Witam mam kilka pytań dotyczących leków ziołowych i interakcji z nimi związanymi o to one:
1.chodze do bioterapeuty i miałem zamiar stosować dziurawiec a on powiedział ,że niemożna w lato bo powoduje interakcje w organizmie,a ja wyczytalem w internecie,że tylko powoduje wrażliwość na promienie słoneczne,więc jak to jest moge go stosować?
2.Jak to jest z tymi interakcjami leków np. ziołowych ze sobą bo biore lek siledin z rauwolfia serpentina i czy może być tak bo mam schizofrenie-takie zaburzenia emocjonalne już nieważne co i np. biore lek siledin np. z jakimś innym i może być tak,że przez zaburzenia w mózgu albo organizmie jednego dnia niema interakcji a drugiego może być np. za miesiąc bo już nieraz niemogłem cholera spać jak zmieszałem z czymś np. jakimś lekiem też ziołowym bądz chemicznym,albo czy moze być interakcja taka np. z powodu stresu?
I jeślili już występuje taka interakcja,że niemoge spać bo u mnie to sie tak objawia,to czy może to przejść,chodzi mi o to czy zaburzenia mają wpływ na interakcje? I czy może być tak,że po jakimś czasie brania leku siledin moze mózg coś szwankować np.niespać i czy to może minąć bo może byc jakaś interakcja spowodowana tą chorobą schizofrenią?i trzeba odczekać pare dni
4.Czy jeśli biore jakieś 2 leki,albo więcej ziołowych i zachodzi interakcja i niemoge spać 2,3 noce itd. to czy trzeba
poczekać pare dni np. tydzień,bo chyba organizm się musi przyzwyczaić do leków po przerwie od brania bądz na nową substancje? Z góry prosze o odpowiedzi na wszystkie moje pytania,trenuje kickboxing i jest mi to potrzebne szczególnie,żeby spać i się wysypiać.Pozdrawiam do usłyszenia.