Autor Wątek: VEGA-TEST - wykrywanie pasożytów, grzybów i bakterii w organizmie  (Przeczytany 14207 razy)

Offline zadbany22

• Nowy
  • *
Witam

Wszystkich świadomych istnieniu patogenów wymienionych w tytule i szkód jakie potrafią wyrządzać, często będące głównym czynnikiem naszego złego stanu zdrowia zapraszam do skorzystania z badania VEGA-TEST.
Jest ono całkowicie bezinwazyjne i nieszkodliwe.

Więcej o tym teście można poczytać: http://www.med-life.pl/index.php/oferta-menu/nasza-oferta/80-vega-test

Offline slav

• Więcej Pisze
Odp: VEGA-TEST - wykrywanie pasożytów, grzybów i bakterii w organizmie
« Odpowiedź #1 dnia: Września 15, 2015, 17:43:19 »
Jeśli Basia zaraz nie usunie tego postu, to ja bym się chciała dowiedzieć o dokładne fizyczne mechanizmy działania tego testu. Bo on nie wzbudza mojego zaufania.

Offline zadbany22

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: Września 15, 2015, 17:49:25 »
Opiera się na zasadzie biorezonansu częstotliwości elektromagnetycznych i reakcji organizmu na określone impulsy. Wywodzi się z dokonań Franza Morella i Ericha Raschego, twórców pierwszego biorezonansu o nazwie MORA oraz Reinholda Volla, twórcy elektroakupunktury określanej jako EAV. Schimmel wykorzystał najlepsze elementy obu technik i stworzył swoją metodę o nazwie Vegatest.

W skrócie budowa ludzkiego organizmu sprowadza się do komórek, a idąc dalej atomów. Każda komórka zbudowana z atomów ma określoną częstotliwość. Urządzenie wprowadzając falę wykrywa częstotliwości organizmu (poszczególnych komórek, co za tym idzie narządów), patogenów (każda materia emituje pewne drgania = częstotliwości, również pasożyty, grzyby i bakterie).
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2015, 17:54:38 wysłana przez zadbany22 »

Offline slav

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Września 15, 2015, 17:57:29 »
Nie ma czegoś takiego jak "biorezonans częstotliwości", rezonans to może występować DLA konkretnych częstotliwości... A jakie to częstotliwości? Jak sklasyfikowano odpowiedzi organizmu na dany impuls, w sensie jakim to niby mikrobom itp. odpowiadają?

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Września 15, 2015, 19:52:24 »
Opiera się na zasadzie biorezonansu częstotliwości elektromagnetycznych i reakcji organizmu na określone impulsy. Wywodzi się z dokonań Franza Morella i Ericha Raschego, twórców pierwszego biorezonansu o nazwie MORA oraz Reinholda Volla, twórcy elektroakupunktury określanej jako EAV. Schimmel wykorzystał najlepsze elementy obu technik i stworzył swoją metodę o nazwie Vegatest.

W skrócie budowa ludzkiego organizmu sprowadza się do komórek, a idąc dalej atomów. Każda komórka zbudowana z atomów ma określoną częstotliwość. Urządzenie wprowadzając falę wykrywa częstotliwości organizmu (poszczególnych komórek, co za tym idzie narządów), patogenów (każda materia emituje pewne drgania = częstotliwości, również pasożyty, grzyby i bakterie).

Te częstotliwości ich odbieranie i i rzekome wykorzystanie to coś absolutnie nienaukowego!

pisałem o tym:
Piszę w kwestii biorezonansu.
(...)
https://www.youtube.com/watch?v=biuG_tDXmRs

Biorąc pod uwagę czas trwania filmu z linku, który zamieściłam widzę, że go nie odsłuchałeś.
link! wybacz! nawet nie zauważyłem go  :-[
Zdanie mam i tyle, mimo to później postaram się rzucić na niego okiem  ;)

Pozdrawiam!
A.

Tak więc, jeżeli Adamie piszesz, że biorezonans to ciemnota i naiwność, zawsze-proszę- dodaj, że to według Ciebie.
Gdyby mnie to cholerstwo (borelka) dopadło, pierwsze co bym zrobiła to leczyłabym i biorezonansem i równolegle ziołami.

Wybacz mi że odpisuję dopiero dziś, miałem to zrobić przy okazji tamtych rozważań w temacie o refluksie. Minęło już 1,5 miesiąca, a ja nic  :-[ , jak ten czas ucieka  :o . Zatem piszę :)
Po pierwsze powiem, że zgodnie z zapowiedzią materiał z yt wysłuchałem, nawet dwukrotnie.
Miałem też okazję wysłuchać początku wykładu na Konferencji w Katowicach, o kuracjach oczyszczających, który w rzeczywistości traktował o Zapperze, prowadzony przez Panią Liliannę Elmborg.

