Autor Wątek: polipy endometrialne  (Przeczytany 18298 razy)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
polipy endometrialne
« dnia: Lipca 31, 2015, 13:16:36 »
Proszę Was o radę.
U mojej córki (l.33) wykryto w macicy dwa polipy endometrialne. Jeden ma ponad 1 cm, drugi mniejszy.
Co można zrobić, by się ich pozbyć,by uniknąć zabiegu.
Będę wdzięczna i przypilnuję tej kuracji.
Ewa

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
Odp: polipy endometrialne
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 31, 2015, 15:18:41 »
Czopki z oleju z jaskółczego ziela, Sangwiritrinu i Chlorofilliptu zlikwidowały polipy w jednym odbycie, to może coś podobnego by zastosować?

Albo coś innego wirusobójczego? Tatarak, melisa?

Pozdrowienia :-)

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 31, 2015, 16:34:17 »
Dziękuję Basiu. Widzę, że idziesz w kierunku wirusowym. To dla mnie zaskoczenie, czy mogłabyś napisać mi dlaczego wybrałaś ten kierunek?
Ewa

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 31, 2015, 17:39:56 »
Zwykle polipy to zakażenie wirusem brodawczaka ludzkiego lub czymś w tym stylu.
To jest dość uznana teoria wśrod naukowców.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 31, 2015, 18:18:20 »
Zazwyczaj nieprawidłowy poziom estrogenu powoduje zranienia i zwłóknienie oraz przerost tkanki. Warto i tą opcją się zająć.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 31, 2015, 18:35:43 »
Zwykle polipy to zakażenie wirusem brodawczaka ludzkiego lub czymś w tym stylu.
To jest dość uznana teoria wśrod naukowców.

Córka miała badanie, HPV nie ma.
Polipy endometrium wg informacji z netu mogą mieć podłoże hormonalne.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 31, 2015, 18:37:24 »
Zazwyczaj nieprawidłowy poziom estrogenu powoduje zranienia i zwłóknienie oraz przerost tkanki. Warto i tą opcją się zająć.
No własnie , córka od jakiegoś czasu boryka się z podniesionym poziomem estradiolu.
Tak było wcześniej, jak w chwili obecnej nie wiem.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2015, 20:00:57 »
Estradiol jest niebezpieczny może powodować poważne nowotwory. 2 łyżki zmielonych ziaren lnu popite wodą 1 rano i jedna wieczorem.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 31, 2015, 22:28:01 »
Córka miała badanie, HPV nie ma.

Możliwe, ale ma polipa. Ja bym nie unikała czopków czy tamponów wirusobójczych

Polipy endometrium wg informacji z netu mogą mieć podłoże hormonalne.

Też możliwe. Zioła estrogenne przyblokują własne estrogeny dziewczyny - pomysł Wesołego Sna może mieć sens.

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 02, 2015, 02:05:26 »
A jeszcze wiekszy sens gdy doda się probiotyków powstana wówczas enterolakton i enterodiol w większych dawkach i szybciej unormalizują hormony.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 02, 2015, 22:43:50 »
Jestem wdzięczna za pomoc.
Córka od jakiegoś czasu bierze 2 razy dz. multilac synbiotyk. Jest w nim dziewięć wyselekcjonowanych szczepów żywych bakterii.
Mam jeszcze takie pytanie:
ostatnio w internecie spotkałam się w kilku miejscach z informacjami, że siemię powinno się przed wypiciem zalewać gorącą wodą, ponieważ w innej formie może być nieco szkodliwe. Zaskoczyło mnie to, nie ukrywam. Taka sugestia padła nawet z ust dietetyczki.
Czy to jest prawda?
Pozdrowienia
Ewa

Wesoły Sen

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 03, 2015, 17:50:59 »
Doktor Różański wspominał nawet o związkach cyjanogennych w ziarnach lnu dodając że bez przesady że dwie łyżki zrobią jakąś krzywdę. Te związki są toksyczne ale też i wykazują pewne właściwości antynowotworowe jak witamina B17. Nie demonizował bym ich obecności w perspektywie półrocznej terapii. Ich toksyczność byłaby widoczna w przypadku wysokiej dawki kilkakrotnie przewyższającej terapeutyczne i w przypadku jakiejś bardzo długoterminowej terapii gdzie mogła by wystąpić kumulacja i jakieś łagodne objawy zatrucia. W takich dawkach dwie łyżki stołowe przez pół roku ich obecność można nawet uznać za pozytywną.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 03, 2015, 21:46:30 »
Doktor Różański wspominał nawet o związkach cyjanogennych w ziarnach lnu dodając że bez przesady że dwie łyżki zrobią jakąś krzywdę. Te związki są toksyczne ale też i wykazują pewne właściwości antynowotworowe jak witamina B17. Nie demonizował bym ich obecności w perspektywie półrocznej terapii. Ich toksyczność byłaby widoczna w przypadku wysokiej dawki kilkakrotnie przewyższającej terapeutyczne i w przypadku jakiejś bardzo długoterminowej terapii gdzie mogła by wystąpić kumulacja i jakieś łagodne objawy zatrucia. W takich dawkach dwie łyżki stołowe przez pół roku ich obecność można nawet uznać za pozytywną.
Jeszcze raz dziękuję za poświęcony czas.
Kuracja rozpoczęta :)
Ewa

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 03, 2015, 23:07:00 »
Córka od jakiegoś czasu bierze 2 razy dz. multilac synbiotyk. Jest w nim dziewięć wyselekcjonowanych szczepów żywych bakterii.

Jeśli ma na prawdę zasiedlić jelita, to probiotyk powinien iść 5-6-7 x dziennie między posiłkami. Ilość i selekcja bakterii jest bez znaczenia, ważne jest, by się przemknęły przez żołądek i jego kwasy.
No i moja tradycyjna gadka: kwaśne mleko lub inne kiszonki. Zdrowe, tanie i pożywne. Ogórki małosolne teraz można wsuwać do oporu i nie liczyć bakterii. Jeśli ogórki będą smaczne, to i bakterie będą dobre.

Offline ewula K

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 04, 2015, 12:03:50 »
Dziękuję Basiu,
przy okazji chcę się zapytać o opinię w/s takiego probiotyku (link). Te bakterie rozpuszcza się w wodzie i wypija.
Są w formie proszku do rozpuszczenia, nie w kapsułkach. Zastanawiam się czy to jest możliwe , by tak podany probiotyk przeszedł bez uszkodzenia przez kwas solny w żołądku:
http://www.biogeneza.pl/bio-flora-aktywne-kultury-bakterii.html
Pozdrowienia
Ewa