Autor Wątek: czip dla psa  (Przeczytany 3532 razy)

Offline Katarzyna

• Dużo Pisze
czip dla psa
« dnia: Grudnia 11, 2015, 14:21:53 »
co do niego mam mieszane uczucia, chocby po tym co powiedziała wet. - że ma tendencje do przemieszczania się, zwłaszcza u psów z dużą iloscią skóry, a jak jest u inych - nie wiadomo. To też w końcu jakies ciało obce. Czy to nie zwykłe wyciąganie kasy? W końcu nie wypuszczam psa samopas, bez opieki.

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: czip dla psa
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 11, 2015, 14:32:34 »
Mój burek ma od około 6 lat. Jeśli chodzi o przemieszczanie to może i faktycznie ale ja mam 30 kilo psa i w sumie nie jestem w stanie stwierdzić czy się przemieścił. Nie wiem czy czipy są przypasowane do wielkości psa ale Dasza ma mocno wyczuwalnego "bąbla" pod skórą.
W Pozku swego czasu można było się nie zgodzić na czipowanie ale czipowali każdego psa przy szczepieniu na wściekliznę. Czipowanie było za darmo. Mi nawet było to na rękę bo często nas straż miejska sprawdzała. Zresztą, była to chyba akcja łączona. Moze też łączona z podatkami w Pozku.
Mój burek lata samopas, szwędamy się w różnych miejscach. Nie zauważyłam by jej czip jakoś zawadzał. Jest duży ale elastyczny.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline Moc jest w Tobie!

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 11, 2015, 17:09:34 »
Najpierw psy, potem ludzie. Takie są plany "elit" tego świata. Niewolników należy oznakować.

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 11, 2015, 21:02:19 »
Czip można wyłączyć, a wraz z nim człowieka. O to toczy się ta "gra". Będziesz nieposłuszna systemowi i klik. Nie ma Małgorzaty. ;)

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 12, 2015, 17:10:31 »

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Września 17, 2016, 10:13:36 »
Kto spróbował nie zapłacić podatku od nieruchomości, ten wie, kto jest tak na prawdę właścicielem danej nieruchomości.

...końcowy właściciel nieruchomości ;-)

http://www.klubinteligencjipolskiej.pl/2016/09/wykaz-nieruchomosci-w-warszawie-za-ktore-polska-wyplacila-odszkodowania/

Offline MarianMaciejewski

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Września 27, 2016, 09:22:13 »
Ciekawe teorie, dają do myślenia :)