Autor Wątek: Sport w domu  (Przeczytany 8880 razy)

Wesoły Sen

• Gość
Sport w domu
« dnia: Sierpnia 06, 2015, 22:50:01 »

Jako że lubię się poruszać a na powietrzu nie zawsze można choćby z racji pogody oraz jestem fanem Cross Trainera ale nie magnetycznego tylko z kołem powietrznym (tańszy model) bo jednocześnie gdy ono się kręci to tworzy wiatr który chłodzi, ręce pracują, nogi pracują a miejsca zajmuje tyle co rower stacjonarny. W Polsce można spotkać się z nazwą Orbitrek ale ja jej nie lubię.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2015, 23:46:58 wysłana przez Wesoły Sen »

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
Odp: Sport w domu
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2015, 09:02:36 »
ja wczoraj ćwiczyłem również ręce i nogi pracują :D

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 07, 2015, 09:11:48 »
To ja takim sprzętem ćwiczę czasem po kilkanaście godzin na dzień.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 07, 2015, 15:32:42 »
Taki badziew z taką głowicą na żyłkę to ja tez mam i klnę na nią.

taka głowica jest ekstra docinasz żyłkę wsadzasz i nie dość że żyłka gruba to jeszcze tnie jak brzytwa, bo takie głowice mają tylko kosiarki z mocnym silnikiem.

Offline janek

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 07, 2015, 18:19:31 »
Wesoły jakbyś zrobił zdjęcie samej głowicy.

Ja już wykończyłem kilkanaście ale nie umiem się dopatrzeć co w niej jest innego.
A niewątpliwie wygląda inaczej.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 07, 2015, 22:38:55 »

Mocny stalowy krążek na któryza każdym razem wkładasz okreslonej długości kawałek żyłki, łopatologiczna obsługa bo wystarczy żyłkę przewlec przez 4 oczka, bardzo łatwo się wymienia żyłkę. No i żyłka jest gruba a silnik mocny tnie jak brzytwa.

Offline Sparrow

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Września 13, 2015, 10:09:07 »
heheh sport w domu xD
To proste. Dla mnie nie z racji lenistwa może nie do końca... Bo pracuje po 12h, 6 dni w tygodniu to jak przyjdę z pracy to mi się nie chce już nic robić. Ale pół roku temu jeszcze się odchudzałem. Straciłem 10kg w 1.5 miesiąca. Na YT jest masa filmów do ćwiczeń w 20min!
Zwykłe proste niewymagające specjalnie wysiłku i wkładu finansowego. Bo nie trzeba tam sprzętu.
Generalnie jak ktoś chcę to i bez sprzętu poćwiczy :)

Pozdrawiam

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Września 13, 2015, 12:58:50 »
A odkurzyć, podłogi umyć, pościel pozmieniać, pranie zrobić, rozwiesić, pozdejmować, poprasować, okna umyć... Takiego sportu w domu, to nigdy nie brak, a i same korzyści z tego będą :)
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #8 dnia: Września 14, 2015, 08:57:58 »
Witajcie
Treningi z własnym ciałem są dla mnie doskonałym uzupełnieniem treningu z ciężarami. Swoją droga popadanie w jedno doporowadza do stagnacji , udarzanie z przysłowiowych dwóch kierunków daje wspaniałe rezultaty. Treningi kalenistyczne zalecam wszystkim moim klientom na siłowni uważam je za test czystej siły i sprawności. Jeszcze dwa lata temu stosowałem innej formy tego ćwiczenia na triceps ( z nogami na krześle): https://www.youtube.com/watch?v=jox1rb5krQI  a wymiana poglądów i dokładne skupienie sie na poprawnej technice  dało mi zupełnie inny wymiar tego ćwiczenia.
Polecam ten blog : http://www.facetemjestem.pl/
Przykład dobrego zestawu(w/g mnie:) ) : https://www.youtube.com/watch?v=3L1_lXA5EoE
W ćwiczeniach bez sprzętu stosuje metodę  progresu  na zasadzie piramidy. Np. Przysiady 5 serii  25 , 30 , 50 ,40 ,20 lub max możliwa ilość jeśli czuję że trzeba ( instynkt :))
Treningi z ciężarami kończę zawsze kilkoma seriami kalenistyki.
A kalenistykę domowo -pokojowo-okienną też stosuję :) Samych okien mam do umycia 11 , a myję je dość często....
Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline werbena

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #9 dnia: Września 15, 2015, 11:22:19 »

freshbynature-  proszę o opinię  :)

Syn koleżanki ćwiczy na siłowni i zaczął zażywać tę odżywkę, czy to bezpieczna kompozycja ?

http://www.sfd.pl/sklep/ActivLab_BCAA_Xtra-opis3491.html?gclid=CIjVkrHa-McCFQsTGwod_T4PYw

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #10 dnia: Września 15, 2015, 11:45:13 »
Napisz na priv.  bo nie chcę stosować tutaj antyreklamy :) . Poza tym musze sie dowiedzieć więcej o osobniku( wiek , waga , typ treningu itd.)

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline robin

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Września 15, 2015, 13:06:52 »
Ja się zastanawiam nad tasiemkami typu TRX.. Jedna pani mi klarowala ze dzialaly jej na kondycję lepiej niż crossfit.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #12 dnia: Września 16, 2015, 07:24:14 »

Witaj

W mojej opinii Crossfit to sport dla bardzo zdrowych ludzi o silnych stawach i kręgosłupach-przede wszystkim. Taśmy są bezpieczniejsze .Owszem trzeba czekać długo na efekty ale jak już się je "złapie" to długa praca zostaje wynagrodzona. Dużo by pisać...rzeeeka:)

Offline docent

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
  • jesteśmy tu oboje, ja śpię a Ty się śnisz
« Odpowiedź #13 dnia: Września 16, 2015, 11:08:09 »
a co myślicie o tym?
https://www.youtube.com/watch?v=DYlAju-9cu0
to nawet do małego mieszkania się zmieści

Klara

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 16, 2015, 12:44:42 »
Syn koleżanki ćwiczy na siłowni i zaczął zażywać tę odżywkę, czy to bezpieczna kompozycja ?
Wszelkiej maści odżywki sportowe, które panowie i panie łykają jak pelikany, bez popitki, skutkują (wcześniej, czy później, ale raczej wcześniej) odkładaniem się tych chemicznych substancji, którymi są, w stawach. Mamy więc taką sytuację, że 35 latek ma stawy do wymiany. Musi bidok czekać w kolejce na termin. Termin - 2017 rok.