Autor Wątek: Oczyszczanie zatok, alergie  (Przeczytany 34863 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Oczyszczanie zatok, alergie
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 02, 2016, 16:03:53 »
Smaruj bolące miejsca maściami dla reumatyków typu "końska maść", czy ziołami szwedzkimi. Uszy smaruj całe, z małżowinami i obszarem skóry dookoła małżowin na 4-5 cm. Szyję też

Piszesz, że z gardłem i uszami jest lepiej - to dobrze, że jest lepiej :-)

Pozdrowienia :-)

justyna35

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 03, 2016, 12:25:56 »
Witajcie, zapewne i u Was mrozno, wszystkim alergikom proponuje zrobic to co ja zrobilam a wiec....koldry i poduchy, koce itd... Na mroz:) wytepiamy roztocza:) wietrzymy:) takich okazji jest niewiele a to najskuteczniejszy sposob. Po kilku dniach walki z uplynnianiem mej wydzieliny w zatokach moge powiedziec , ze jakby ciutke ruszylo ....szalu nie ma ale dzieki Wam wszystkim naraz widze swiatelko w tunelu i bede dzialac dalej

justyna35

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 07, 2016, 12:00:24 »
Witajcie wszyscy pomagajacy Mi:) w formie ciekawostki pisze ... Zaczelam eliminowac make pszenna z diety, nie uzywalam jej jakies trzy dni, 4tego nie wytrzymalam i kupilam dwie kajzerki , zjadlam wieczorem, po godzince zaczelo mi zapychac nos i zaczely swedziec uszy , to bylo przedwczoraj wieczorem, wczoraj jeszcze tez jadlam troche macznych ale duzo mniej niz zwykle, dzis rano jaglanke i wydawalo mi sie ze nos rano byl lepiej powietrzny niz po jaglance.... Dostalam wyklad od pewnego Pana w aptece zeby zrobic testy na alergie pokarmowe...byc moze zatoki reaguja caly czas po spozywaniu pokarmu ktory mnie uczula. Przeciez ja na okraglo choruje...musi byc gdzies przyczyna... Mam wyniki z krwi swieze plus pare elektrolitow i tarczyca. Czy ktos pomoze mi je zinterpretowac?

justyna35

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Lutego 14, 2016, 21:02:12 »
W zeszlym tyg poszerzylam badania o endoskopie zatok: polip nosa ktory jest zwiazany tez z zatoka sitowa. Jesli ktos ma jakiekolwiek doswiadczenie to piszcie. Waham sie nad usunieciem, podobno odrastaja wieksze a poza tym to nie usuniecie przyczyny klopotow z zatokami alergiami ... Uslyszalam tez opinie, ze jak raz sie ruszy chirurgicznie nos to potem chrzastki itd powiekszaja sie i wciaz trzeba sie operowac, jedna operacja nie zalatwia sprawy. ..

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #64 dnia: Lutego 15, 2016, 04:54:53 »
Witam
Tata usuną polipy jakimiś kroplami. Jest nurkiemi w instytucie badań dla nurków. Nie pamiętam Gdynia czy Gdańsk. Tam pani laryngolok mu przepisała krople.
Groziło mu wykluczenie z zawodu. Sprawa była poważna.
Ale po pół roku miał już dobre wyniki.
Tata już szczegółów nie pamięta ale warto drążyć temat.

Pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #65 dnia: Lutego 15, 2016, 10:22:46 »
Myślę, że to było w Gdyni, bo tam jest hiperbaria akademii medycznej co się teraz uniwersytetem medycznym nazwała. Pewnie te krople były wirusobójcze.
Można sobie wyobrazić jakieś krople na bazie olejku z tataraku i melisy na soli fizjologicznej.
Ogółem polip to jest zakażenie wirusem brodawczaka ludzkiego HPV

W podobnym wątku chłopak był leczony między innymi tatarakiem:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1712.msg19715#msg19715

Ogółem to nalezy się cieszyć, że nareszcie jest konkret, czyli wirus, nawet, jeśli dość wredny.

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #66 dnia: Lutego 15, 2016, 15:22:55 »
Dokładnie, tak, jak Basia pisze. Przynajmniej wiadomo od czego zacząć.

Można też spróbować maceratu z glistnika na soli fizjologicznej - do płukania nosa. Skoro glistnik z kurzajkami sobie radzi, to może i z polipem da radę.
http://luskiewnik.strefa.pl/chelidonium.html

Również macerat ze świeżych owoców jemioły mógłby coś poradzić. Akurat jest sezon na zbiór.
http://rozanski.li/473/jemiola-viscum/
http://rozanski.li/400/jemiola-viscum-raz-jeszcze/

« Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2016, 16:37:46 wysłana przez kuneg »
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #67 dnia: Lutego 15, 2016, 18:36:04 »
Witam
To może by płukać nos zamiast fixsin'em to "herbatką" z glistnika :)
Jestem ciekawy jak by to wyszło. A ja tatę przycisnę może sobie przypomni krople.
On jest pod stałą kontrolą laryngologa z racji pracy jako nurek zawodowy. Nie ma problemów z polipami. Więc jest przykładem że nie trzeba usuwać tego operacyjnie :)

Pozdrawiam

justyna35

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Lutego 15, 2016, 19:23:35 »
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi,  poki co zbieram informacje i bede musiala cos wybrac...sterydy typu buderhin do nosa brane rok nie pomogly niestety. Teraz przepisano mi flixonase nasule... Nie wiem jak to sie ma.... Te plukania ziolowe, myslicie ze na sluzowke beda ok? Jeszcze o tym tataraku wyczytalam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #69 dnia: Lutego 15, 2016, 21:33:17 »
Przeciwwirusowo działają soki lub maceraty na soli fizjologicznej ze świeżych roślin, bo chodzi o aktywne białka - to wiadomo.
Zostaje kombinować.

Te krople od lekarza po prostu spróbuj, może nareszcie coś pomoże.

justyna35

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Lutego 17, 2016, 09:19:54 »
a wiec prosze o przepis na maceraty, proba ze sterydem do nosa beznadziekna, zle samopoczucie po kroplach strydowych, nie sadzilam ze tak je odczuje, niby nie wplywaja na ogolny stan organizmu, a chyba jednak tak, dzis juz z nich zrezygnowalam, sprobuje glistnika i tatarak tylko prosze podajcie mi skad nabyc i jak to zrobic, tak prosto dla laika:-)

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #71 dnia: Lutego 17, 2016, 10:02:18 »
Syn po sterydach do nosa miał ciągle kapanie krwi. Steryd brał ze 2 porcje. Lekarz kazał dodać jakąś maść laryngologiczną, która to miała hamować owe kapanie krwi. My jednak odstawiliśmy steryd.

Glistnik jest teraz zielony. Można zebrać ziele.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #72 dnia: Lutego 17, 2016, 17:03:27 »
Też ciągle walczę z nosem i okolicą. Ale porzuciłem sterydy. Flixonase jest dobre, ale na krótko.
Zauważyłem, że odpowiednio oczyszczony organizm z toksyn łatwiej oddycha przez nos. No i trzeba zmuszać się od oddychania noskiem.
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #73 dnia: Lutego 17, 2016, 22:30:18 »

Offline Alchemik

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #74 dnia: Lutego 18, 2016, 21:54:39 »
Tak, stosowałem. Chyba będę musiał za niedługo zrobić sobie zapas olejku krwawnikowego.
Wszystko, co jesteś w stanie zrobić, czyń to z całą swoją mocą. Nie jutro. Teraz.