Autor Wątek: Sposób na opryszczkę  (Przeczytany 10563 razy)

Offline Sir Voytek

• Średnio Pisze
  • Dalej! Naprzód!
    • Sleeper
Sposób na opryszczkę
« dnia: Lipca 19, 2015, 21:35:51 »
Czy znacie metodę na usunięcie opryszczki? Od kilku lat mam ją na podbrzuszu i w końcu postanowiłem pozbyć się jej definitywnie. Bardzo proszę o Wasze sugestie. :)

Offline Renia

• Ekspert forum
  • Dużo Pisze
Odp: Sposób na opryszczkę
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 19, 2015, 23:27:51 »
Oruba coś pisał na ten temat
https://fitoterapeuta.wordpress.com/
,,Nie ten przyjaciel, kto współczuje, a ten kto pomaga." Thomas Fuller

Offline Sir Voytek

• Średnio Pisze
  • Dalej! Naprzód!
    • Sleeper
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 20, 2015, 00:51:07 »
Czy medycyna konwencjonalna coś zaproponowała?

Związki o działaniu antywirusowym posiada żyworódka - okłady ze zmiażdżonych liści na świeżo.

Do tej pory stosowałem wyłącznie maść cynkową, niestety ze znikomymi rezultatami.

Offline freshbynature

• Dużo Pisze
  • zioła i sport
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 20, 2015, 07:29:18 »
Witaj

Do wewnątrz polecam picie naparów z melisy(kuracja 3 miesięczna powtarzana cyklicznie w celu profilaktycznym). Na zmiany polecam olejek pichtowy lub wyciąg alkoholowy z liści cytryny.

Pozdrawiam - Fresh
Piękno, które ma się w sobie, nie przemija nigdy, jest  w umyśle,...ale widzą je tylko ci, kórzy umysłem sie posługują... leżysz wstań wstałes-idź idziesz-biegnij biegniesz- leć lecisz?

Offline Sir Voytek

• Średnio Pisze
  • Dalej! Naprzód!
    • Sleeper
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 20, 2015, 08:03:27 »
Serdecznie dziękuję za sugestię, Fresh! :)

Offline Basia

• Płytki nurek
  • Global Moderator
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 20, 2015, 11:13:28 »
Z jakiegoś powodu działa polska Polopiryna S (tylko) zmiażdżona i przyłożona w postaci błotka na oprychę - to jest wspomnienie z Międzyborowa.

Dodatkowo, do wewnątrz, wszystko, co jest przeciwwirusowe.

Pozdrowienia :-)

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 20, 2015, 13:06:01 »
Doskonale działa uczciwa maść propolisowa, np. firmy Barć. Mówi o tym wiele badań, ja potwierdzam. Syntetyki nie umywają się.
Także glistnik i wrotycz to killery oprychy.
Także cebula bezpośrednio przykładana.
Różnice, głupcze!

Offline kuneg

• Mów mi Małgorzato :)
  • Dużo Pisze
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 20, 2015, 18:43:44 »
Do powyższego zestawu dołożę jeszcze żyworódkę. Liść obrany ze spodniej strony z błony podziabać plastikowym nożem, żeby sok puścił i przykładać na zmienione miejsca.
Działanie przeciwopryszczkowe potwierdzone empirycznie u osoby, która po kilka razy w roku miała z tym problem, a na dodatek rozlewała się ta opryszczka dość szeroko po twarzy - na brodę, pod nos, na ćwierć policzka czasem.
http://rozanski.li/?p=2309
Nigdy wcześniej wiedza nie była tak łatwo dostępna i tylko od nas zależy, czy z niej skorzystamy.

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 21, 2015, 10:22:10 »
Jest jeszcze ruski sposób, przekazany mi przez osobę z Ukrainy: narwać wiosną garść liści bzu czarnego, zrobić z tego napar i wypić go porcjami w ciągu dnia.
Ta pani przysięgała, że po tym przez rok ma się z oprychą spokój - a ona miała wcześniej z nią przedtem straszne problemy.
Różnice, głupcze!

Offline Sir Voytek

• Średnio Pisze
  • Dalej! Naprzód!
    • Sleeper
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 21, 2015, 15:27:21 »
Dziękuję za odpowiedzi. Spróbuję `wyleczyć się` używając maści propolisowej. :)

Offline Ludwik

• Nowy
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 23, 2015, 21:47:53 »
Heviran (na rp.)
Vratizolin - maśc -(bez recepty)

Skuteczny może byc wrotycz i wszystko co przeciwwirusowe.

I jak najmniej stresu, który czesto wywoluje nawroty opryszczki.

P.s. objawy mogą wskazywac również na półpasiec.

Offline clara

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 04, 2015, 11:27:45 »
Swego czasu miałam często opryszczki na ustach. Wtedy pomagały mi maści typu Antivir, Zowirax, ale tylko zastosowane w bardzo wczesnym stadium. Aktualnie miewam opryszczkę raz na  pół roku, jak mnie pies poliże, ale niestety teraz mi nic nie pomaga, ani we wczesnym ani późnym stadium. Musze ją przeżyć do końca, czyli aż się strupek wysuszy. Zwykle trwa to 3-4 dni.  Spróbuję jeszcze podziałać wrotyczem...

Voytek, czy coś Ci pomaga z pomysłów jak wyżej? Jestem ciekawa, jak idą Twoje eksperymenty?

Offline kaminskainen

• Dużo Pisze
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 04, 2015, 12:32:59 »
Jak wspominałem propolis i inne mocne produkty "z przyrody" akurat w tej konkurencji biją syntetyki na głowę. Mówimy o zastosowaniu miejscowym, przeglądałem np. przeglądy badań dla maści propolisowej z różnych krajów i wszystkie te badania wskazywały na propolis jako środek miejscowo lepszy, wyraźnie skuteczniejszy od miejscowych antybiotyków i leków p-wirusowych.
Jeśli kogoś oprycha gnębi na okrągło i mocno daje się we znaki to może wypróbować czy ten liść bzu, czy intrakt z korzeni rdestowca - znajoma leczona raz na borelkę, innym razem na SM po kuracji rdestowcem zauważyła, że "zimno" od razu jej wychodzi w formie zasuszonego strupka - a wcześniej bywało inaczej i mocno kłopotliwie. Na jej właściwą chorobę rdestowiec także jej pomógł najbardziej z wszystkich leków, jakie brała. Równie dobra jest tylko rehabilitacja :)
Różnice, głupcze!

Offline clara

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 04, 2015, 13:00:36 »
Dzięki Kamin, próbuję wrotyczu z glistnikiem, miejscowo. Również propolisu, czuję ulgę, ale tylko chwilową. Jednak mam tylko 3% z apteki, czy taki masz na myśli?

Offline pczerlus

• Średnio Pisze
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 04, 2015, 13:06:10 »
Zioła na wirusa opryszczki pospolitej:
Kocanka włoska, czarna porzeczka, ziele mniszka, Houttuynia cordata, Astragalus, Lukrecja, Andrographis.
Osobiście uważam, że Houttuynia i Astragalus są skuteczne.