Autor Wątek: Borelioza - pilnie potrzebna pomoc  (Przeczytany 37381 razy)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: Borelioza - pilnie potrzebna pomoc
« Odpowiedź #15 dnia: Września 02, 2015, 12:27:40 »
No i bardzo oczywiste: kąpiele, mogą być z wywarami z siana, owsa, gałązek iglastych, sauna itp.
To ułatwi wygonienie trucizn

Pozdrowienia :-)

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #16 dnia: Września 02, 2015, 12:45:45 »
Michale.

Nie ma takiej możliwości aby zioła zastosowane w boreliozie nie działały, konkretniej - bardzo wyraźnie zadziałały.
Ja nie miałem nigdy takiego przypadku.
Nie wierzę też w to aby dowolna kuracja zlecona przez dowolnego zielarza (z tego forum) zajmującego się boreliozą nie działała.

A to, że ludzie biorą pojedyńcze, niedziałające zioła jest zupełnie inną sprawą.
Nawet tu na forum są wpisy typu - brałem rdest, szczeć czy vilcakorę przez x lat i nie wyleczyłem się.
Tylko leczenie się ziołami nie na tym polega.

Jest tyle metod, zielarzy, środków, że głowa boli, od działania ziółek też ;D co powinieneś poczuć.

Offline michal92

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: Września 02, 2015, 13:07:07 »
Dzięki Wam, nigdy nie spotkałem się z tyloma cennymi radami ;)

Będę podchodził do stosowania ziół bardzo rygorystycznie. Jak nabiorę nieco więcej siły, co już dziś zacząłem odczuwać, to pochodzę trochę po sklepach i ogarnę wszelkie niezbędne rzeczy: rumianki, ostropesty i wszystko konieczne na oczyszczenie na oczyszczenie. Co do częstego odczuwania moczu: marzę, by w tej chwili był to mój jedyny problem :D

Co do witamin: mogą być stosowane razem z posiłkami i wszystkie na raz? Np. przy śniadaniu 1x B Complex + 3tabs Mag+B6? I jaki Mg polecacie? Według mojego lekarza jeden z lepszych to "Magne B6", ale nie rozumiem po co płacić 15 zł, skoro można kupić inny za 3 zł? Według niego stosowanie innych może być nawet szkodliwe dla jelit czy coś. Uparty jest i tyle.

Kąpiele: uderzę na saunę mając trochę więcej sił. W mieszkaniu dysponuję tylko prysznicem :D

Dieta: bezglutenowa. Zero chleba, makaronów, produktów na mące, słodyczy, cukrów. Z obawy przed tym, że moje objawy mogłyby być od grzybicy, nie jem teraz też kompletnie owoców. No i właśnie, czy grzybek mógłby dawać objawy neuro z pominięciem takich jak biały język, grzybica miejsc intymnych, stóp? Podkreślam: moje objawy neuro i funkcje poznawcze bywają opłakane. Biorąc abx nie czuję już raczej różnicy. Dzięki Bogu dziś mam lepszy dzień i oby tak było cały czas. Poza tym przez ten arcyciężki miesiąc pogorszenia nie miałem w ogóle apetytu i schudłem ok. 10 kg. Wiem, bardzo dużo. Jak już jednak jem to dużo warzyw, zamiast chleba wafle ryżowe, z przypraw stosuję głównie pieprz, te całe papki z kiszonek i czosnku (niby to na ew. candidę), ryże, kasze, jajka.

Dziś też zrobiłem badania na pasożyty. Jestem ciekawy czy coś wyjdzie.
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2015, 13:15:16 wysłana przez michal92 »

Offline michal92

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: Września 02, 2015, 15:42:24 »
I co byście polecali na ewentualną candidę?

Offline `

• Dużo Pisze
  • IRONMAN-napędzany ziołami
« Odpowiedź #19 dnia: Września 02, 2015, 18:15:39 »
Poza tym przez ten arcyciężki miesiąc pogorszenia nie miałem w ogóle apetytu i schudłem ok. 10 kg.

