Autor Wątek: Nalewka z dziurawca  (Przeczytany 32478 razy)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Nalewka z dziurawca
« Odpowiedź #30 dnia: Grudzień 22, 2015, 19:51:19 »
Twoje wyniki Ft3 i Ft4 w przeliczeniu na procenty:
Ft3 - 42%
Ft4 - 62,82%
%Ft4>Ft3 może świadczyć o złej przemianie F4 w F3, zazwyczaj jest spowodowane niskim poziomem żelaza i selenu.
https://docs.google.com/document/d/1rDkHcyYGcrOu0BZkZYNvHjVrPhffy5uujFQFa9rFYR8/preview?pref=2&pli=1#heading=h.16fb0e8f3d77
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2015, 20:02:58 wysłana przez Renia »
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Grudzień 22, 2015, 20:17:10 »
Hmm, dziękuje, a powiedz mi, większość lekarzy rodzinnych itp, patrzy po prostu na normę, czyli jest wszystko ok i tyle? Bo w sumie nie wiem czy iść z tym do endokrynologa czy co :P

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #32 dnia: Grudzień 22, 2015, 21:24:17 »
A-TPO zrób, tak na wszelki wypadek, bo coś z tarczycą możne być nie w porządku. Jeżeli wyjdzie jeszcze borelioza, to tarczycę trzeba często kontrolować - borelioza niszczy tarczycę i lubi wywoływać niedoczynność spowodowaną autoagresją (zapalenie tarczycy, które prowadzi do zmniejszania się tarczycy i niedoczynności). Jeżeli a-TPO będzie podwyższone, to poszukaj dobrego endokrynologa, jeżeli będzie w normie, to za jakieś 3 miesiące powtórz Tsh. Zrób jeszcze badanie poziomu ferrytyny. Vit D też mógłbyś brać, prawie wszyscy mają niedobory.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 22, 2015, 21:27:23 wysłana przez Renia »

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 22, 2015, 21:55:09 »
Hm Witamine D biorę razem z k2 d 5k jednostek i na to 100mcg k2 od miesiąca około

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 04, 2016, 15:56:07 »
Oki, zrobiłęm ATPO wychodzi <1,0 IU/ml  Czyli mieszcze się w normie, więc tylko to TSH by wychodziło takie, niby w normie ale wysokie
« Ostatnia zmiana: Styczeń 04, 2016, 15:58:04 wysłana przez Gniewomir »

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 04, 2016, 18:25:56 »
No i jeszcze FT4 zbyt wysokie w stosunku o FT3, ale Hashimoto puki co nie masz. Ja bym wprowadziła selen i nie wiadomo, czy żelaza nie musisz uzupełnić. Wyników na bb jeszcze nie masz?

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 04, 2016, 18:28:41 »
Jeszcze, nie, powinny niedługo się pojawić, dziękuje za odpowiedź :) Mam tachykardie , zrobiłem EKG serca, i dodatkowo zrobiłem jonogram więc jutro się okaże jak to wygląda.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 05, 2016, 07:43:40 »
Mam tachykardie
Co to jest? - jeżeli tylko podwyższone tętno, to podejrzewając u Ciebie boreliozę, może być dodatkowym objawem. U mnie w spoczynku wynosiło ok 100. Przez cały czas gdy leczyłam bb brałam 1/2 tab. Nebilenin, jak nie wzięłam to tętno szalało.  Dużo osób z bb ma wysokie tętno.

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 05, 2016, 16:51:36 »
No z tym bb to jeszcze czekam na wyniki, jeżeli bb nie wyjdzie to po prostu z nerwów wszystko i jeżeli tak to wyjdzie to może zdecyduje się znów na leczenie psychiatryczne. Tak, to po prostu podwyższone tętno, mam hydroksyzyne, propranolol doraźnie.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 05, 2016, 16:53:08 wysłana przez Gniewomir »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 05, 2016, 23:41:30 »
Zanim się weźmiesz za leczenie psychiatryczne, to najpierw kup sobie w zielarni głóg-kwiatki i owoce. Owoce możesz oberwać z krzaków, jeśli masz u siebie i rób sobie z nich kompoto-napary: łyżkę owoców zagotuj w 3/4 litra wody i tym kompotem zalej w termosie łyżkę kwiatów. Po 15 minutach możesz pić. Pij łykami między posiłkami w ciągu dnia. Trzymaj tak przez dwa tygodnie, w międzyczasie do kwiatów dodając listki melisy i mięty dla urozmaicenia i wspomożenia wątroby.

Głóg Tobie zwolni pracę serca. Przynajmniej powinien to zrobić.

Pozdrowienia :-)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 06, 2016, 00:37:51 »
Tak, to po prostu podwyższone tętno, mam hydroksyzyne, propranolol doraźnie.
Dlaczego na podwyższone tętno hydroksyzyna? - przecież to psychotropy! W ogóle nie myśl o leczeniu psychiatrycznym. Czasami na tym forum pojawiają się osoby chore psychicznie, ale nie Ty. Pij głóg jak Ci Basia poleca, możesz dodatkowo wprowadzić Nebilenin pół tab. dziennie. Uspokoisz serce i bierz się za aktywność fizyczną na świeżym powietrzu, gdy się zmęczysz wytworzą się endorfiny szczęścia.

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 06, 2016, 13:06:02 »
Dziękuje wam bardzo za rady! Głogu jeszcze nie piłem, testowałem mieszanki ziołowe na nerwy oraz gotowe mieszanki typu nerwosol, krople walerianowe, również moje wytwory - nalewka z owsa z lawendą, nalewka z melisy. Antydepresanty pomogły na jakiś czas kiedyś, do tego psychoterapia itp. I powiem wam szczerze ,że mimo wszystko ciężko mi sobie poradzić z tymi stanami lękowymi, napadami paniki, gotów jestem na tabletki dlatego ,że w pewnym momencie te lęki wyłączyły mnie z funkcjonowania normalnego kompletnie.

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 06, 2016, 14:10:40 »
Bez względu na to jak Ci wyjdą testy na bb, zacznij stosować zioła bakteriobójcze, przeciwzapalne. Zadbaj o jelita, jedz kiszonki, pij kefiry, kwaśne mleko, kup dobry probiotyk, np. biogen na allegro (przypomnij sobie co Ci radziła Basia w wątku ,,Borelioza?"). Próbowałeś psychotropy, adaptageny i nic... Stawiam na zakażenia. Przy bb też trochę brałam psychotropów, nie potrafiłam sobie poradzić, ale nie przesadzaj z nimi. W maju koniecznie poszukaj łuskiewnik.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2016, 14:15:41 wysłana przez Renia »

Offline Gniewomir

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 06, 2016, 15:53:24 »
Dziękuje bardzo za rady. Co do tego biogenu, widzę tylko preparaty dla psów i kotów czy też zwięrząt hodowlanych

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 06, 2016, 16:24:02 »
Dobrze widzisz :) - ja brałam ,,N" ok 500mg przed snem na pusty żołądek, ok 2 godz po kolacji -razem z inuliną, więc malutkie opakowanie starcza na 2 miesiące. Basia zdaje się poleca ,,T".
Jeszcze jedna rada. Weź od lekarza skierowanie do neurologa i staraj się wyprosić skierowanie na RM głowy. To tak na wszelki wypadek warto zrobić, gdy z głową jest coś nie tak. Prywatnie to drogie badanie. Wszelkie skierowania dobrze jest brać na początku roku.