Autor Wątek: Alergia  (Przeczytany 9847 razy)

Offline Katerina

• Nowy
  • *
Alergia
« dnia: Listopada 11, 2015, 14:02:45 »
Witam,
Podejrzewam, że ten temat był już poruszany ale nic nie znalazlam. Mój syn jest alergikiem. Wkrotce po urodzeniu pojawiła się alergia na mleko krowie i jego wszystkie przetwory, potem na jajka. Z czasem wyrósł z tego a pojawiły się alergie oddechowe. Jest uczulony na pylki drzew i traw. Od czterech sezonów jest odczulany szczepionką podskórną- bezskutecznie. Podobno takie odczualanie trwa 3 do 5 sezonów. Teraz jest 17-latkiem a leki zażywa codziennie od około 9 lat. Jeśli ich nie zażywa np. przed testami trzeba leki odstawić siedem dni wcześniej to zakichuje się niemalże na śmierć. Najgorsze jest to, że mimo leków i tak zakichuje się na przełomie września i października tak od trzech lat. Czy można terapią ziołową wyleczyć alergię? Pomóżcie jeśli możecie. Dodam, że jestem zielona jeśli chodzi o ziołolecznictwo ☺

Offline ArturZ

• Mało Pisze
  • **
    • Czterolistna Koniczyna
Odp: Alergia
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 11, 2015, 15:03:05 »
Ja w czerwcu dostaję na coś uczulenia, trwa około 3  tygodnie. Pomaga mi wyciąg z pachnotki (Alerin) plus do tego olej z czarnuszki. W tym roku zamierzam taki zestaw brać od początku czerwca, jeszcze przed pojawieniem się objawów i poobserwuję, czy wystąpią. Jak zaczynam brać ten zestaw po wystąpieniu objawów, to skraca czas alergii i łagodzi objawy.

Offline Mama

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
    • Aga Radzi
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 11, 2015, 15:16:56 »
Zestawem, który podał Artur Z wyleczyłam mojego syna (alergia na roztocza i trawy), więc potwierdzam: pachnotka (allerin lub allergocaps dawkowanie jak na opakowaniu lub zwiększyć) + napary z krwawnika, ale porzadnego, który pachnie i ma kwiatki w suszu - tego nie da się przedawkować i olej z czarnuszki, ale taki porządny zimnotłoczony świeży - monikab moze tutaj pomóc. W małej butelce i nie wietrzyć bo to olejki leczą a przy każdym otwarciu ulatuja, dlatego jest kapsułkowany(też ze względu na smak)

I radzę jednak przeszukać jeszcze raz forum bo wiele cennych informacji już tutaj jest, alergie zostały przerobione dokładnie, Basia pewnie dla porządu połączy wątki.
Jeżeli w naturze występuje jakaś choroba to natura ma na nią lekarstwo !!!
Współtworze http://1000roslin.pl/
Prywatnie http://agakrok.blogspot.com/
Służbowo https://www.szm-melisa.pl/

Offline Katerina

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 11, 2015, 15:50:43 »
Bardzo dziękuję. Olej z czarnuszki mam zimnotłoczony. Resztę nabędę. Spróbuję na pewno.
Pozdrawiam

Offline Baki

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 15, 2015, 19:16:31 »
Ostatnio dowiedziałam się od koleżanki, która studiuje dietetykę, że właśnie warto iść do dietetyka, bo np wielu alergików ma niedobory witaminy D3 i jak się ją suplementuje - następuje znaczna poprawa jeżeli chodzi o wszelkie objawy alergii.
Sama będę tego próbować od jutra.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 15, 2015, 19:45:36 »
Ostatnio dowiedziałam się od koleżanki, która studiuje dietetykę, że właśnie warto iść do dietetyka, bo np wielu alergików ma niedobory witaminy D3 i jak się ją suplementuje - następuje znaczna poprawa jeżeli chodzi o wszelkie objawy alergii.
Sama będę tego próbować od jutra.
To raczej nic nie da ewentualne może złagodzić. Za alergią zawsze stoi cuś.
http://www.alergia.org.pl/lek.arch1/archiwum/02_03/limf.html
https://www.google.pl/search?q=alergia+cytokiny&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=ttFIVvv4BKHLyAO4m5CgBQ#q=alergia+cytokiny&start=10
nie chce mi się więcej szukać wrzuć w google alergia cytokiny i zobacz jaki jest obraz układu immunologicznego w tym schorzeniu. Dietą takich cudów nie da się naprawić.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Baki