1. Prawda, według mnie tak jak piszesz, ale nie tylko według mnie, nie zaprzeczysz, oficjalne środowisko naukowe nie przyjmuje tych metod za naukowo warte poważania. Jeśli chcesz mogę podać źródła tego twierdzenia. Tu jedno przykładowe: http://www.psychomanipulacja.pl/art/stanowisko-polskiego-towarzystwa-alergologicznego.htm
Zatem, zdanie faktycznie moje, ale poparte naukowym środowiskiem. Nie podoba mi się, że miesza się ziołolecznictwo naukowo mierzalne i badane w sposób profesjonalny (chociażby przez naszego szanownego Gospodarza) z metodami uważanymi w środowiskach medycznych za wątpliwe.

2. W podanym przez Ciebie materiale zwróciło moją uwagę:
a) quasi chiromancyjne badanie organizmu przez jakiś punkt na dłoni  ???
b) skoro te prądy wykrywają patogeny, to jak wykrywają nietolerancję glutenu która należy do problemów z zakresu organizmu - immunologi.
c) nieukrywanie możliwości placebo "pacjent uwierzył w tę terapię i wyzdrowiał".
d) tak bardzo piętnowany przez Janka pogląd o genialnej metodzie leczącej boreliozę w 3 miesiące.

3. Z wykładu Pani Elemborg:
a) uznanie badania in vitro na bulionie z candidą za dostateczny dowód, podczas gdy bezpośrednie działanie prądem nijak można odnieść do działania na złożonym organizmie. O tym jeszcze zaraz...
b) historie o wyższości elektrod kulistych nad podłużnymi.

4. Uwagi ogólne:
a) Wpływ ph organizmu na opór elektryczny i na równe przewodnictwo prądu przez ciało.
b) Wpływ temperatury na częstotliwość drgań. Zatem rożna częstotliwość drgań patogenów u pacjentów w rożnym stanie zdrowia stawia pod znakiem zapytania ustalenie jakie drgania daje patogen.
c) Sposób ustalania częstotliwości patogenów  ???
d) Wpływ ilości wody w organizmie na przewodnictwo vide pkt 4a.

Ogólnie to byłbym rad gdybyś podała jakieś oficjalne badania potwierdzające naukowo skuteczność metody, a także udokumentowane klinicznie przypadki wyleczeń, statystki które pokażą % wyleczeń po terapii w odniesieniu do standardowo występującego % placebo.

Znane są mi przypadki prób biorezonansowych z negatywnym nastawieniem do nich, efekt zerowy. Lek powinien działać tak czy tak (choć psychika i podejście zawsze jest b. ważne) jednakże np. fitoncyd ubije bakterię niezależnie od wiary czy niewiary w jego działanie...

Tak w ogóle dziękuję, że mnie wywołałaś i zmotywowałaś do tego żebym się w końcu w sposób zasadniczy odniósł się do tematu.

Pozdrawiam  :)
A.

Wciąż uważam tak samo, pozdrawiam :)
A.
:-)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Września 15, 2015, 20:31:29 »
Może i pomysł byłby i naukowo uzasadniony, ale między pacjentem a diagnostą jest URZĄDZENIE. To urządzenie działa, jak działa, jest wyskalowane, jak wyskalowane i daje wyniki, jakie mu producent zaprogramował. Oczywiście oprogramowanie i konstrukcja są tajne, intellectual property, know-how, patent-pending, tajne/poufne, ale genialne i skuteczne.

Słyszałam o robotniku budowlanym, który nigdy z Polski nie wyjeżdżał, któremu zdiagnozowano wirusa eboli i boreliozę hiszpańską, dodatkowo oczywiście grzybicę ogólnoustrojową. Żeby chociaż zwykłą boreliozę i utajoną żółtaczkę. Pewnie sprzęt był ustawiony na typowego Niemca, który wakacje spędza regularnie w Hiszpanii lub Grecji, a co jakiś czas jedzie dalej na południe. Dano delikwentowi na to torebkę ziół - mięta, melisa, nagietek, czyli coś, co praktycznie każdemu wyjdzie na zdrowie. Dodatkowo umówiono delikwenta na serię zabiegów usuwania tych mikrobów i przez kilka sesji, półleżąc wygodnie na fotelu patrzył w towarzystwie dwóch innych "leczonych", jak im wspólnie słupki na monitorze spadają. Oczywiście, człowiek był bardzo zadowolony z "kuracji", poczuł się uratowany.

Jeśli by to miało służyć psychoterapii - to w sumie fajny pomysł. Ale jako środek zabójczy dla patogenów - "bujać to my, ale nie nas".

Pozdrowienia :-)

Offline slav

• Więcej Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Września 15, 2015, 23:22:52 »
"bujać to my, ale nie nas" fajne :)

Moim zdaniem ten biorezonans to ściema, niemniej jednak jestem ciekawa, jak jego twórcy wykminili jakie częstotliwości odpowiadają jakim patogenom (i zapewne miejscom występowania tych patogenów w organizmie). No bo co, brali sobie taką ebolę czy inne paskudztwo (taaa, jasne) i wkładali do swojego urządzonka, zapodawali pole elektryczne, magnetyczne czy jakie to tam jest i zapisywali. Potem wkładali tą nieszczęsną ebolę do poszczególnych organów człowieka i patrzyli... no bo przecież częstość rezonansowa powinna się zmienić jak ebola będzie w powietrzu, a potem w wodzie. A jak będzie więcej eboli, to co? A jak będą łazić? A w ogóle, to ta częstotliwość pola jakiegoś jest przestrajana czy to taki impulsik że np. prądem porażą nieco (jak pacjent poczuje ukłucie, to efekt psychologiczny będzie lepszy)?

Z tematem się spotkałam przy okazji zgłębiania zagadnienia szczepień. Otóż są takie teorie, że autyzm jest wywołany przez właśnie takie egzotyczne wirusy w mózgu dzieciaków. Te wirusy w mózgu "odkryto" właśnie dzięki biorezonansowi. A one się biorą ze szczepionek, te wirusy (co by się dało obronić, bo jakieś fragmenty dna mogą się dostać z hodowli, sv-40 się dostał). No ale się tego nie potwierdzi, bo te fragmenty wirusów są za małe, a poza tym trzeba by pokroić mózg. Więc Basiu Twojego robotnik wcale nie musiał wyjeżdżać :)

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Września 16, 2015, 09:06:57 »
Żona na tym była. Gumppek widział wyniki jak i Basia.
To kurestwo kosztuje 350 zł. Wyniki po 10 min.
Miła pani zaproponowała kuracje za 3 tyś.
U żony wykryto Borelioze Afrykańską xD
Kazała żonie usunąć wszystkie leczone zęby.
Żona wyszła tak załamana że szkoda gadać.
Zajeba.... Ł bym te kur.... Golymi rękoma.
Nie chce pisać więcej bo mnie nosi.
Wykorzystują desperacje ludzi chorych i tyle...
Jak by ktoś chciał więcej info napisze. Ale jak będę przy PC. Nie na tel

Pozdrawiam

Offline zadbany22

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Września 16, 2015, 15:02:32 »
Tyle ile ludzi, tyle opinii. Proszę się bardziej zagłębić w doświadczenia przebadanych. Wiele osób w celu potwierdzenia wyniku Vega-test udaję się do laboratorium i co? Wynik jest identyczny.

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Września 16, 2015, 15:08:01 »
Niestety wynik nie jest identyczny. Borelioza afrykańska wykluczona w 100% zęby zdrowe w 100% potwierdzone przez jednego z lepszych stomatologów w polsce. I po drodze z kilkoma innymi.
Opini jest sporo. Ale Ci przebadani jakoś milczą...

Offline zadbany22

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Września 16, 2015, 15:35:10 »
Być może trafił Pan na niewłaściwą osobę, która nie do końca potrafiła odpowiednio wniknąć w problem.
Dodatkowo zapłacił Pan bardzo dużo za badanie. 

Offline quantum

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Września 16, 2015, 17:12:14 »
zwykły aparat Mora jest dla mnie niezastąpiony. zapłaciłam stówę, w gabinecie siedziałam godzinę jak nie więcej, poza tym nie dowiedziałabym się nigdy że mam boreliozę gdybym nie poszła na biorezonans, wynik Western Blota później to potwierdził. aparat to jedno, ale wgrane oprogramowanie, aktualizacje, próbki właśnie i osoba przeprowadzająca badanie drugie i ważniejsze. mogę polecić osobę z okolic Sieradza i z Warszawy gdyby ktoś był zainteresowany prawdziwym biorezonansem a nie oszustwem - różnie bywa, ale tak jest w każdej dziedzinie życia.

Offline michal92

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: Września 16, 2015, 22:40:13 »
Potwierdzam zdanie quantum.. Badanie badaniu nierówne, a raczej punkt badań punktowi badań. Mój brat też dowiedzial się o bb z tego badania, a czuł się co raz gorzej. Ogólnie aparat wypuszcza falę elektryczną o określonej częstotliwości i jeżeli fala napotka opór tzn, że taki drobnoustroj jest w organizmie. To tak na skróty.

A 350 zł to rzeczywiscie zdzierstwo w biały dzień.