General Category > Gospodarstwo domowe

Materac z łuski gryki i gorczycy

<< < (2/9) > >>

zieba.polesie:
A jednak są ,jeden już się ujawnił .Chodzi mi o kręgosłup choroby kostne ,bule głowy i zatok.

janek:
Widzisz na jakie porządne forum trafiłeś.
Nawet są jasnowidze. :D :D :D

Jak oczekujesz konkretnej odpowiedzi musisz zadać konkretne pytanie.

zieba.polesie:
Poczytałem trochę o białej gorczycy i o bursztynie.Gorczyca podobno ma bardzo silne biopole,w zestawie z bursztynem ma przynosić ulgę w bólach kręgosłupa i reumatycznych.Czy ktoś z Szacownych Forumowiczów ma jakieś doświadczenia z tymi materacami.

Basia:
Nie znam się na biopolach, ale tradycyjnie to zwykle działa tak, jak opisujesz. Po prostu spraw sobie takie materace i zdrowo śpij. Zaszkodzić to nie może.

Jednak, poza tym idź do lekarza i poproś o skierowanie na zabiegi i dogadaj się z jakimś rehabilitantem, jaką masz robić gimnastykę. Poza tym zrób badanie gęstości kości i USG nerek, czy tam nie masz jakichś kamieni czy piasku.

O reumatyźmie i problemach ze stawami możesz sobie tu poczytać, jak będziesz mieć wątpliwości, to pytaj.

O zatokach jest akurat równoległy wątek - przeczytaj go. Nalewką z bursztynu można smarowac bolące miejsca, zatoki też.

Pozdrowienia :-)

zieba.polesie:
Witam
Może ktoś wie gdzie można kupić drobinki bursztynu bo korali bursztynowych na nalewkę raczej nie chciał bym rozpuszczać.Co do forum to Janek ma rację DOBRZE TRAFIŁEM.Dziękuję Basu za zainteresowanie moim tematem i za podpowiedzi.
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej