Autor Wątek: Pasozyty - jak je wytępić  (Przeczytany 92829 razy)

Offline monika-abr

• Nowy
  • *
Odp: Pasozyty - jak je wytępić
« Odpowiedź #105 dnia: Lipca 24, 2017, 23:05:35 »
Hm dziękuję, myślałam że metrodinazol to antybiotyk. W takim razie pójdę do lekarza po receptę. Wcześniej brałam dioxycylinę.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #106 dnia: Lipca 24, 2017, 23:21:22 »
Poza tym Vagosan - nasiadówki i irygacje, można spróbować dopochwowy Chlorochinaldin, można pomyśleć o irygacjach z wywaru z gałązek berberysu lub mahonii lub strąków jaskółczego ziela.
Można pomyśleć o globulkach na motywach tego przepisu:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=496.msg63187#msg63187

Pozdrowienia :-)

Offline duzybez

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 14, 2022, 21:28:17 »
Próbuję ustalić, jak zacząć odrobaczanie. Gubię się w tych wątkach. Czy ktoś doświadczony byłby uprzejmy w żołnierskich słowach podpowiedzieć co i jak/kiedy? Nie mam badań, robaki pewnie mam jak wszyscy (chociaż nie jem mięsa).

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 14, 2022, 22:49:29 »
Nie jest prawdą, że wszyscy mają robaki, nawet, jeśli o tym piszą w internecie i nie jest prawdą, ze robaki się łapie jedząc mięso.

Jeśli masz znaki zapytania, to zrób badania, bo trzeba ustalić sprawców problemu. Nie ma uniwersalnego środka na wszystkie pasożyty od pierwotniaków do tasiemców.
Zresztą, to wcale nie muszą być robaki, ale inne problemy.

Ogólnie, najłatwiej jest zapobiegać, czyli myć ręce, a przed śniadaniem, na czczo jeść łyżkę kiszonej kapusty - to może działać przeciw owsikom.

Offline codeinne

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 16, 2022, 03:52:50 »
Poza tym Vagosan - nasiadówki i irygacje, można spróbować dopochwowy Chlorochinaldin, można pomyśleć o irygacjach z wywaru z gałązek berberysu lub mahonii lub strąków jaskółczego ziela.
Można pomyśleć o globulkach na motywach tego przepisu:
http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=496.msg63187#msg63187

Czy w przypadku już potwornie nasilonej grzybicy jelit i pochwy można zastosować kroplę 100% olejku z glistnika doustnie raz dziennie?Tak jak olejek oregano?Czy ewentualnie zmieszać z olejem kokosowym i zrobić globulki?Piłam przez dłuższy czas wodę utlenioną,zaczynając od 1 kropli rano na czczo,kończąc po 10 dniach na 10.Efekty były dobre.Niestety zachorowałam na zapalenie oskrzeli,miałam też przez ostatnie 3 miesiące bardzo silne stresy ,grzybica wróciła.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 17, 2022, 12:10:13 »

Czy w przypadku już potwornie nasilonej grzybicy jelit i pochwy można zastosować kroplę 100% olejku z glistnika doustnie raz dziennie?Tak jak olejek oregano?Czy ewentualnie zmieszać z olejem kokosowym i zrobić globulki?Piłam przez dłuższy czas wodę utlenioną,zaczynając od 1 kropli rano na czczo,kończąc po 10 dniach na 10.Efekty były dobre.Niestety zachorowałam na zapalenie oskrzeli,miałam też przez ostatnie 3 miesiące bardzo silne stresy ,grzybica wróciła.

Jeśli tylko tłukłaś, a nie zasiedlałaś prawidłowymi bakteriami, to mogło wrócić. Woda utleniona to środek bakteriobójczy, czyli chyba zadziałało niestety według opisu - wyjałowiło Tobie jelita.

Czy powtórzona grzybica została stwierdzona laboratoryjnie? Lepiej sprawdzić dokładnie z czym się ma do czynienia.

Moja propozycja na szybko: sparzona młoda pokrzywa do każdego posiłku, bo zawiera kwas mrówkowy, a tego nie lubią grzyby, ale nie szkodzi on mocno bakteriom.

Możesz robić wywary z gałązek śnieguliczki (można z klasycznym Vagosanem) i stosować go do przymoczek i irygacji - przynajmniej candida tego nie lubi.

Offline duzybez

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 17, 2022, 13:47:32 »
Nie jest prawdą, że wszyscy mają robaki, nawet, jeśli o tym piszą w internecie i nie jest prawdą, ze robaki się łapie jedząc mięso.

Jeśli masz znaki zapytania, to zrób badania, bo trzeba ustalić sprawców problemu. Nie ma uniwersalnego środka na wszystkie pasożyty od pierwotniaków do tasiemców.
Zresztą, to wcale nie muszą być robaki, ale inne problemy.

Ogólnie, najłatwiej jest zapobiegać, czyli myć ręce, a przed śniadaniem, na czczo jeść łyżkę kiszonej kapusty - to może działać przeciw owsikom.

dziękuję za odpowiedź :-)