Autor Wątek: Pasozyty - jak je wytępić  (Przeczytany 93390 razy)

Offline tusia221

• Dużo Pisze
Odp: Pasozyty - jak je wytępić
« Odpowiedź #60 dnia: Grudnia 01, 2015, 10:41:20 »
Ja ponawiam pytanie o tą naftę,czy to faktycznie działa,stosował ktoś?
Ponoc dawniej była stosowana w takim celu.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #61 dnia: Grudnia 01, 2015, 11:10:41 »
Ja bym nie podał wew ale dawniej stosowano ją na włosy (zew).

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #62 dnia: Grudnia 01, 2015, 11:27:23 »
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #63 dnia: Grudnia 01, 2015, 11:29:13 »
Chryste.... Ale spamujecie o niczym. Konkrety ludzie
Miałem nadzieję na prosty poradnikdla ludzi co stosować na te dziadostwo. A tu dyrdymały kto ma racje.
Napiszę chyba własny temat a wy tu sie dalej bawcie :)

Pozdrawiam

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #64 dnia: Grudnia 01, 2015, 11:34:56 »
Nie wzywaj imienia Pana Boga swego na daremno :-P

Nie ma konkretów.
Zacząć trzeba od mikroskopu, a potem trzeba się dowiedzieć co zrobić.
W Międzyborowie mieliśmy tego trochę w różnych wariantach, w zależności od wieku hodowcy robali i dodatkowych problemów, ale podstawa to mikroskop.

Pozdrowienia :-)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #65 dnia: Grudnia 01, 2015, 11:45:37 »
A ja myślałam, że znasz wszystko, co napisał Doktor ;)
,, Ropa i czysta nafta zażyta na czczo działa przeciwpasożytniczo, moczopędnie, odkażająco na drogi moczowe, przewód pokarmowy i drogi moczowe. Jest silnym środkiem żółciopędnym. W dawce 0,5 g 2 razy dziennie działa immunostymulujaco. W obecności alkoholu i tłuszczów wchłania się szybko, za wyjątkiem węglowodorów ciężkich, parafinowych. Podnosi liczbę limfocytów i leukocytów we krwi. Reguluje wypróżnienia, uspokaja kaszel. In vitro hamuje proliferację komórek rakowych. Nierozcieńczona ropa naftowa zastosowana na skórę zwalcza roztocze, bakterie i grzyby. Przyśpiesza leczenie opryszczki. Stosowana przez dłuższy (ponad 1 miesiąc) czas wywołuje trądzik naftowy. Ropa naftowa jest czynna hormonalnie. Działa estrogennie, zwiększa płodność u kobiet, pobudza miesiączkowanie. Nadużywana i przedawkowana może wywołać zaburzenia hormonalne. Doskonale działa na skórę: antyandrogennie, estrogennie, wzmacniająco na cebulki włosowe." http://rozanski.li/282/ropa-naftowa-surowa-oleum-petrae-crudum-punkt-widzenia-obiektywny-w-terapii/

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #66 dnia: Grudnia 01, 2015, 12:21:53 »
Miałem nadzieję na prosty poradnikdla ludzi co stosować na te dziadostwo. A tu dyrdymały kto ma racje.

Pozdrawiam
No ale jakie konkrety byś chciał wiedzieć ? Co jak zniszczyć ? No to fajnie by tak było. Ja też tak chcę :) Jest blog doktora są książki zielarskie w necie i polskie i rosyjskie.Trzeba samemu szukać. Nikt nikogo w tym nie wyręczy. Nie ma dwóch takich samych ludzi. Każdy ma na dodatek inne patogeny. Tu nie ma recept uniwersalnych. Zazwyczaj udaje się za którąś próbą. Co pomoże jednemu drugiemu pomóc nie musi. Ja przez 3 lata kursu u doktora, teraz w Krośnie plus książki wydałem na to kupę pieniędzy. Wiele tygodni poświęciłem na wyjazdy. Nie wiem kiedy już oglądałem jakiś film. Jak czytam to immunologia lub fizjologia. Teraz to nawet nie mam kiedy do fryzjera pójść. Ciągle w biegu ciągle zbieranie, robienie szukanie. Dziś siedzę tylko wtedy kiedy piszę posta. Spałem 3 godziny. Tak to wygląda. Bez pracy nie ma kołaczy.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #67 dnia: Grudnia 01, 2015, 13:20:15 »
Witam
Gdybym nie szukał mnie by tu nie było :) Szukam wszystkiego o RZS od roku. Podstawowe informacje o walce z bólem już mam. Teraz czepiam się teraz pasożytów. Dla tego pytam :) Zaczynam gromadzić informacje o tym dziadostwie. Generalnie w internecie spędzam po 3-4h na czytaniu o walce z róźnymi chorobami.
Dietę pasożytniczą jakoś ogarnąłem. Parę przepisów pasożytniczych też mam.
Chciałem poznać metody walki z pasożytami. Jak inni walczą bądź walczyli.
Tak było w przypadku RZS. Znalazłem listę rzeczy które pomagały innym w chorobie. Dodałem sporo rzeczy tu z forum i jakoś się działa. Ale jak sam Pan powiedział muszę znaleźć przyczynę. Bo nic się z powietrza nie bierze :)

Pozdrawiam

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #68 dnia: Grudnia 01, 2015, 13:35:42 »
Basiu, rozwalił mnie tekst "hodowca robaków" :D

Miałem nadzieję na prosty poradnik dla ludzi co stosować na te dziadostwo. A tu dyrdymały kto ma racje.

Pozdrawiam
http://www.rozanski.ch/parazytologia_lekarska.htm
http://luskiewnik.strefa.pl/antiparasitica/index.htm
http://luskiewnik.strefa.pl/antiparasitica/p19.htm
http://kynologia.strefa.pl/Artykuly/ziola.html
To tyle na początek ;) Jest co czytać.

Sorry, ale nie ma prostego poradnika. To wszystko metodą prób i błędów można zweryfikować. Jak jest większe i bardziej zróżnicowane stadko, to może być ciężko się tego pozbyć. Przykładowo jak coś działa na obleńce, to może nie zadziałać na płazińce, albo dawkę trzeba zwiększyć aż do niebezpiecznej; niektóre rzeczy wykluczają się nawzajem, i.t.p., i.t.d.

Najważniejsza jest diagnostyka. Jak nie ma kwitu z labu w ręce, to żaden lekarz nie pomoże... Jak jest kwit, to już prędzej coś wypisze, co może (ale nie musi) zadziałać dość szybko. Tak było u nas. Było małe stadko i o niewielkim zróżnicowaniu, więc poszło w miarę szybko. Potem dorzuciłam ziółka typu "gummpek twierdzi, że nie zadziałają" ;) oraz enterosgel, ale to było w ramach kontynuacji kuracji po chemicznym początku. Muszę wreszcie wykonać badania kontrolne, żeby sprawdzić, czy się pogłowie nie odbudowało, albo nie przyplątało się coś nowego. No muszę sprawdzić, choćby po to, żeby powiedzieć gumppkowi, czy miał rację, czy jednak to wystarczyło w naszym przypadku ;)

To tyle w kwestii mojej hodowli ;)
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #69 dnia: Grudnia 01, 2015, 13:46:07 »
Dietę pasożytniczą jakoś ogarnąłem.

Wiadomo: jedne pasożyty zjadają wszystko, co jadalne, dostarczone z pokarmami, inne wolą się podłączyć pod żywe tkanki hodowcy.
Jesli ktoś twierdzi, że zagłodzi pasożyty, to kłamie.

Chciałem poznać metody walki z pasożytami. Jak inni walczą bądź walczyli.

Tak się ten wątek zaczął - przyszły dziewczyny, którym coś wyleczono, ale ponieważ nie ma wiarygodnej diagnozy, to nie wiemy, co wyleczono. Na szczęście dziewczyny są zadowolone i bardzo dobrze, bo chodzi przecież o wyleczenie.

Ostatnio, dzięki turystyce międzynarodowej ilość dostępnego zwierzyńca się zdecydowanie rozszerzyła o różne pasożyty tropikalne.

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #70 dnia: Grudnia 01, 2015, 14:01:28 »
A ja myślałam, że znasz wszystko, co napisał Doktor ;)

Ja na pewno nie znam wszystkiego i podtrzymuję to co napisałem.
Doktor jest w stanie sprawdzić to co podaje bo ma olbrzymią wiedzę, doświadczenie i możliwości.
Ja tego nie mam i nie podam nafty wew bo nie jestem pewien jej czystości.
Ty Reniu możesz robić co chcesz, w tym też podszczypywać mnie z każdej strony.
Nie mam nic przeciwko temu i nie będę pisał, że jest zadyma.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #71 dnia: Grudnia 01, 2015, 14:06:48 »
Ja mam ropę z Krosna. Pilem ją by spróbować. Nie pomogła i nie zaszkodziła. Doktor też pił ropę. Sam zresztą naisał tak:
Co ja mogę powiedzieć? Nabrałem ochotę na ropę, zszedłem do mojego magazynku i zażyłem ropę surową z Krosna doustnie z miodem. Świetny lek ludowy na przeiębienie i kaszel oraz osłabienie. Lubię ten zapach i smak. Pamiętajmy jednak: ropa naftowa leczy, pielęgnuje, ubiera, jest motorem postępu technicznego, napędza pojazdy, ale nieumiejętnie stosowana – truje i zabija!
i to jest prawda.

Dobrze że przypomnieliście mi bo jeszcze literek mam. Dziś zacznę pić :)
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #72 dnia: Grudnia 01, 2015, 14:30:18 »
Ty Reniu możesz robić co chcesz, w tym też podszczypywać mnie z każdej strony.
Nie mam nic przeciwko temu i nie będę pisał, że jest zadyma.
Ale Ty jesteś przewrażliwiony. Nawet jeżeli nie znasz wszystkiego co napisał Doktor, to i tak znasz  bardzo dużo. Tylko pozazdrościć...

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #73 dnia: Grudnia 01, 2015, 18:19:40 »
Oj Reniu, Reniu, Tu to wiesz jak posłodzić.
Aż zaczynam się bać, albo znowu muszę Cię bardziej polubić.

Nie ukrywam, że wolę czytać Doktora niż wcześniejszego przedpiscę.

Offline buba

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 10, 2016, 09:51:28 »
Czy jest tu ktos kto walczy lub walczyl z przywrami? Jakie ziola moge zastosowac przeciw przywrom, niewiele mozna znalezc na temat ziol na przywry. Moze jakas madra glowa bedzie wiedziala cos wiecej?
Basiu, Gumpek czy ktokolwiek..?