10kg w miesiąc  :o ... google podpowiada: by waga spadła o kilogram to należy spalić 7000 kalorii.
A nie odwodniłeś się ździebko, przy odwodnieniu są niezłe jazdy neurologiczne.
10kg w miesiąc a sprawdzałeś poziom cukru w krwi? , markery nowotworowe?
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2015, 18:28:21 wysłana przez ` »

Offline michal92

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: Września 02, 2015, 18:41:42 »
Cukier, Magnez, Potas, Sód - ok. Morfologia podstawowa też ok. CRP ok.

Najpierw były jazdy neurologiczne, a potem brak apetytu i spadek wagi. Myślę, że z dobre 2,5 kg w tej wadze to odrzucenie słodyczy, chleba itp.

Co tu mam ściemniać, przeżyłem gehennę.. Wierzę, że będzie  tylko lepiej ;) zioła już do mnie wysłane, do tego kupię parę suplementów i jazda do przodu.

Czy witaminę D też suplementujecie z tabletek?
« Ostatnia zmiana: Września 02, 2015, 18:43:45 wysłana przez michal92 »

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #21 dnia: Września 02, 2015, 20:26:23 »
Co do witamin: mogą być stosowane razem z posiłkami i wszystkie na raz? Np. przy śniadaniu 1x B Complex + 3tabs Mag+B6?

Przy każdym posiłku 3x B Comlex + 3 x Mg+B6.

I jaki Mg polecacie? Według mojego lekarza jeden z lepszych to "Magne B6", ale nie rozumiem po co płacić 15 zł, skoro można kupić inny za 3 zł? Według niego stosowanie innych może być nawet szkodliwe dla jelit czy coś. Uparty jest i tyle.

Ogółem witaminy i inne suplementy je się z posiłkami. Jedynie nie należy brać jednocześnie suplementów wapniowych i magnezowych, bo się nie wchłoną - trzeba dać im odstęp 2 godzin.
Jeśli chodzi o suplement magnezowy, to nie jest ważna firma, ważne jest, by to był związek organiczny: cytrynian, maślan itp. Natańsze suplementy to węglan magnezu i on raczej spłynie do ubikacji z kupką. Zapytaj w aptece. Bardzo często jest w sprzedaży gotowy miks suplementu magnez + witamina B6 - możesz to brać i nie żałuj sobie.

Kąpiele: uderzę na saunę mając trochę więcej sił. W mieszkaniu dysponuję tylko prysznicem :D

To sobie zainstaluj wannę. W wannie prysznic możesz wziąć, ale pod prysznicem nie wymoczysz kości.

Dieta: bezglutenowa. Zero chleba, makaronów, produktów na mące, słodyczy, cukrów. Z obawy przed tym, że moje objawy mogłyby być od grzybicy, nie jem teraz też kompletnie owoców.

No i mamy przepis na awitaminozę.
Dlaczego jesz bez glutenu? Wystarczy zostawić białe pieczywo i przejść na razowe. U nas żródłem witamin B jest przede wszystkim pieczywo. Wafle ryżowe to wata pozbawiona jakichkolwiek wartości. Awitaminozę witaminy B, czyli beri-beri zidentyfikowano właśnie u ludzi karmionych wyłącznie białym ryżem. Niejedzenie teraz owoców to jest kompletne wariactwo.
Masz biały język? Przelewa się Tobie w brzuchu? Beka się Tobie zgnilizną? To jeszcze nie masz grzybicy, ale wszystko przed Tobą. Twoje objawy neurologiczne mi pasują spokojnie na awitaminozę witamin B. Oczywiście nawrotka boreliozy nie jest wykluczona, ale awitaminoza tylko osłabiła Twój organizm

te całe papki z kiszonek i czosnku (niby to na ew. candidę),

Słyszałam od wielu osób, że to stosowali, ale nie słyszałam, by komuś to na coś pomogło.

Jeśli jesz to z posiłkami, to nie trzeba rozdrabniać na papkę, jesli jesz to na puste kiszki, to jak już pisałam wcześniej, miks zniszczy bakterie jelitowe, skopie wątrobę, wygryzie nadżerki w jelitach i otworzy drzwi grzybicy. Po zmieszaniu kiszonek z czosnkiem, od razu padną bakterie w kiszonkach, czyli to nie będzie żaden probiotyk.

Zniszczenie bakterii jelitowych zahamuje wchłanianie witamin i wracamy do problemu awitaminozy.

Pamiętaj o probiotykach, domowych kiszonkach i porządnym kwaśnym mleku.

Dziś też zrobiłem badania na pasożyty. Jestem ciekawy czy coś wyjdzie.

Jak będziesz mieć wyniki, to je potwierdź u weterynarza z mikroskopem na biurku.

« Ostatnia zmiana: Września 02, 2015, 20:33:54 wysłana przez Basia »

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #22 dnia: Września 02, 2015, 20:26:43 »
Michale.
magnez może być jeszcze tańszy, poczytaj http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3428.0

batiar

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Września 02, 2015, 21:33:40 »
Panie Janku i Wesoły śnie przyłączam się do prośby michala92. Szczególnie coś na biofilm bo to chyba największy problem.

Offline michal92

• Mało Pisze
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: Września 02, 2015, 21:39:26 »
Polecono mi dietę bezglutenową jako sposób na oczyszczenie siebie samego z toksyn. Stosuję to jednak od niedawna. Uczę się na błędach.
Po raz kolejny dziękuję za rady, u dietetyka więcej bym się nie dowiedział :)

Nie mam białego języka, żadnych objawów ze strony brzucha i przykrego oddechu. Przestraszyłem się jednak grzybicy układu nerwowego - będąc na abx w dni wolne od leków piłem często piwo, jadłem dużo słodyczy i w ogóle jadłem śmieci. Śmiejcie się lub nie, ale już żegnałem się ze światem przez objawy z OUN. Piekło, nie chcę tego tu opisywać. Niech właśnie to wystarczy: piekło, przez które schudłem ile schudłem, spędziłem miesiąc w łóżku, w pracy L4 od końca lipca i cień samego siebie.  Mam nadzieję, że było minęło.
Badanie na obecność pasożytów w kale: nie znaleziono. Mam jeszcze jedno skierowanie.

Od jutra włączam z powrotem owoce, ciemny chleb, suple. Pytanie tylko co z tą witaminą D? Brać np. 2tys jm dziennie? Więcej? Wcale?

Czuję, że 95% objawów to bb, ale na pewno te braki żywieniowe, stres i alkohol mogły wywołać wilka z lasu.
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2015, 07:58:10 wysłana przez michal92 »

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #25 dnia: Września 02, 2015, 21:48:12 »
Panie Janku i Wesoły śnie przyłączam się do prośby michala92. Szczególnie coś na biofilm bo to chyba największy problem.

Rzuć okiem
tu: http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1986.0
tu: http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=1325.0
i jeszcze tu: http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=2385.0

Podstawą leczenia dalszych schorzeń i walki z patogenami jest odbudowa jelit. Informacji ku temu jaest pół forum  ;)

Pozdrawiam!
A.
:-)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #26 dnia: Września 03, 2015, 11:48:51 »
Adamie, ale o biofilmie informacji brakuje. A właściwie wskazówek jak go unicestwić.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline adampupka

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #27 dnia: Września 03, 2015, 11:58:36 »
Adamie, ale o biofilmie informacji brakuje. A właściwie wskazówek jak go unicestwić.

Biofilmie już piszemy w osobnym temacie: http://rozanski.ch/forum/index.php?topic=3458.0

Nie zmienia to faktu że ciężko z nim walczyć, a wiedza wciąż jest niedostateczna. W rozważaniach opieram się głównie na artykułach Doktora i ewentualnie swoich ułomnych przemyśleniach. Ale próbować trzeba :)

Pozdrawiam!
:-)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #28 dnia: Września 03, 2015, 12:18:38 »
Dziękuję.
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #29 dnia: Września 04, 2015, 14:39:59 »
p. Gosia jest zawalona telefonami, więc chciałem się wymienić spostrzeżeniami z kimś kto jej zioła stosuje. I tak już jej nazawracałem głowę. Jakby ktoś się znalazł to proszę o info.

Napisz jej majla, to prędzej, czy później odpowie.
To lepiej, niż dzwonić, bo każdemu z was coś się może pomylić.
Ona na swoich rzeczach daje zwykle etykiety ze składem i sposobem stosowania.
Czy je przeczytałeś?