w naczyniach krwionośnych, tylko w kościach. Dlatego jest potrzebna dostawa witamin i remont wątroby. Poza tym by sie wapń przyswoił, oprócz witamin potrzebny jest stront, magnez, fosfor i krzem, a na dodatek zdrowa tarczyca.

Suplement magnezowy trzeba brać w odstępie przynajmniej 2 godzin od wapniowego, by się nie zblokowały wzajemnie.

Wszystko jest nieco skomplikowane.

Basia

Offline quantum

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 25, 2016, 13:39:15 »
przytarczyce regulują gospodarkę fosforanowo - wapniową, wapnia niedoboru mieć nie będziesz w kościach jeśli suplementujesz wit D3 i przede wszystkim K2, nawet bez suplementacji wapniem.

Offline Marcel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 25, 2016, 14:11:58 »
Dziękuję. To muszę kupic dobry preparat witaminowo - minerałowy, może wtedy bede miala komplet wszystkiego, zmiele i działam. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam

Offline stukam kopytkami

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 25, 2016, 14:37:39 »
Odstaw słodycze oraz cukier pod każdą postacią. Mnie po odstawieniu cukru cholesterol poleciał bardzo nisko.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 25, 2016, 21:37:00 »
Dzisiaj o godz. 20 w TV Tangen odbyła się audycja na temat cholesterolu.
Chyba jeszcze nie jest zakodowana, warto posłuchać. Pani posiada na ten temat bardzo obszerną wiedzę:
http://tagen.tv/vod/2016/01/cholesterol-prawdy-i-mity/

Offline Marcel

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 26, 2016, 19:10:28 »
Obejrzałam, dzieki za informacje, wiele sie dowiedziałam.
Mowi sie tez ze cholesterol za wysoki ma związek z kamieniami żółciowymi. Mnie od lat boli mocno z prawej strony. Dzis miałam termin na USG i co..żadnych kamieni nic, ciekawe od czego mnie tak boli..

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 26, 2016, 23:08:45 »
Co na to medycyna? Może być jakas kolka lub wzdęcie, ale to medycyna powinna ustalić.
To dobrze, że nie masz kamieni, jeden kłopot z głowy

Offline Ludwik

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 27, 2016, 10:23:29 »
Można zbić cholesterol dietą. Przedweszystkim z dużą zawartością błonnika i kwasów omega 3.

A co z dużą ilością fitynianów w błonniku ? Blokują one m.in. magnez,a tego mamy zazwyczaj za mało.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 27, 2016, 10:34:25 »
To można wszystko popić Galicjanką z sokiem.

Offline Ludwik

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 27, 2016, 10:40:50 »
To można wszystko popić Galicjanką z sokiem.

Faktycznie, słodki sok zwiększy kwasowość w żołądku i chyba przez to przyswajalność mikroelementów.

pozdrowienia