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 15, 2015, 19:55:04 »
pewnie zupełnie zwalczyć to nie, bo w końcu chodzi o konkretne alergeny, ale zrozumiałam, że uzupełniając witaminę D3 osoby, które mają jej niedobór mogą złagodzić objawy... ale specjalistką oczywiście nie jestem

Offline Katerina

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 15, 2015, 20:00:33 »
Suplementujemy się wit.D3. Nie ma to wpływu na alergię. Zupełnie nie.

Offline Baki

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 15, 2015, 20:01:32 »
Rozumiem. No to trzymam kciuki za dalsze poszukiwania.

Offline gumppek

• Kłam­stwo nie sta­je się prawdą tyl­ko dla­tego, że wie­rzy w nie więcej osób.
  • Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 15, 2015, 20:12:02 »
pewnie zupełnie zwalczyć to nie, bo w końcu chodzi o konkretne alergeny, ale zrozumiałam, że uzupełniając witaminę D3 osoby, które mają jej niedobór mogą złagodzić objawy... ale specjalistką oczywiście nie jestem
Tu nie chodzi o alergeny a o to, że na nie układ immunologiczny reaguje. To forma autoagresji i jest wywołana czymś. Jakąś bakterią, wirusem, grzybem, pasożytem. I jak się to cuś podda kontroli układu immunologicznego to człowiek jest zdrowy.
Góral­ska teoria poz­na­nia mówi, że są trzy praw­dy: Świen­ta prow­da, Tyż prow­da i Gówno prowda.
Józef Stanisław Tischner

Offline Katerina

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 15, 2015, 21:35:53 »
Tak, tylko żeby wiedzieć co to...

Offline gumppek

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 15, 2015, 21:41:32 »
Zrobić badania na pasożyty w dobrym labie kał pobrać w pełnię 25 listopada lub trochę po. Wcześniej wziąć jakiś preparat z wrotyczu lub piołunu plus np nalewka z orzecha. Najczęściej u dzieci to mogą być z pasożytów owsiki i glista u dorosłych glista i włosogłówka.
Józef Stanisław Tischner

Offline jolkaj

• Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 02, 2015, 21:13:15 »
Aga dzięki za namiary na preparat z pachnotką. Nawet nie wiem kiedy ale Młodemu katar minął jak ręką odjął. Zaczekam jeszcze chwilę, może nie będzie nawrotu.
Warto być uczciwym, choć nie zawsze się to opłaca. Opłaca się być nieuczciwym, ale nie warto. Prof. Bartoszewski

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 13, 2015, 22:52:48 »
Gump wie co pisze. Uwagami o tym, że pasożyty są jedną z typowych przyczyn choröb alergicznych usiana jest cała klasyczna literatura medyczna. Lekarz smiejacy siē bezczelnie w twarz alergikowi lub astmatykowi pytającemu nieśmiało o pasożyty jest kretynem na poziomie jaskiniowca. Dla niego przyczyną choroby jest chyba  brak podania kortykoidów...
« Ostatnia zmiana: Grudnia 13, 2015, 22:56:35 wysłana przez kaminskainen »
Różnice, głupcze!

Offline MsSznur

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 14, 2015, 20:45:22 »
Czasami żałuje, że forum nie ma opcji 'Lubię to!' albo podziękuj za post.
Jak widzę tekst
Dla niego przyczyną choroby jest chyba  brak podania kortykoidów...
to po prostu buzia sama mi się śmieje :D
"Just because I did something yesterday is not a good enough reason to do it today."

„Definicją szaleństwa jest robienie cały czas tego samego i oczekiwanie za każdym razem innych rezultatów”.