Autor Wątek: Zioła i produkty zawierające kolagen jak i wspomagające jego produkcję.  (Przeczytany 27348 razy)

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
Odp: Zioła i produkty zawierające kolagen jak i wspomagające jego produkcję.
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 13, 2015, 15:32:18 »
Wszystkie preparaty na stawy składają się z dwóch rodzajów substancji:
-substancje które mają prowadzić do jego regeneracji i odbudowy
- środki przeciwzapalne które zmniejszają stan zapalny

O ile te pierwsze mają bardzo ograniczone zastosowanie to stawy regenerują się bardzo powoli i w bardzo ograniczonym zakresie o tyle te drugie wykonują prawie całą robotę które postrzegamy jako wizualną poprawę zdrowotną.

Dlatego skuteczne preparaty na stawy mają bardzo rozbudowany skład środków przeciwzapalnych a reszta to trochę pic na wodę .

Pozwoliłem sobie zacytować kolegę (Jaro). Wpis dotyczy stawów zwierząt ,ale to co kolega napisał jest według mnie jak najbardziej prawdziwe. Trzeba zlikwidować stany zapalne aby pozbyć się bólu i cokolwiek regenerować.

Pozdrawiam -Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Dada

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 15, 2015, 17:44:11 »
Czy padma 28 nie basic , bedzie w watku stawow i kolagenu przydatna?   Na opakowaniu w j niemieckim na szwajcarskiej stronie  internetowej Apteki  pisze ze na polepszenie krazenia, ja uzywalam 4 na dobe 1 opakowanie zuzylam dlugo nie bylam przeziebiona , cZyli wzmacnia immunologie?

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 16, 2015, 07:01:57 »
Witaj

Wyślij ulotkę .
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Dada

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #33 dnia: Listopad 16, 2015, 22:03:45 »
Niestety nie mam odczytałam ze strony internetowej ,  mam wiadomość o  galaktolipidach są w dzikiej róży , czy są one tez w głogu ?

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #34 dnia: Listopad 17, 2015, 00:19:22 »
Niestety nie mam odczytałam ze strony internetowej ,  mam wiadomość o  galaktolipidach są w dzikiej róży , czy są one tez w głogu ?

Nie wiem czy w głogu, ale galaktolipidy są też w niecierpkach np. drobnokwiatowym.

http://www.herbiness.com/zielarz-fitoterapeuta-krosno-sierpien-2015/
http://www.panacea.pl/articles.php?id=3707
http://www.researchgate.net/publication/280088953_In_vitro_anti-denaturation_and_antihyaluronidase_activities_of_extracts_and_galactolipids_from_leaves_of_Impatiens_parviflora_DC

Pozdrawiam,
A.
:-)

Offline Dada

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #35 dnia: Listopad 17, 2015, 20:51:55 »
Dzięki czy można stosować i czy jest w zielarskim niecierpek?

Offline Dada

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #36 dnia: Listopad 17, 2015, 20:59:56 »
Dzięki, czy można używać suszonego niecierpka, czy jest do kupienia w zielarskim sklepie?

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #37 dnia: Listopad 17, 2015, 21:08:02 »
Chyba tylko w Magicznym Ogrodzie jest (kosztuje ile kosztuje bo zbiera się to okrutne, doświadczywszy) http://www.magicznyogrod.pl/zielarnia/ziola/niecierpek-drobnokwiatowy-ziele.html

Stosowanie podane na stronie, ja tylko dodam ze coś mi się kolebie, że niecierpki są estrogenne, ale nie pamiętam dokładnie.

A.
:-)

Offline Dada

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #38 dnia: Listopad 18, 2015, 19:45:52 »
Aha , estrogenne ? Dzięki , czy możesz mi jeszcze to objaśnić i z góry dzieki :)

Offline Dada

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #39 dnia: Listopad 19, 2015, 22:42:51 »
Ad estrogenne czytam na forum, mam nadzieje ze jakoś to odniosę do siebie, bo w materii medycznej to nie wiem za dużo ...

Offline sylvana0

• Nowy
  • *
i jak idzie regeneracja? Ja mam rozmiękanie chrząstek w wieku 30 lat, nie mogę chodzic już po tych wspaniałych górach :(   

Offline leo

• Dużo Pisze
...   Ja mam rozmiękanie chrząstek w wieku 30 lat, nie mogę chodzic już po tych wspaniałych górach :(   

Czy jakoś dbasz o te swoje chrzęści, próbujesz coś robić?

Offline Luu

• Średnio Pisze

Coraz więcej naukowców wypowiada się na temat nieszkodliwości cholesterolu. Normy cholesterolu w organizmie są zaniżone. Poza tym nigdy nie udowodnionu wpływu poziomu cholesterolu we krwi na miażdżycę (nie wykazano związku). Nie ma na ten temat badań. Osobiście znam kilka osób stosujących dietę wysokotłuszczową i cieszących się doskonałym zdrowiem. Jeśli we krwi jest za dużo cholesterolu to należy się zastanowić dlaczego, co jest tego przyczyną i likwidować przyczynę a nie skutek obniżając sztucznie ten poziom.
A z innej beczki a propo's zdrowego odżywiania - mięso i większość produktów spożywczych (i nie tylko) w sklepach są fatalnej jakości. Czy wszyscy obecni na forum mają dostęp do ekologicznej żywności (czytaj od zaufanego rolnika)?  Bo ja osobiście mam z tym problem :-(

Dr Jaśkowski twierdzi, że mózg i gałka oczna są w dużym stopniu złożone z cholesterolu...