Autor Wątek: Krwawienie dziąseł  (Przeczytany 33574 razy)

Offline Klementynka

• Nowy
  • *
Odp: Krwawienie dziąseł
« Odpowiedź #45 dnia: Marca 28, 2011, 10:23:16 »
Łącz - może rzeczywiście tak będzie lepiej. Zauważyłeś już jakiekolwiek przejawy skuteczności Ajony? Kupiłeś ten płyn? Kiedy myjesz/płukasz zęby?

Offline dominikz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: Marca 29, 2011, 08:18:22 »
Płyn mam. Jamę ustną płukam tylko wieczorem, po myciu zębów - nie wiem czy to dobrze?
Trudno mi mówić o skuteczności tej pasty - jeszcze poczekajmy. Myję tak jak dotychczas trzy razy dziennie, nic w tym zakresie się nie zmieniło.

Offline Klementynka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Marca 30, 2011, 10:29:34 »
Chyba lepiej płukać przy każdym myciu. Jeśli chodzi o częstotliwość mycia to chyba jest ok. Ajona zastosowana 3x dziennie powinna pomagać.

Offline dominikz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: Marca 31, 2011, 08:15:15 »
Ok zmienię to. Nie robi mi to większej różnicy. Kolejne dwa dni bez krwawienia. Zanosi się, że pójdzie szybciej niż mi się wydawało - oby właśnie tak było.

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #49 dnia: Marca 31, 2011, 09:20:40 »
Gratulacje :-))))

Offline dominikz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: Kwietnia 04, 2011, 08:47:42 »
Dzięki ;-)
Dalej mam spokój z krwawieniem - to m.in. dzięki Waszej pomocy, chociaż już humor zepsuła mi koleżanka, która powiedziała, że to chwilowe, bo ten sam temat przerabiała. Powiedziała mi, że krwawienie ustało i później powróciło na kilka dni, ale później już było ok. Dla mnie to strasznie dziwne.

Offline Klementynka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #51 dnia: Kwietnia 05, 2011, 15:09:26 »
Cieszę się, że mogłam ci pomóc. Co do koleżanki to pamiętaj, że każdy organizm jest inny. Możesz mieć jeszcze problem, ale równie dobrze może go nie być. Najważniejsze, że na razie masz święty spokój.

Offline dominikz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: Kwietnia 06, 2011, 08:39:15 »
Tak wiem i dalej się z tym liczę, ale póki co Ajona nadal działa, bo moje dziąsła nadal nie krwawią. Mam nawet lepsze samopoczucie. Dobrze, że zajrzałem na to forum ;)

Offline Klementynka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: Kwietnia 12, 2011, 10:41:07 »
I co? Nadal spokój? Krwawienie ustąpiło już ostatecznie?

Offline dominikz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: Kwietnia 13, 2011, 08:40:17 »
Wygląda na to, że tak. Wprawdzie w weekend pojawiło się kilka kropelek krwi, ale to nic przy tym, co musiałem znosić kiedyś. Wydaje mi się, że ostatecznie można już powiedzieć - krwawienie wrócić nie powinno, a przynajmniej na to się nie zanosi.

Offline Klementynka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: Kwietnia 13, 2011, 16:33:13 »
Już ci chyba wspominałam, ale wspomnę jeszcze ponownie - nie popadaj w przesadny optymizm. Reakcji organizmu nie da się przewidzieć. Na razie ciesz się, że jest lepiej i dalej o siebie dbaj.

Offline dominikz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: Kwietnia 14, 2011, 08:37:10 »
Cały czas o siebie dbam, ale chyba rozumiesz, że cieszę się z jakiejkolwiek zauważalnej zmiany, prawda? To krwawienie męczy mnie naprawdę bardzo długo - chcę z tym skończyć.

Offline Klementynka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #57 dnia: Kwietnia 15, 2011, 19:04:30 »
To zrozumiałe. Czasami ludzie wmawiają sobie, że jest lepiej bo poprostu bardzo tego chcą. Niestety w praktyce efekty tak szybko nie nadchodzą i to właśnie największy ból.

Offline dominikz

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: Kwietnia 18, 2011, 08:24:36 »
Temat chyba już zamknięty ;-)
Ajona pomogła i nie ulega to wątpliwości. Nie będę już codziennie wspominał, że jest ok - po prostu gdyby sytuacja się zmieniła to dam znać. Dobrze, że znalazłem to forum ;d

Offline Klementynka

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: Kwietnia 27, 2011, 10:09:00 »
Nadal wszystko jest ok? Problem nie powrócił w czasie świątecznego obżarstwa? ;-)